Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 141
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Мнения: 129
 Simple Smile Реших и си поръчах тиган Делимано, цената ми хареса, температурата от 450 градуса също, остана и да не залепва и да се почиства лесно

http://www.delimano.bg/tigani/delicia-universalen-tigan.html

Аз така постепенно си сменям съдовете, защото не мога да си позволя наведнъж. Следващото нещо ще е тенджера , за сега се спрях на чугунената на икеа, но има време

# 1 201
  • София
  • Мнения: 9 371
Ние сме с индукционни котлони в новото жилище и все още не сме си взели съдове. Имам една касерола и една тенджера от Икеа.  Ползвам си ги и двете за готвене на котлон. Тигани имам, остава ми само да си взема уок.
Трябват ми и малки и средни тавички.
Та съм в чуденка какви да вземем-тенджерите и уока да се ползват на индукционен котлон, а всички заедно с тавичките да могат да се мият в миялна.

# 1 202
  • Мнения: 727
Някой да има отзиви за марката Korkmaz? Харесала съм си ето този сет от неръждаема стомана,  който идеално ще ми запълни всички потребни домакински съдове, но и по чуждите сайтове срещнах много малко мнения.

https://www.pazaruvai-lesno.bg/komplekt-sadove-za-gotvene-ot-9-c … korkmaz-alfa.html

# 1 203
  • Мнения: 1 793
Edora, за тази цена бих търсила промоция на WMF. Имаше и още една хубава марка с подобни цени, но не мога да се сетя. Коркмаз са турски, уж сравнително добри, но...  Mr. Green

Ирайн, бюджета ще те ориентира. Аз харесвам силаргана и стоманата. Силарганът е тежък обаче, но не и колкото чугуна. В стоманата пък не е хубаво да престоява храната.

# 1 204
  • Мнения: 727
Гледах сетове и на WMF, Fissler, Becka, но техните на на тази цена в повечето случай са от няколко тенджери с различна големина. А в този комплект има и тиган, широк тиган с капак (какъвто мооого ми трябва) и две  големи тенджери. Просто големината и формата на съдовете в този сет са все неща, които са ми нужни и които ако купувам поотделно ще ми излезе двойно.
Ще го мисля още ... така се надявах някой в темата да ползва нещо тяхно, за да даде мнение.
Гледах и на Gorenje някой неща, за тях дали имате отзиви?

# 1 205
  • Мнения: 520
Харесала съм си този тиган ,някой да има мнение за него http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html

# 1 206
  • Мнения: 105
Каква е причината да не е добре съхраняване на храна в стоманени съдове 18/10? Може ли някой да обясни или да сложи линк за там където е обяснено?
Аз знам за алуминиеви съдове, че не е добре да се съхранява храна в тях и веднага след приготвяне преди да е изстинала да се прехвърли в друг съд. То сигурно и затова вече никой не ги използва. Но за качествена стомана !8/!0 защо не е здравословно? В професионалните кухни (ресторанти, столове) се използват такива съдове и би трябвало да отговарят на определени норми, стандарти за безопасност. Да не говорим в хранителна промишленост, най-малко бирата ферментира в такива съдове.
Ако някой знае причината моля да сподели  Simple Smile

# 1 207
  • Мнения: 727
Аз това, което знам от темата тук е, че при съхранение в стоманени съдове храната се окислява, особено ако съдържа и кисели продукти като домати например. Потърси назад в темата, на няколко пъти това се го обяснявали много добре други потребители.

