Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 360 144
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Мнения: 1 793
Здравейте, някой с мнение за Делимано Астория: http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html, какво е това покритие Уитфорд Етерна, не разбрах от никъде. Не ми пасва много размера, 24 или 28см, в момента ползване 26см и пасва идеално, кой да избера според вас, по-малкия?
Пише, че е незалепващо и никъде не е отбелязано дали няма тефлон в него.

# 1 126
  • Мнения: 2 142
Тези от неръждаема стомана 18/10 и те ли съдържат PFOA и PTFE?

# 1 127
  • Мнения: 1 172
Тези от неръждаема стомана 18/10 и те ли съдържат PFOA и PTFE?

Не

# 1 128
  • Мнения: 1 894
Кръгла тава някой да препоръча?

# 1 129
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
привет,

имам липса на желязо и сега китаецът, при който ходя на акупунктура, ми каза да готвя в железни съдове (предполагам имаше предвид чугунени). каза без покритие и по-дълго да съм варяла супите вътре. каза уок.
аз имам чугунен тиган, но го ползвам за палачинки, катми и подобни неща. супя няма как да правя в него.
имам един икейски уок, пише, че е стоманен, но е черен не е сребрист като WMF... newsm78

някой знае ли какви са тези съдове, от които могат да преминава желязо в храната?  newsm78

# 1 130
  • Мнения: 1 172
Стоманата съдържа желязо, което може да преминава в храната при престояване, тоест съхраняване, но това зависи и от киселинността на храната. Най-добре е да се прехвърля в стъклен или пластмасов съд, подходящ за съхранение на храна.

# 1 131
  • Мнения: 373
Моля за мнението ви относно тези тигани, като качество  и безвредност!
http://royaltyline.bg/?14,%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D … ty-line-rl-fm3pur

# 1 132
  • Мнения: 1 793
Моля за мнението ви относно тези тигани, като качество  и безвредност!
http://royaltyline.bg/?14,%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D … ty-line-rl-fm3pur
Според мен няма да се нагряват равномерно, не са PTFE и PFOA-free. Или пак според мен - за нищо не стават  Mr. Green

# 1 133
  • Мнения: 373
Моля за мнението ви относно тези тигани, като качество  и безвредност!
http://royaltyline.bg/?14,%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D … ty-line-rl-fm3pur
Според мен няма да се нагряват равномерно, не са PTFE и PFOA-free. Или пак според мен - за нищо не стават  Mr. Green

Благодаря! Как разчитате характеристиките им, какво трябва да гледам? В случая няма пълно описание.

# 1 134
  • Мнения: 727
Ако прочетете информацията от първа страница на темата ще видите, че алуминият е едни от най-опасните материали за готварски съдове. Аз избягвам всичко, което е от алуминии, независимо дали има покритие или не.

# 1 135
  • Варна
  • Мнения: 315
Здравейте. Да ми препоръчате грил тиган или др посуда безвредна за индукционни котлони?

# 1 136
  • Мнения: 373
Като стана въпрос за вредата от алуминия, все се каня да питам, същото ли се отнася за алуминиевото фолио?

# 1 137
  • Мнения: 727
Да, то дори е още по-вредно и от съдовете за готвене от алуминии. Хартията за печене е по-безопасна алтернатива.

# 1 138
  • Мнения: 373
Да, то дори е още по-вредно и от съдовете за готвене от алуминии. Хартията за печене е по-безопасна алтернатива.

Масово се използва, по кулинарни предавания - също. Друга алтернатива има ли, защото риба или сирене в хартия?

# 1 139
  • Мнения: 1 793
Да, то дори е още по-вредно и от съдовете за готвене от алуминии. Хартията за печене е по-безопасна алтернатива.
Ама хартията и фолиото не са взаимозаменяеми newsm78

Общи условия

Активация на акаунт