помагайте мами, повръщане и отмалялост

• 4 608
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте бъдещи мами, помагайте с каквото можете, в 10г.с. съм и не мога да сложа залък в устата си, да не говорим че ми е супер измаляло  Tired и все ми се лежи. Гледам да не оставам съвсем гладна, но каквото и да хапна след два три часа го връщам  Sick, не ми се събират повече от две три повръщания, но се чудя кога ще отмине, споделих с гинеколога и той ми каза че може да ми влее някоя и друга система ако се повиши повръщането. И така  newsm78 ....вие с какво си помагате Simple Smile

Без да съм черногледа ще ти кажа, че понякога нищо не помага. Аз бях така през всичките 9 месеца. Доктора отначало ми каза така е първите 3 месеца ще отмине после ми каза стискай зъби до 5-тия и накрая каза не съм виждал такова нещо. Аз повръщах всичко 5 минути след като съм хапнала ставах в 3 през нощта да повръщам в повечето случай повръщах стомашни сокове. Много време лежах в болница на системи отслабнах с 30 кг и въобще не ми личеше че съм бремена, и аз бях с много ниско кръвно и като кажех на доктора лошо ми е много ми е ниско кръвното той ми казваше опасно е високото ние се радваме на ниско. С една дума 9 месеца бях в ада но това което ме крепеше е че бебето ми е добре. И накрая след секциото дойде една дикторка и ме пита кога ще се върнеш пак аз и казах никога тя каза как ще оставиш това дете само без братче или сестриче казах и не аз това повече няма да си го причиня. Пожелавам ти да не си като мен и скоро това неразположение да отмине, но ако не стане то си лежи и стискай зъби от опит знам ако детето е добре и ти ще си късмет   bouquet

# 16
  • Шумен
AnChoOo, като забременях съвсем се отказах от месото, хич и не исках да го погледна и така 9 месеца да ми се е случило сама да пожелая на няколко пъти месо и то конкретно. Аз също бях с нисък хемоглобин и пиех желязо.

# 17
 Привет на всички- слънчев и усмихнат ден ви желая. Днес отидох на лекар- прие ме заместничката на моят доктор, резултатите ми биват, мн ми е ниско кръвното, каза повечко храна не е задължително да е месо и че понякога няма повръщане, а може както в моят случай силен световъртеж. важното, е че видяхме пулса на бебчо  newsm03

# 18
  • Оптимист по принуда
Много е вънуващо,нали?Нямах търпение всеки път да го чуя и аз. Heart Eyes Почивай си,доколкото можеш и дано скоро се почувстваш по-добре.

# 19
Много е вънуващо,нали?Нямах търпение всеки път да го чуя и аз. Heart Eyes Почивай си,доколкото можеш и дано скоро се почувстваш по-добре.

И аз се включвам в пожеланието Simple Smile

# 20
 Благодаря!!! Вълнуващо е да- едно мъничко такова, вече ми се иска да го гушкам.

# 21
Честно казано само това ме крепи - като отида в кабинета и да му чуя пулсчето, сякаш всичко ми минава. Вчера майка ми ми каза: "Какво си се отчаяла такава - ти не си болна, просто си бременна!" И аз започнах да се смея, защото реално погледнато е така, но в момента в който се надвеся над тоалетната чиния и си викам: Боже, кога ще ми отмине всичко?!?! Така че явно това е нещото през което трябва да минем ние жените за да може след това щастието да ни е безмерно.

# 22
За съжаление asefa наистина е права. Аз съм 6-ти месец и до ден днешен не съм пропуснала ден да не повръщам. И на гастроентеролози ходих, и в болница бях... нямаше резултат. И аз съм с ниско кръвно, припадах. Постоянно лежах, защото нямах сили.
Първите 5 месеца положението беше страшно - не задържах нищо. Опитах най-различни хапчета - Деган, Квамател, Натриев цитрат, Емил... нищо не помогна. Сега вече започнах малко по малко да задържам храна, но само определена. Месо, цитруси, мляко не мога да помириша. От варени картофи също ми става лошо. Но както са казали хората "Трай бабо за хубост". Та ще стискаме зъби в името на малките съкровища, които очакваме с нетърпение.
Аз сега наблягам на салатки и ябълки. Общо взето това ми понася добре Simple Smile Успех момичета!

# 23
  • Оптимист по принуда
...Аз сега наблягам на салатки и ябълки. Общо взето това ми понася добре Simple Smile Успех момичета!

Хаха, аз бях същата, обаче само ябълки, в промишлени количества, мм не можеше да ми смогне да ми купува. Говоря към средата на втория триместър, когато 'проядох' полека-лека.. Иначе така любимото ми печено пиле ми 'вонеше'  Sick до края на бремеността. Тази чувствителност на обонянието понякога не си отива с бременността. Аз се върнах към нормалните си навици на хранене след като родих, но примерно снаха ми до ден днешен не понася парфюми и разни миризми, които намрази, докато беше бременна.

# 24
ооо това с миризмите е ужасно, преди обожавах да ми замирише на прясно окосена трева, просто седях и миришех, а сега....вчера около нашата къща косиха тревата честно ви казвам идеше ми да спра да дишам, всичко ми се преобърна  Sick промениха ми се коренно харесванията, имам апетит като на малко прасенце, но ме е страх да се натъпча, малко но често хапвам сега. Странна работа е това женският организъм, големи мъки ще е през тези 9 месеца, но живот и здраве резултата ще ни накара да забравим всичко (надявам се  Peace )

# 25
  • Оптимист по принуда
Шанън, забряваш на секундата, след като гушнеш бебчето си! За момента ти се вижда ужасно, дълго, нетърпимо, но накрая всичко това се изпарява  Simple Smile

# 26
Шанън, забряваш на секундата, след като гушнеш бебчето си! За момента ти се вижда ужасно, дълго, нетърпимо, но накрая всичко това се изпарява  Simple Smile

само това ми е пред очите  Praynig пък и старите хора са го казали: трай бабо за хубост  Grinning

# 27
Аз повръщах до 7- мия месец, а ми се гадеше и имах страшни киселини до самото раждане. Нищо не ми помагаше. Дори таблетките Емил ми бяха противни и ги повръщах. Бях спряла да готвя и не давах и на мъжа си, за да не ми мирише. Ядях само сандвичи, солети и бисквити, които повръщах малко след като съм приела.
Също както са написали намразих някои миризми завинаги. Всичко ми се преобръща, ако ги усетя дори сега почти година след раждането.
Повече почивка и спокойствие. Понякога бременността не е лека, но всичко минава. Желая ти здраво и послушно бебе на финала.   bouquet

# 28
Мен ме влудяваха синтетичните миризми като ароматизатори за тоалетни и помещения и повечето натрапчиви миризми също. През повечето време можех да ям хляб и тестени неща, те най-малко ме дразнеха, но при мен приключи този период около 3-4 месец и чайовете, които описах по-горе доста ме облекчаваха. После се започна с другите неща, постоянна сънливост, умора, подуване на крака и т.н.

# 29
Най-ме притеснява сънливостта, защото аз по принцип съм много динамичен човек и това със сънливостта ще ме побърка сигурно, въпреки че и сега ми се случва да ми се доспи по никое време, но някак го потискам, през какво ли не минава женския организъм, до тук прочетох доста неща на всяка от нас какво й е, добре че има на кого да споделя че мъжа ми все ми ви вика, че понякога преувеличавам, направо ми иде  #2gunfire но мъже, то за тях трябва да отворим друга тема, че то не е едно и две неща с които ни ядосват понякога  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт