Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви дейности извършват потребителите в градината си?
Какви са някои ефективни методи за борба с охлювите в градината?
Какви са някои методи за поддържане на градина в различни климатични условия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви дейности извършват потребителите в градината си?
-
Какви са някои ефективни методи за борба с охлювите в градината?
Потребителите споделят различни методи за борба с охлювите в градината, включително разпръскване на гниеща трева за привличане на охлюви, използване на синьо-зелени гранули като примамка, и прилагане на пепел около лехите. Те също така споменават, че куркумата може да помогне за възпиране на охлювите.
-
Какви са някои методи за поддържане на градина в различни климатични условия?
Потребителите споделят различни техники за поддържане на градина в различни климатични условия. Например, в Северна България, експериментирането с леки и богати на хранителни вещества почви дава положителни резултати. Освен това използването на оранжерии и увиването на растенията с двойно найлонче се споменава като метод за защита от студ и влага. Също така потребителите споделят опит с поливане на растенията с топла вода, получена от бойлер, за да се поддържа топлина в по-студени климатични условия.
-
Защо засявате толкова рано всичко?
-
Какви са ефективни методи за контрол на малките голи охлюви в градина?

Краси,и аз имам два такива корена и бая се чудя дали да не ги изкореня.Ако някой е виждал такова свиване да пише!Ето ги!http://reni7377.snimka.bg/details/bolesti-po-domatite.823598.33423146
. Миналогодишното го свърших, но имам от 2012. Рътих го, покълна и го засях (за резерва). Половинката все се страхува, че ще остане без краставици, голям почитател им е. Имах поникнали, но ги дадох на комшиите, реших, че вече няма да пресаждам. Ако се родят прилични краставици, със сигурност ще оставя пак семе. Различни се раждат - и прави, и криви, но досега само някой свръхдебела е хартисала, дори овцете не я искат
.