КЪРТИЦАТА 2 : РАЗТЪРСВАНЕ /27.04 - 04.05/

• 67 278
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 1 215
М/у другото досега не си бях съсредоточавала вниманието върху Евгени, но и на мен ми изглежда странно, че има приятелство м/у него и Бориса.

Аз си го обяснявах доскоро от чисто игрови подбуди. Ама нещо взеха да прекаляват с близоста, сега възможно е да са набрали огромна скорост или просто той да е принципен и с който се хване с него докрая, а не да сменя лагери. Със сигурност обаче ще съм много изненадан, ако се окаже вярно че има влечение към нея и я иска за любовница.

# 1 216
Относно клипа на Константин - фреските в него са от "Страшния съд"  на Микеланджело пак в Сикстинската капела.
Казвам го, защото става дума за две различни изображения. В жокера е  „Сътворението на Адам“
Скрит текст:
(Изрисуването на огромния таван с размери 40 х 14 метра отнема четири години — от 1508 до 1512 година. На най-високата част от тавана, в самия център на композицията, Микеланджело поставя девет сцени от Битие, разделени на три групи — сътворението на света, сътворението на човека и неговото падение и човешката природа, представена чрез Ной и неговото семейство. Върху пандантивите, поддържащи тавана, са изобразени дванадесет мъже и жени, предсказващи идването на Христос — седем библейски пророци (Исая, Иеремия, Иезекиил, Даниил, Йона, Захария и Иоил) и пет сибили от Античността (Делфийска, Персийска, Либийска, Еритрейска, Кумейска). Около прозорците са показани предците на Христос. Сред най-известните части от композицията са „Сътворението на Адам“, „Адам и Ева в Райската градина“, „Потопът“, „Пророк Исая“ и „Кумейската сибила“.),
, а в клипа е "Страшният съд"
Скрит текст:
(Стенописът на „Страшният съд“ е монументален и покрива цялата стена зад олтара на Сикстинската капела. Той описва второто пришествие на Христос и Апокалипсиса, когато душите на хората са възкресени и съдът на Христос, заобиколен от светците, определя тяхната вечна съдба. Новата картина далеч не е продължение на тавана, а съвсем различна творба с напълно различен изказ. Повече от двадесет години са минали между двата проекта, изпълнени с политически събития и лични скърби. Настроението на „Страшният съд“ е мрачно — голият Христос не е образ на утешение, а на отмъщение и разплата и дори спасените се блъскат болезнено към опрощението).
.

Но все пак наистина има съвпадение и ако това е обяснението и на Н.Н. относно жокера и връзката му с Бориса, ще бъде много тъпо и плоско. Отново  Tired.

Бориса вчера беше най-активна в тълкуването му - все едно наистина искаше да насочи другите към погрешна следа. А и на мисията с водопада ми се стори, че можеше и по-добре да скочи.

# 1 217
Но все пак наистина има съвпадение и ако това е обяснението и на Н.Н. относно жокера и връзката му с Бориса, ще бъде много тъпо и плоско. Отново  Tired.

Днес нали ще дава обяснения НН в лайфа. Ако са пълна смешка, значи е клипа, ако са по-завъртяни значи не е.  Mr. Green

# 1 218
  • in Wonderland
Човешки слабости. Добре че съм киборг, нали така Диди?  Laughing
 newsm20 ЖеУезен си !!!!!!

Ама да кажа и аз за Евгени . Гледам волейбол горе-долу само за идеята , не ми е от любимите спортове и аз лично Е.И. не бях го и чувала допреди К. Нито ми е бил издигнат на пиедистал , нито пък ми се е сринал оттам . Красавицата му направи , доста добър според мен , психологичен профил, аз не ги умея тия неща , но просто от това , което виждам като поведение през тези 3 месеца изобщо не ме кефи този човек . Не бих общувала с него , ако бях вътре . Има нещо в него , което ми е адски неприятно , не мога да го формулирам точно , просто ми е антипатичен . Искрено се надявам да не спечели той ! А в този ред на мисли , вече мога да се обзаложа , с който иска , че Сано ще е победител. До снощи мислех ,че и Гошето има някакви шансове , но те ( а и той де , с поведението си ) се постараха със сигурност това да не се случи . Peace

# 1 219
М/у другото досега не си бях съсредоточавала вниманието върху Евгени, но и на мен ми изглежда странно, че има приятелство м/у него и Бориса.

Аз си го обяснявах доскоро от чисто игрови подбуди. Ама нещо взеха да прекаляват с близоста, сега възможно е да са набрали огромна скорост или просто той да е принципен и с който се хване с него докрая, а не да сменя лагери. Със сигурност обаче ще съм много изненадах, ако се окаже вярно че има влечение към нея и я иска за любовница.

По време на живите излъчвания най-добре се усещат нещата. У Евгени лесно се забелязва оная странна тръпка, когато става въпрос за нещо свързано с Бориса. Например, бяха се събрали на двора и Русев предложи на Бориса да й направи кафе. Тя му каза да й го направи "както Пушката ми го прави". Евгени повтори в захлас: "Както Пушката ми го прави. Колко хубаво звучи..." Тези неща се натрупват. Не са едно и две.

# 1 220
Х му направи , доста добър според мен , психологичен профил, аз не ги умея тия неща

Имаш дарбата да ги оценяваш, но не ги умееш иначе. ЖелУезна си кака.  tooth

По време на живите излъчвания най-добре се усещат нещата. У Евгени лесно се забелязва оная странна тръпка, когато става въпрос за нещо свързано с Бориса. Например, бяха се събрали на двора и Русев предложи на Бориса да й направи кафе. Тя му каза да й го направи "както Пушката ми го прави". Евгени повтори в захлас: "Както Пушката ми го прави. Колко хубаво звучи..." Тези неща се натрупват. Не са едно и две.

Може да е флиртаджия, е вчера съотборника му каза, че е ценител. Но айде да не го оправдавам.  smile3534

# 1 221
  • Варна
Проблема не е в Евгени, а в очакванията на другите от Евгени. Ако Каменов каже същото, ше мине и замине.
Ако Георги натроши масата, ше мине и за мине, ама ако Евгени не се покаже, като "МЪЖ" е голям проблем.  Laughing

Явно гледаш предаването и четеш коментарите избирателно.
Скрит текст:
не разбирам защо му се отделя и на него толкова внимание и се оспорват очеИЗвадните кадри, доказващи диаметралната противоположност м/у издигнатия на пиедестал Евгени (поради собствените му думи) и този, които задълба под морското равнище (поради собствените му действия).
Следователно очакванията спрямо Евгени са породени от собствените му думи, а проблема е породен от това, че не ги спазва и продължава да говори за "морал".
Извод: моралът е имагинерна категория за този човек.

Разбира се, Каменов и Георги са не по-добри от него, тъй като при тях е на лице невъзможност да се въздържат и желание да разрешават проблемите с физическа и вербална агресия в 21 век, както и грозен циничен изказ.
Естествено и Бориса и Марина са не по-добри - с прекалено високото мнение за самите тях, което не съвпада с умствения им капацитет. (+ цинизми и невъзпитание за първата, а ограниченост за втората)

И най-нормалното е да има различни мнения във връзка с всеки един от изброените, към които аз лично съм напълно толерантна  Peace Това е моето Wink

По повод жокера е възможно да е свързано с този клип, нали и миналия сезон имаше някакъв клип за кожения диван, явно Н.Н е почитател на фолка  Joy Много бих се радвала обаче тълкуванието да е малко по-идейно и интересно, въпреки че не ми се вярва. Довечера ще чуем неговите обяснения за Русев и ще разберем дали се е поправил от миналата година с джагите и Джаро-то  hahaha

ПС: Диди и аз ще съм с теб в облога за Сано , съгласна съм напълно, че ще е победител, ако влезе във финалната тройка  Peace По мое мнение само при него и Вики (и донякъде Костя и Ивайла) позитивите превъзхождат негативите Simple Smile

bouquet за анкетката, гласувах за Георги, но е възможно и да е Бориса. Всичко зависи от Сано и затова клоня повече към Георги.

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 13:18 от little_beauty

# 1 222
Моето мнение за жокера - произведението се казва " Сътворението на Адам".Хващайки се за заглавието единствено си правя извода, че Ева е "сътворена" от Адам и оттам  новата къртица е жена

# 1 223
Ако наистина това е жокера е голяма тАпня. Нещо по-завъртяно ми се иска да е, някакъв смисъл да се  търси в изображението, неговата история, но сигурно са прави предположенията за клипа.

Вчера Бориса какво вика: Оооо нищо женско не виждам в тоя жокер, мъж ще е.
И на мен ми направи това впечатление,няколко пъти каза,че нищо женско не вижда в жокера,мъж ще е  hahaha
Ако наистина Бориса е къртицата,ще е много елементарно,тъй ли не можаха да сложат някой от който най-малко се очаква  smile3516

# 1 224
Да,наистина би било супер елементарно да е Бориса,но представи си,че това е търсен ефект от продукцията с цел Къртицата пак да остане без пари на финал и зрител да ги грабне  Wink

# 1 225
Охааа гоним 100 страници, рекорд.  Mr. Green

Да,наистина би било супер елементарно да е Бориса,но представи си,че това е търсен ефект от продукцията с цел Къртицата пак да остане без пари на финал и зрител да ги грабне  Wink

И тоя зрител, съвсем случайно се казва Емил Русев.  newsm62

# 1 226
# 1 227
  • in Wonderland

Имаш дарбата да ги оценяваш, но не ги умееш иначе. ЖелУезна си кака.  tooth

Ти си киборг , аз пък имам свръх сили и природни дарби на ментално ниво !  smile3534

Кой ще бъде следващата Къртица ?

Бориса - 56 (23%)
Емил Каменов-33 (13%)
Ивайла-30 (12%)

# 1 228
  • Blondeville
Ocaso, да ти отговоря защо съм се хванала И за това с очилата. Първо, защото човек, който плаче няма как да си седи с очилата от гледна точка на това че е доста неудобно да си бършеш очите през тях, ако ще и иначе в тоалетната да ходиш с очилата. Второ, защото начина, по който го отбеляза и коментира е точно в стила на махленските клюкари, аз рядко съм виждала човек, още по-малко мъж да се вторачва така дребнаво в някакви детайли. Още повече, че той беше един от хората, които обясняваха колко грозно е да риташ падналия (когато Марина с нейната "добра и невинна душа" се присмиваше на Христина Русева за номинацията). Изобщо за мен е изключително грозно да коментираш по този начин, човек, който изживява някаква драма (пък ако ще и най-малката да е, нали си е негова - ако перифразираме неговите думи казани по друг повод). Независимо от пола на страдащия и от пола на коментиращия - все е дребнаво. Още повече ако се окичваш сам себе си с ореола на почтеността.

Има голямо разминаване между това, което той припознава като свои морални ценности и поведението му. А това мен лично ме отблъсква в хората. И примери като този по-горе са само малка част от нещата, формирали мнението ми за него.  Peace

# 1 229
blondie_anna, веднага ти казвам, че си спомням не един път в който Ивайла плаче с очилата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт