"Песен за огън и лед" - 8

• 31 744
  • 745
  •   2
Отговори
# 330
  • Варна
Спомените на Мокракоса свързани с Юрон включват скърцаща врата, от контекста личи, че е възможно да става дума за сексуално насилие. Когато Мартин е чел главата на Ариан пред публика, слушателите са имали възможност да изберат между нея и глава на Мокракоса, като Мартин ги е предупредил, че във втората има откровено ненормални неща.

Не свързвам скърцащите врати със сексуално насилие, но е възможно да се използва като метафора.  Thinking Главите на железнородените обикновено са ненормални. И все пак до един определен период Мокра коса си е бил нормален мъж като за Грейджой и после се променя след "удавянето". Не ми е правило впечатление да е бил травмиран преди това.

Аз затова го харесвам Мартин, колкото и пъти да си чел книгата винаги има нещо, което не си забелязал. Crazy

# 331
Vvv9, защо така?  Sad Юрон достатъчно е издевателствал нед него, затова така му хлопа дъската. Не че съм му фен някакъв, но му съчувствам, може би повече, отколкото на Теон. Нищо чудно да съм забравила подробности от главите му.
Ами предвид множкото сюжетни линии, тази на Ерон, скитащ из железните острови да търси подкрепа срещу Юрон, ми изглежда най-подходяща за приключване и даже очаквам да стане сравнително в началото на книгата. Юрон си мисля, че ще се позадържи, предполагам ще дочака Денерис във Вестерос, та се съмнявам Мокра коса да издържи толкова време.

# 332
Тоя го имаше в промото на целуя сезон. Кой всъщност е той и какво напипахме?

Джакен го напипахме, че търси книга/и. Laughing
А Тайко Несторис е банкерът, който беше при Станис и с който пътуваха Теон и Джейн.  

Aaaaaa  ooooh! Laughing. И Сам, и Сам. Дали е възможно банкерът да им разкрие някакви подробности около организацията на вземанията им в сериала? Скоро ще разберем де, но ме съмнява да каже на Станис, "ако забавиш плащанията ще ти пратя безлики". Пак може да има някоя подсказка де.

И аз не съм усетила това насилие от Юрон над Мокра коса, но ще попречета. Въпреки че тия Железородени хич не са ми интересни. Мисля че накрая всички ще умрат.

# 333
Аз се усетих чак след като прочетох първата част на Рицаря. Там едно от момчетата (Ерион Таргариен) влиза нощем при братята си и ги заплашва с нож, че видиш ли, били много наследниците... SickНо поне не ги е изнасилвал. Тогава се сетих за други подобни изчадия и хроничните кошмари на Мокракоса със скърцащата нощем врата.

# 334
  • Русе
Да, „само“ беше заплашил да превърне брат си в момиче и да се ожени за него. Да му се чудиш на Мартин откъде му идват тия идеи.

# 335
Да, „само“ беше заплашил да превърне брат си в момиче и да се ожени за него. Да му се чудиш на Мартин откъде му идват тия идеи.
Това съм го забравила! Явно избирателно съм го забравила, защото да си призная, след като публикувах се чудех дали не обърках книгите.

# 336
Мокра коса ли беше отрязал пръстите на починалия си брат докато "танцували"?  Thinking

# 337
Мокра коса ли беше отрязал пръстите на починалия си брат докато "танцували"?  Thinking

Не знам дали точно за отрязани пръсти става въпрос, но мисля, че докато Морка коса и Юрон "танцували", Морка коса ранил брат си и той починал в резултат от инфекции на раните си. Мокра коса и до ден днешен не може да си прости това.

# 338
Пак ще върна темата към Безликите за малко. Снощи четох доста за тях, дори търсех дали имат някакви писани правила за сключване на договори. Разбрах следното:
- всеки може да сключи договор с тях. Цената се определя от това какво притежава ищеца, от важността на жертвата, от това колко е охранявана и колко ще е опасно за безликия да я убие.
- това означава, че един цар ако иска да наеме Безлик да убие принцеса - ще му струва цялото състояние, но ако един бедняк иска да наеме белик да убие съседа- селянин, ще му струва къщата или коня (примерно).
- Кутрето е този, който казва на Съвета, че е невероятно скъпо да се наеме безлик, в този случай сигурно е така, но все пак трябва да се има предвид, че го казва Кутрето
- в един от разговорите между Саан и Давос (не помня точно за какво са приказвали), Саладор казва на Давос да се успокои, че ще отидот в Браавос и ще наемат безлик да им свърши тази работа. Саан е доста богат, но все пак не мисля, че ще се изръси кой знае колко, за да наеме Безлик, но все пак трябва да се провери за кой точно говорят.
- Има доста теории, че Джакен всъщност е в клетката за Вала, за да срещне Аря и че историята с това, че е спасила три живота и трябва да платят с други три живота е всъщност измислица, за да предизвика интереса на Аря.
- Истинското лице на Джакен, най- вероятно е Алхимикът- когато приключи задачата си в Харънхал стана Алхимика, а когато започна задачата си в Староград от Алхимика стана Пейт.
- някой майстер ми се струва най- вероятният, който е наел Джакен. Въпреки че това не обяснява защо му е умишлено да се среща с Аря. Но широко разпространена е тезата, че Джакен търси книга за убийство на дракон. Майтерите не обичат дракони и магии. Само маг Марвин прави изключение - тогава защо Пейт не го уби?  newsm78
Аз продължавам да не вярвам на приказките на Милия човек и обръщам внимание повече на това какво се е случило, отколкото на това какво той е казал на Аря. Все пак днес имам намерение да прочета главите на Аря в къщата на Черното и бялото.

# 339

Не знам дали точно за отрязани пръсти става въпрос, но мисля, че докато Морка коса и Юрон "танцували", Морка коса ранил брат си и той починал в резултат от инфекции на раните си. Мокра коса и до ден днешен не може да си прости това.

точно за отрязани, майстерът ги беше пришил обратно и момчето беше умряло от инфекцията

# 340
  • Варна
Скрит текст:
Пак ще върна темата към Безликите за малко. Снощи четох доста за тях, дори търсех дали имат някакви писани правила за сключване на договори. Разбрах следното:
- всеки може да сключи договор с тях. Цената се определя от това какво притежава ищеца, от важността на жертвата, от това колко е охранявана и колко ще е опасно за безликия да я убие.
- това означава, че един цар ако иска да наеме Безлик да убие принцеса - ще му струва цялото състояние, но ако един бедняк иска да наеме белик да убие съседа- селянин, ще му струва къщата или коня (примерно).
- Кутрето е този, който казва на Съвета, че е невероятно скъпо да се наеме безлик, в този случай сигурно е така, но все пак трябва да се има предвид, че го казва Кутрето
- в един от разговорите между Саан и Давос (не помня точно за какво са приказвали), Саладор казва на Давос да се успокои, че ще отидот в Браавос и ще наемат безлик да им свърши тази работа. Саан е доста богат, но все пак не мисля, че ще се изръси кой знае колко, за да наеме Безлик, но все пак трябва да се провери за кой точно говорят.
- Има доста теории, че Джакен всъщност е в клетката за Вала, за да срещне Аря и че историята с това, че е спасила три живота и трябва да платят с други три живота е всъщност измислица, за да предизвика интереса на Аря.
- Истинското лице на Джакен, най- вероятно е Алхимикът- когато приключи задачата си в Харънхал стана Алхимика, а когато започна задачата си в Староград от Алхимика стана Пейт.
- някой майстер ми се струва най- вероятният, който е наел Джакен. Въпреки че това не обяснява защо му е умишлено да се среща с Аря. Но широко разпространена е тезата, че Джакен търси книга за убийство на дракон. Майтерите не обичат дракони и магии. Само маг Марвин прави изключение - тогава защо Пейт не го уби?  newsm78
Аз продължавам да не вярвам на приказките на Милия човек и обръщам внимание повече на това какво се е случило, отколкото на това какво той е казал на Аря. Все пак днес имам намерение да прочета главите на Аря в къщата на Черното и бялото.

Съмнявам се Джакен да си е показал истинското лице.
Съмнявам се , че целта му в била да срещне Аря, няма как да го знае. Още по-малко му е трябвало да й прави впечатление, Аря спокойно можеше да го остави да изгори и тогава язък за цялото му обучение като безлик. hahaha

Съгласна съм, че е възможно майстер да е наел Джакен, възможно е самата Цитадела да го е сторила.
Възможно е да е търсил книга за дракони на Вала и драконовото яйце на Емон. След като се излюпват драконите, получава нова задача за друга книга. Дори книгата да е за убийството на дракони това не означава, че целта е да ги убият, може би да ги убият при нужда.

Защо Джакен /Пейт трябва да убива Марвин?  newsm78

# 341
Защото Марвин е единтсвеният архимайстер, който обича магията и тръгва уж да помага на Денерис с драконите. Запалил е драконовото стълко, поведението му се възприема като странно от всички останали майстери. Ако майстери са наели Джакен, то защо да оставят Марвин жив? Той съвсем не е безобиден. Друго, което не ми се връзва в историята е, че Марвин знае, че Сам идва- вижда го в свеща ли или някъде другаде (и аз не знам вече), но не вижда Алхимика. Не разбирам, че Пейт всъщност не е онзи Пейт.

Джакен показва истинското си лице (ако това е истинското) само на Аря и Пейт, като вторият бива убит.

Сега ми хрумна нещо- възможно ли е Аря да е цената, която някой е платил на Джакен да убие някой?

бубанка - значи е възможно умрелият брат и Мокра коса да са танцували и Юрон да няма нищо общо. Сега съм си в къщи и по цял ден чета конспирации и теории и вече забравярам какво съм прочела преди половин час  ooooh!. Но съм сигурна, че тази смърт му тежи на Мокра коса цял живот, явно умрелият е бил любимият му брат.

# 342
  • Варна
Не знаем какви са мотивите на Марвин да отиде при Денерис.
Ако Аря беше цената, той щеше да я вземе. Милия човек и даде свободна воля да остане или да си тръгне.

Скрит текст:
И аз вчера се рових във форуми. Невероятни детайли се обсъждат -  от това за кой Таргариен е била сгодена Олена Тирел, през това как двуметров мъж като Хрътката може да скочи на коня пред Санса, без да я ритне в главата и как Тирион удря шамар на Джофри без да подскочи. Laughing

# 343
Марвин се сравни с Емон. Така че единствено това знаем.
Доста лесно е да накараш Аря да направи това, което искаш като погаделичаш любопитството й. Но като цяло няма никакви доказателства за моята измислица Simple Smile. Но пък намирам логика.
За кой Тарг. е била сгодена Олена? Нали е откраднала годеника на сестра си, като го е забавлявала цяла нощ? Много ми е интересно - Олена девствена девойка отива да съблазнява някой мъж и е толкова добра и опитна, че той забравя за сестра й и избира нея. И Олена не е единствената девица със завидни умения в леглото.

# 344
как съм го пропуснала за баба роза  Blush
къде се споменава? в кой том?

Общи условия

Активация на акаунт