(Био)зеленчукова градина - тема 26

• 57 315
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Разфасовката ще изберем,  като се съберат повече желаещи, тя ще определи и цената. Предполагам ще е търговец от Индия.
Не знам дали ти е ясно, но за това олио ти трябва разрешително за внос.
Пробвай или някой да ти поръча и донесе в багажа си, или от ибей през Англия.
Преди 2 години купих литър от ибей, цената му беше около $18.

Иначе аз бера краставици и зелении, доматите са с големина на юмрук, но все още зелени ( отре ще им прекратявам растежа на височина). В неделя ще вадя чубрицата да я слагам да се суши.

НЕ знаех, но имах подозрения. По каква причина ми трябва разрешително за внос на подобен продукт в България?

# 346
Масло от нийм си купих от английския ибей,литъра ми излезе близо 60лв.,забравих с точност ,но около 56лв.

# 347
Не го бъркаме. Добре че попаднах на една статия за компоста и неговото бъркане, където правилото за бъркането беше обявено за митове и легенди. Това автоматично привлече съпруга ми и той обяви правенето на компост за своя задача. Клони не слагаме - само кухненски растителни отпадъци, треволяци и пръст. Височината той я докарва към 80 см., но тя бързо спада.
Цаката е да не бързаш и да приведеш компоста в по-естетичен вид чрез зацветяване, примерно.

А, ето и статията с изследванията - Да бъркаш или да не бъркаш - това е въпросът!: http://www.envirolet.com/compostmyths.html
[/quote]
----------------------------------------------------------------
Благодаря, Амика, и на мен много ми хареса идеята ти за зацветяването и затова те разпитвах.

# 348
  • Варна-София
Вън вали. Аз чистя на котетата кърлежите. Става много лесно, почти професионално с повредена фибичка за коса. Ето я заедно с кърлежа в единия край.

http://s018.radikal.ru/i503/1405/8c/92074e625914.jpg

Преди дърпах кърлежите, като си предпазвах пръстите със салфетки, обаче и доста козинка им обскубвах на котетата. Сега само ме поглеждат очудено като дръпна кърлежа.
------------

Бях обещала снимка на многогодишния босилек. Като цъфне пак ще го заснема. Изглежда като джоджен, обаче листата са закръглени. Има сложен аромат на византийски манджи.

http://s57.radikal.ru/i158/1405/a8/a827bad0d7c5.jpg

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 13:37 от amica1

# 349

Яла си византийски манджи, в предишния си живот.  Mr. Green
Имахме три котета на село в козарника без кози. Нещо ги намерило и оставило едното живо. И то има петно на тила, нещото му гризнало малко кожа.

# 350
Амика, купи на котките пудра Тапилан-  евтина и връши работа. Ръсиш ги като филийки с шарена сол, два пъти месечно и няма да ти носят армагани за фибички.
Навестих градината след 2 седмично остъствие - супер е! Боба тръгнал, граха цъфти. Бера спанак, огромни репи, копър, манголд.
Охлювите разредили част от боба, та подсявах.
Слънчоглеа, царевица - всичко върви, голям кеф!

# 351
  • Нейде из лудите гори...
Привет , дружина!
Днес и тук си поваля, но за кратко, взех си разсад пипер и като се събуди малката, ще ходим да го садим в градината, предполагам вече ще е изсъхнало  Party
Да видим след засятия пипер какво място ще остане и дали изобщо ще остане Simple Smile Обаче мерака е голяма работа и това е  Whistling Добре, че от време разбрах, че се сеят по две коренчета на дупчица, защото с доматите не знаех и ги засях по едно, та им бая ежедневно поне половината да станат  Blush

# 352

Магнолдът е като бурен, преди пет години сях, и тая поникна. Никаякви грижи. Плюс копъра и джоджена.
За доматите не е проблем по един, проблемът излиза, когато почнеш да търсиш колове.

# 353

За доматите не е проблем по един, проблемът излиза, когато почнеш да търсиш колове.
Е , намерихме им колове Simple Smile Всичките 25 си имат, това да ни е проблема наистина Simple Smile

# 354
А на нас са ни проблем тези колове,тази година не само за доматите трябват,ами и за фасула.Някакви идеи за нещо,което мога да ползвам за колове?Единственото,което ми хрумна досега, са едни пръчки от стар сушилник,ама те са 5-6.Останалият фасул по какво ще влече-не съм го измислила все още  newsm78.Ако опъна канап между тези пръчки,фасулът може ли да се катери и влачи по канапа?

# 355
Нашето домати го вързахме на каквото намерихме - по-дълги дървени летви, сопи, дори с тръбите от стария водопровод  Mr. Green Изобщо каквото успяхме да открием с 300 зора. Но така или иначе някои са временно решение и до колкото разбрах тук в единия строителен магазин има "колове", с които целия град си връзва доматите - то като тръгнеш по улиците няма как да не забележиш, че са едни и същи. Някакви ПВЦ тръби са от фаянсовия завод тук... та може за нещо такова да се оглеждаш  Mr. Green  Rolling Eyes

Каня се да ви питам, с лозите какво правите, след като се подрежат? Пръскат ли се с нещо? Нашата си е заварена, без да е пипана поне 5 години изкарахме 60л вино миналата година, обаче се чудя дали не й е необходимо нещичко, след такава почивка  Rolling Eyes

# 356
По Велека няма ли бамбук?

# 357
Фасулът иска много високи притки, повече от 2 м, та дори 2,50. Миналата година рАсте нагоре, пък после увисна, макар да се бяхме постарали с височината на скелето, което му правим.
Имам голям проблем с черните скакалци или щурци, не ги знам какво са точно, но са много и подрязват като с ножица насадения пипер и домати. Досега такова чудо не е било.  Sick

# 358

НЕ знаех, но имах подозрения. По каква причина ми трябва разрешително за внос на подобен продукт в България?
Продукта се използва и в козметиката

# 359
За кърлежите виж дали не може да помогне маслото от ним.

Общи условия

Активация на акаунт