ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯТА - въпроси и отговори! Тема № 11

• 60 091
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • до едно тепе
red_violet дано този път всичко е наред  bouquet

# 691
И аз стискам палци - дано всичко се развива нормално и да си изкараш до края безпроблемно. Всъщност обаче началната бременност е една много добра причина за вариращи хормони, което напълно обяснява промените в кръвната захар и инсулина в рамките на два дни. Най-добре е да си вземеш домашен глюкомер и поне в началото да следиш захарта ежедневно. Вече по-нататък, дай Боже, ще направите допълнителни изследвания, ако се налага. И най-важното - колкото и да звучи като клише - МИСЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО!

# 692
red_violet, късмет и от мен, дано този път всичко мине добре! Hug А знае ли се каква е причината и дават ли ти лекарства за задържане? Обикновенно при повтарящи се спонтанни аборти винаги се дава профилактично някаква терапия, за да се предотврати нова случка.  Peace

# 693
За сега при мен е открито само положителен кросмач тест с мъжа ми и съм на вливки , отделно съм на аспирин превантивно ама и предния път и сега веднага прокървявам от него , та явно не е за мен и сигурно ще го спра -едни казват спри го , други  пий го .Като не го пия веднага ми спира кървенето !

# 694
  • Варна
Какво е кросмач?

# 695
  • Варна
За аспирина виж тук какво намерих, може да си го чела вече....http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3599

# 696
  • София
Момичета познавам  red_violet от друга темичка, не и е първа загуба това, не и ровете в раната, само и стискайте много палци  Praynig Praynig Praynig

# 697
Не й ровим в раните, попитах от загриженост дали лекарите са й обърнали внимание. Често се случва да не се погрижат и да кажат само да се пробва пак. А при повтарящ се случай трябва да се противодейства. Щом е открит проблема и има лечение, всичко е наред! А ние естествено, че стискаме палци!

# 698
  • Варна
Маце, това, че познаваш един човек, не означава, че знаеш какво чувства и изпитва.Ако Ред Вайълет не ми отговаря на въпрос, аз ще се светна, че е неуместен, не съм малоумна, ще спра да пиша по нейната тема. С грубото ти изказване, че "бъркаме в рани", ме караш да се чувствам виновна, че споделям и питам и се опитвам да помогна, а това е смисълът на форума. Чета този форум от години, макар и отскоро да пиша в теми, останала съм с впечатление, че стискането на палци е искрено, всеки се радва и моли всичко да е наред, успелите след много изпитания дават надежда и на нас. Всеки помага със споделен опит, съвет, научено, всички сме загрижени за това да си помагаме, знанието е дар, а това повече хора да се молят за теб си е благословия.
Ред Вайълет, извинявам се ако с въпросите си съм ти причинила неудобство. Ще се радвам да споделяш как протичат нещата при теб, и ще се моля за теб Simple Smile  Praynig Praynig Praynig

# 699
  • София
ех хайде сега, чак грубо исказване, не прекалявайте и драматизирайте моля. Какво толкова ви казах.

Просто исках да ви светна че едва ли и е в момента до обяснения тъй като знам и цялата история, колко изследвания е правила,  и без въздух останах като прочетох че е бременна. Недай си боже на никой не пожелавам загуби, аз имам две и знам какво е от началото до сърце, най-трудните 2 седмици.  

# 700
Последно по темата- Виолетке, посъветвай се и с друг лекар задължително. Може да има заместител на аспирин протект или пък да намалите дозата. Не спирай на своя глава лекарства в такъв важен момент, защоти явно имаш нужда от разреждане на кръвта.  Peace  А зацапването може ли да е от недостиг на прогестерон, който храни бебето в началото? Всички сме с теб и стискаме палци, мисли позитивно!  Hug

# 701
Аз не искам да се намесвам, защото нямам опит с подобни проблеми и съчувствам на всички, които ги преживяват.
При мен двете бременности бяха плод на планирано, но все пак случило се по естествен път забременяване. Някъде към 6та седмица и при двете бременности имах леко кървене, което първият път лекарят отдаде на някакъв хематом в матката ?!?!?, а вторият път дори не отидох на лекар, защото не ми се слушаха глупости. Но все пак и двата пъти беше еднократно прокървяване. Аз по-скоро си го обяснявах така: някъде 3-4 г.с. се случва закрепването на жълтото тяло за маточната стена и често това е съпроводено с леко кървене или зацапване. Възможно е кръвта да се е задържала в матката по някаква причина и вече към 5-6 седмица да се е изхвърляла, защото си беше ръждива, а не прясна. Друг вариант е да е чисто хормонално (недостиг на прогестерон или нещо от този сорт). Знам само, че притеснително кървене по време на бременност е това, което е с прясна, червена кръв. Разните зацапвания са по-безобидни. Освен това има бременни, които си кървят честичко без това да наврежда на плода. Така че, бременните да не бързат да се тревожат, може въобще да не е страшно.
Що се отнася до аспирина, той си има засилващо кървенето действие и може би има логика да се спре, но пак трябва това да стане с лекарска консултация. Може да се замени с хепарин, макар да не знам дали на толкова ранен етап се изписва.

# 702
Здравейте, и аз се присъединявам към вашата група, имам хиперинсулинемия и поликистоза. Сега нямам време да чета старите теми, но ще почна да ги чета едно по едно. Искам да питам при такъв проблем има ли вероятност детето да се роди с увреждания? 2 пъти се лекувах с метфогама изписан от Ендокринолог, спрях хапчетата пред 6 месеца, искам бебе и незнам колко е добре да се пият при този случай? Има различни мнения и се обърках. Мерси предварително.

# 703
Така общо няма как да ти отговорим. Peace Ако питаш лекарите - едните изписват метформин до бременност, други - до 6-тата седмица, трети казват да не се спира изобщо. От друга страна много жени не могат да забременеят без метформина. Рискът от развитие на гест. диабет е по-висок, възможно е бебето да бъде с по-високо тегло и т.н. На теория всичко е и възможно, и невъзможно.  Laughing Така че трябва да се преценят рисковете и ползите от лекуващият ти лекар и той да поеме нещата в ръце. Разбира се, дори и при тези диагнози има шанс за спонтанна бременност.  Wink Моят съвет е да пробваш 6-9-12 месеца и ако не се получи, да се обърнеш към специалист по репродуктивни проблеми. Ако си обездвижена, започни да спортуваш, промени си хранителните навици в насока ниско-въглехидратно хранене и се опитай да живееш здравословно като цяло. Успех! Hug 

# 704
Благодаря, ще ви следя и ще е опитам да пиша по често.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт