"Песен за огън и лед" - 8

• 31 610
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Лорд Ларис ужасяващо напомня на лорд Варис в "Кралицата". Shocked

А който не вярва, че Станис е правил секс с Мел за да може тя да роди сенки, ето доказателство. Не го бях забелязала до сега. В Танца:

Цитат
— Мога да ти покажа. — Мелисандра обгърна Дух с нежната си ръка и вълчището заблиза лицето й. — Господарят на Светлината в своята мъдрост ни е създал мъж и жена, две части на по-велико цяло. В съединяването ни има сила. Сила да се създава живот. Сила да се твори светлина. Сила да се хвърлят сенки.

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 15:15 от Хексе

# 601
Има и момент от разговор на Мелисандра с Давос, във Вихър от мечове, как част от енергията на Станис е отишла в сенките, затова тя не може да ги прави повече с краля.
И даже му направи неприлично предложение, което в светлината на палавите диалози на актьорите в туитър ми се видя особено забавно, само че книгата е писана по-рано.

Цитат
” Толкова ли се е уплашил нашият сир Лукчо от една преходна сянка? Кураж тогава. Сенките живеят само щом светлината ги роди, а кралските огньове горят толкова слабо, че не смея да привлека повече, за да му родя друг син. Това би могло да го убие. — Мелисандра се приближи. — Но виж, с някой друг мъж… мъж, чиито пламъци все още горят жарко и силно… ако наистина желаеш да служиш на своя крал, ела в покоите ми тази нощ. Мога да ти предложа наслада, каквато никога не си познавал, и с твоя жизнен огън бих могла да сътворя…
   — … някой ужас. — Давос отстъпи назад. — Не искам да имам нищо общо с вас, милейди. Нито с вашия бог. Седемте дано ме опазят.

А за Ларис и Варис... от професията ще да е. Grinning

# 602
И в главата на Мелисандра в Танца има едно изречение, че откакто го няма Станис няма нужда да използва леглото.

# 603
Момичета голям фен съм на поредицата и ще се радвам да се присъединя към вас-:)
За сега само ви чета.

# 604
Здрасти Fireche. Защо само да ни четеш? Ако имаш предложение какво да обсъждаме от поредицата- казвай да го нищим.

# 605
Fireche, добре дошла при нас!
Кои са ти любимците? Какво в момента те вълнува най-много? Дай нов материал за дискусии.
 Hug

# 606
Здравейте, голям фен съм на поредицата и редовно чета дискусиите ви. От тях разбрах, че в Пир за врани има липсваща глава за Санса. Моля ви да дадете информация къде бих могла да я прочета в електронен вариант. Предварително благодаря!

# 607
  • Варна
Здравейте, голям фен съм на поредицата и редовно чета дискусиите ви. От тях разбрах, че в Пир за врани има липсваща глава за Санса. Моля ви да дадете информация къде бих могла да я прочета в електронен вариант. Предварително благодаря!

За съжаление, не знам. Прегледах на две места освен Читанка, където е качена и там я няма главата. Sad

# 608
Каква липсваща глава на Санса? Това не съм го чувала.

# 609
да, в печатните издания има ли я?

# 610
  • Варна
да, в печатните издания има ли я?

Има я. Когато се запознава с Миранда Ройс и слизат от Орлово гнездо. След това Петир я посреща в Портите на Луната, където ще живеят през зимата.

# 611
  • Варна
Ето я главата на английски:

http://www.freebestbook.com/Vampires/a_feast_for_crows/41.html

# 612
благодаря!

# 613
Значи това е дефект на българското издание? Защото тази си я имам.

# 614
  • Варна
И аз се чудя защо не коментирате появата на сир Шадрич. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт