"Песен за огън и лед" - 8

• 31 817
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Прочетох "Рицарят на 7 те кралств" Нещо не ми се връзва края. Ег сложил пръстена на баща си и се чудят кой открадна драконовото яйце. Това ли е краят? Ако и на песента е такъв " никъкъв" ( поне за мен) ще съм много разочарована.

Мисля че ще има още книги от Рицаря.

# 166
Може ли да кажете, последна информация до къде е стигнал автора с новата книга ?

# 167
  • Варна
Може ли да кажете, последна информация до къде е стигнал автора с новата книга ?

По последна информация не е готов. Докъде е относителен въпрос, според мен той не я пише подред.
Но завършването й в началото на 2015 звучи оптимистично. (аз лично стискам палци за тази година наесен)

Прочетох "Рицарят на 7 те кралств" Нещо не ми се връзва края. Ег сложил пръстена на баща си и се чудят кой открадна драконовото яйце. Това ли е краят? Ако и на песента е такъв " никъкъв" ( поне за мен) ще съм много разочарована.

Мисля че ще има още книги от Рицаря.

Ще има, но и да няма, това са все пак новели, описващи приключение.

# 168

Дойде Кървавият гарван, беше много настръхващо, и се разбра кой е откраднал яйцата- трупата джуджета. На мен ми беше много интересно да "видя" четиригодишен Уолдър Фрей на сватба.
Следващата от поредицата ще е Вълчиците на Уинтърфел. Ще видим баб Нан млада.

Първата новела беше много интересна като сюжет и заради белезите на Таргариен- много разнородни, и с двуцветни коси. Втората някак ме озадачи, може би изпуснах нещо. Пак ще я прегледам. В третата се появи КГ, много ми е зловещ  Heart Eyes и видяхме заговор по време на турнир (препратка към Харънхол?).

Ще проверя какво е Lost Girl, интересно ми стана.

Вчера видях нещо в текста, което бях изпуснала. Бран си спомня как Теон казва за Ходор, че ако не знае нищо друго, то поне със сигурност си знае името и тръпки ме побиха. Чета от начало първата книга и такива моменти идват един след друг.
Кои фрази са ви направили силно впечатление едва при следващ прочит?  smile3529 Имате ли любими?

Бях забравила, че Джон сънува криптите на Хребета от пристигането си на Вала. Какво го вика от там?

# 169
  • Варна

Вчера видях нещо в текста, което бях изпуснала. Бран си спомня как Теон казва за Ходор, че ако не знае нищо друго, то поне със сигурност си знае името и тръпки ме побиха. Чета от начало първата книга и такива моменти идват един след друг.
Кои фрази са ви направили силно впечатление едва при следващ прочит?  smile3529 Имате ли любими?

Бях забравила, че Джон сънува криптите на Хребета от пристигането си на Вала. Какво го вика от там?

Последно препрочитах "Пир-а", но определено в Игра на тронове ще има най-много находки. Май ще я почвам пак.
За момета се сещам от Играта една фраза на Кутрето към Нед  май, беше относно братята Клегейн.

" Грегор е негов за мразене, но не е ваш за убиване". Mr. Green - няма кой знае колко дълбок смисъл, ама любим герой... Heart Eyes

# 170

Ще му се обадим по обяд да каже най- точно и достоверно докъде е стигнал. Ние поддържаме близки отношение с него и сме по- напред с материала от всички останали фенове на поредицата.

Дойде Кървавият гарван, беше много настръхващо, и се разбра кой е откраднал яйцата- трупата джуджета. На мен ми беше много интересно да "видя" четиригодишен Уолдър Фрей на сватба.
Следващата от поредицата ще е Вълчиците на Уинтърфел. Ще видим баб Нан млада.

Първата новела беше много интересна като сюжет и заради белезите на Таргариен- много разнородни, и с двуцветни коси. Втората някак ме озадачи, може би изпуснах нещо. Пак ще я прегледам. В третата се появи КГ, много ми е зловещ  Heart Eyes и видяхме заговор по време на турнир (препратка към Харънхол?).

Ще проверя какво е Lost Girl, интересно ми стана.

Кои фрази са ви направили силно впечатление едва при следващ прочит?  smile3529 Имате ли любими?

Ако видим баба Нан млада, то може да има препратка към Дънк  Wink.
Ходор, не е истинското име на Ходор. Казваше се по друг начин, но понеже това е единствената дума, която произнася затова всички го наричат така. Така че това, което е казал Теон или е било плод на невежеството му или действително има нещо по- дълбоко скрито там, т.е. ако Ходор знае истинското си име и може да го каже, то тогава нещата може да станат доста интересни.
Не знам дали ви направи впечатление в последния епизод, как дезертьорите като ръчката Ходор и той падна, единият Гарван му каза: "Ако бях с твоите размери, щях да съм крал на всичките 7 кралства." Не знам дали е заигравка и подхвърляне на кокал към феновете или има нещо скрито в произхода на гиганта.
Дезидерата можеш ли да дадеш цитат със съня на Джон?

