Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви дейности извършват потребителите в градината си?
Какви са някои ефективни методи за борба с охлювите в градината?
Какви са някои методи за поддържане на градина в различни климатични условия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви дейности извършват потребителите в градината си?
-
Какви са някои ефективни методи за борба с охлювите в градината?
Потребителите споделят различни методи за борба с охлювите в градината, включително разпръскване на гниеща трева за привличане на охлюви, използване на синьо-зелени гранули като примамка, и прилагане на пепел около лехите. Те също така споменават, че куркумата може да помогне за възпиране на охлювите.
-
Какви са някои методи за поддържане на градина в различни климатични условия?
Потребителите споделят различни техники за поддържане на градина в различни климатични условия. Например, в Северна България, експериментирането с леки и богати на хранителни вещества почви дава положителни резултати. Освен това използването на оранжерии и увиването на растенията с двойно найлонче се споменава като метод за защита от студ и влага. Също така потребителите споделят опит с поливане на растенията с топла вода, получена от бойлер, за да се поддържа топлина в по-студени климатични условия.
-
Защо засявате толкова рано всичко?
-
Какви са ефективни методи за контрол на малките голи охлюви в градина?
)
Благодаря ти!
. Едните ми ги дадоха веднага след резитбата, засадих ги веднага и имат листенца, а другите ми ги дадоха сега. Били са във вода, имат листенца (не всички), но нямат корени. Засадих и тях през 20-30 см. Да видим какво ще стане. А есента, точно преди първия сняг, купих три лозички с корени от Баумакс (почти случайно, защото бяха по 50 ст. и реших да взема). От тях две презимуваха вътре в кофи с пръст и от време на време ги поливах. Като видях първата пъпка на едната, ги засадихме навън (през пролетта). Сега си имат листенца. Още от самото начало поливаме всички лозички и се надявам поне няколко да се прихванат.
за телена ограда ,а и каквато и да е много ми харесват рози ,има подходящи сортове .
рядко пиша ,защото намирам в по стари публикации отговори които ме вълнуват и не съм достатъчно компетентна да давам акъл
Пръсках с химия ,колкото и да не ми се искаше .Другото ,което ме разколебава е ,че на пазара не знам какво ще ми пробутат .Нямам сигурен човек ,а този си го гледах сама. Дали ще се оправи ? Страх ме е да няма проблем с цветовете и завръзите по нататък .Какво ще ме посъветвате ?