# 1 208
  • Мнения: 1 793
Едора, права си. Сега разгледах, че наистина са повечко съдовете. За тази цена обикновено са 4 тенджери или 3 тенджери и касерола. Коркмаз иначе ги бях разглеждала преди да почна сериозното проучване на тема домакински съдове и ми се сториха ок. След като се поинформирах не съм ги гледала пак, така че не знам от сегашна позиция как ще са. Би трябвало поне да се безвреди. А като качество - не знам.
Скрит текст:
Каква е причината да не е добре съхраняване на храна в стоманени съдове 18/10? Може ли някой да обясни или да сложи линк за там където е обяснено?
Аз знам за алуминиеви съдове, че не е добре да се съхранява храна в тях и веднага след приготвяне преди да е изстинала да се прехвърли в друг съд. То сигурно и затова вече никой не ги използва. Но за качествена стомана !8/!0 защо не е здравословно? В професионалните кухни (ресторанти, столове) се използват такива съдове и би трябвало да отговарят на определени норми, стандарти за безопасност. Да не говорим в хранителна промишленост, най-малко бирата ферментира в такива съдове.
Ако някой знае причината моля да сподели  Simple Smile
Значи съвсем тънко се заяждаш, ама аз няма да обърна внимание на тона  Wink Не четеш какво съм написала - да престоява, т.е. да се съхранява. Не за готвене, а за престояване. Заради никела в стоманата е въпросът. Пусни "никел" по търсене във всичките теми и ще си доотговориш на въпроса. Разбира се не става въпрос за някаква мега сериозна заплаха, алергия, а не за отравяне.

# 1 209
  • Мнения: 105
Edora, Кристалин, благодаря за отговорите  bouquet  bouquet

Кристалин, точно престояване имам предвид и не питам във връзка с твоите думи. Много мнения има за прехвърляне на храната в стъклени кутии например или емайлирани съдове  Peace  Peace Исках да знам причината, защото и аз използвам стоманени съдове, обаче не прехвърлям после, а искам и да е здравословно  Simple Smile  Peace.

# 1 210
  • Мнения: 1 793
Ами трябва да се потърси в интернет по въпроса дали, ако не си дал изначално реакция към никел, такава храна би докарала някакви проблеми. По този въпрос нямам никаква информация. Но аз пък, макар че готвя в силарган, пак прехвърлям в стъклени кутии повечето неща - просто се затварят по-плътно. Ма то и лятото толкова готвя  Mr. Green

# 1 211
  • София
  • Мнения: 840
Харесала съм си този тиган ,някой да има мнение за него http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html
Аз си взех такъв тиган, уж не е много вредно покритието НО след първите яйца, бъркани с дървена лъжица, покритието се надра все е дно с вилица съм го драскала. Мноооого се подразних, сега така си стои, защото ме е страх да го ползвам и ми е жал да го хвърля след едно ползване. Мъжа ми си пържи яйца там, когато съм в командировка, той не се вълнува от вредност и безвредност.

# 1 212
  • Мнения: 520
Харесала съм си този тиган ,някой да има мнение за него http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html
Аз си взех такъв тиган, уж не е много вредно покритието НО след първите яйца, бъркани с дървена лъжица, покритието се надра все е дно с вилица съм го драскала. Мноооого се подразних, сега така си стои, защото ме е страх да го ползвам и ми е жал да го хвърля след едно ползване. Мъжа ми си пържи яйца там, когато съм в командировка, той не се вълнува от вредност и безвредност.
Благодаря ,за мнението ! Отказвам се от покупката му ,в такъв случай  bouquet

# 1 213
  • Мнения: 21 684
Харесала съм си този тиган ,някой да има мнение за него http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html
Аз си взех такъв тиган, уж не е много вредно покритието НО след първите яйца, бъркани с дървена лъжица, покритието се надра все е дно с вилица съм го драскала. Мноооого се подразних, сега така си стои, защото ме е страх да го ползвам и ми е жал да го хвърля след едно ползване. Мъжа ми си пържи яйца там, когато съм в командировка, той не се вълнува от вредност и безвредност.
Май и аз съм като твоят мъж....След като изхвърлих два мега скъпи тигана на Делимано, - за пържене и уок, уж керамични, а всъщност залепващи и пожълтели след неколкократно ползване, махнах с ръка и си купих точно такива два от Лидл за смешни пари с идеята, че като почнат да лепят, ще ги заменя с кеф, щото съм дала за тях 20, а не 200 лв....

# 1 214
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Не ми е много за тук въпроса, но ше се радвам да ми помогнете. Има ли уред за готвене на пара, на който тези тавичките да са от стъкло?

Общи условия

Активация на акаунт