# 171
"Ветровете" би трябвало да излезе преди започването на снимките за 6 сезон, тоест някъде пролета на 2015, иначе би било жалко

# 172
Снощи подхванах книгите наново, за трети път. След като вече знам основните герои и сюжетните линии, мога да обърна повече внимание на детайлите, да не говорим за подготовката, която имам след четенето на тази тема и всяко изречение ми се струва двусмислено. Grinning
Има да търся телета не само под вола, ами и под дракони, вълчища, лъвове и всякаква друга гад. hahaha

# 173
  • Варна
Снощи подхванах книгите наново, за трети път. След като вече знам основните герои и сюжетните линии, мога да обърна повече внимание на детайлите, да не говорим за подготовката, която имам след четенето на тази тема и всяко изречение ми се струва двусмислено. Grinning
Има да търся телета не само под вола, ами и под дракони, вълчища, лъвове и всякаква друга гад. hahaha

И работата става като котката на Архонта - понякога е просто обикновен дебел котак. Laughing

Дезидерата заинтригува ме с  митологичната енциклопедия. Има към кого да се обръщаме за подробности, макар май първо трябва да познаваме легендите за да търсим паралели. Thinking
Хареса ми връзката между бебето на Джили и Gilly Monster там може ли да дадеш повече подробности?  bouquet

# 174
най-накрая се сетих историята около котката   Blush

# 175
Ходор се казва Уолдър, да. Все си мисля, че той е пра-пра внук на Дънк и че баб Нан се е загаджвала с него. Настръхвам от изречението, защото Теон все това повтаряше накрая. "Трябва да си помниш името."
Джон разказва съня си на Сам на стр. 266 aGoT Bantam Books. Това е още една глава след пристигането на Сам.
Злата, телетата са навсякъде.  Grinning

Имам три открития в Танца- последната глава на Бран, пътешествието на Тирион през "Хадес" по реката Стикс/Ройн, и не на последно място главата на Теон "Принцът на Зимен Хребет".
Цялата глава със сватбата на "Ария" и Рамзи е безумно зловеща- мъгли, воали от пара, изгорен замък, купчини кости с полепнали коси, видението на Теон как се променят лицата на гостите в зверове, трупове висят на бесилки...лъжите пред язовото дърво (пред язово дърво не се лъже...). Враните, присъствието на Бран...това първия път не го забелязах, фокусирах се на Мандърли и Фрей пая, а след фарса на първата брачна нощ не исках да се занимавам с анализи...
Рамзи знае историята около зачеването си  Sick и разиграва свои си травми, като той е доминиращия. Заради тези свинщини изпуснах сума интересни подробности.
Ще прегледам какво символизират животните от видението на Теон като ми остане време.

Хексе, ще се опитам да намеря линкове към каквото мога.
Гила Монстър:
http://books.google.cz/books?id=oEbavbFjsOMC&pg=PA159&lp … gends&f=false

Енциклопедията е на Уинди. Може би тя ще изрови нещо интересно?

Линк към събраните "еретични" теми във форума:
http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/98456-the-heretics-guide-to-heresy/
Там пишат фенове запознати със всякави митологии, има и преподавател по антична гръцка литература. Придържат се към текста и няма странни теории. Много е, но много интересно за запълване на свободното време и подклаждане на нашата мания.  Grinning Там някъде писаха за Гили, но къде беше....

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 10:53 от Deziderata

# 176
Еретичните теми са ми любимите и са единствените, които все още следя по книгата...но бих казала че точно там има по-странни теории Simple Smile от общоприетите, заради което ги и следя де  Laughing

# 177
  • Варна
В руския превод Джили е Лили.. Laughing Голяма загуба за читателите.

Еретичните теми са ми любимите и са единствените, които все още следя по книгата...но бих казала че точно там има по-странни теории Simple Smile от общоприетите, заради което ги и следя де  Laughing

Чичо определено знае как да привлече и задържи вниманието. Хвърля няколко фрази и оставя всичко на архетипите и въображението на читателя. #Cussing out

# 178
  • Варна

Хексе, ще се опитам да намеря линкове към каквото мога.
Гила Монстър:
http://books.google.cz/books?id=oEbavbFjsOMC&pg=PA159&lp … gends&f=false

Не ми се отвори. Пуснах го в Гугъл и се оказва, че има такова животно - отровен гущер.Crazy.
https://www.google.com/search?q=gila+monster&client=ubuntu&a … =1855&bih=983

http://en.wikipedia.org/wiki/Gila_monster

P.P. Koeто ме навежда на мисълта, че няма нищо там. Чичо просто си играе с въображението . Гила монстър е разпространен в Щатите и Мексико и определено хвърля прах в очите, че бебето на Гила е наречено монстър. Интригуваща игра на думи. Crossing Arms

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 11:31 от Хексе

# 179
Има теория, че Теон чува Бран,когато се моли пред язовото дърво. Трябва да се прочетат откъсите, че вече станаха много телета.

Общи условия

Активация на акаунт