"Песен за огън и лед" - 8

• 31 817
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
аз го приех за факт, не за теория

# 181
Няма данни в главите на Бран, че се свързва и говори на Теон. Поне аз не помня да има такива. Възможно е някое горко чедо да му е говорил на Теон, защото всъщност зеленозрящите чеда са лицата на дърветата.   

# 182
  • Варна
аз го приех за факт, не за теория

+1 И аз го приех за факт. Дървото му знае името.

# 183
Всяко язово дърво може да му знае името  Grinning. Нали са зеленозрящи и горските и всеки може да гледа в миналото и да го е видял и чуел Теон.

# 184
  • Варна
Всяко язово дърво може да му знае името  Grinning. Нали са зеленозрящи и горските и всеки може да гледа в миналото и да го е видял и чуел Теон.

Може, може, но още като го четох за пръв път бях сигурна, че е Бран.

# 185
Всяко язово дърво може да му знае името  Grinning. Нали са зеленозрящи и горските и всеки може да гледа в миналото и да го е видял и чуел Теон.

Може, може, но още като го четох за пръв път бях сигурна, че е Бран.

И аз съм сигурна, че е Бран, но това не означава, че трябва да го приемаме на 100%, точно защото в главите на Бран няма инфо, че е говорил на Теон. Възможно е примерно ако Станис реши да го обезглавява пред дървото на живота ли беше, сърцето ли беше, то тогава пак да чуем някакъв глас, който да бъде регистриран и в глава на Бран.
Затова казвам, че е теория.

# 186
Ето какво открих аз за Мориган в моята книга:

Пише, че е богиня на войната от Келтските области, която понякога е представяна като три (!!!) богини. Името и означава "кралица фантом". Присъствието и на бойното поле предизвиквало страхопочитание, макар че не вземала участие в битките. Преди битка можела да бъде намерена край някой брод, където миела доспехите на воините, обречени да умрат в боя (не знам защо, но веднага направих асоциация с Кейтлин, въпреки че замисълът на Мартин очевидно е друг).
Богинята притежавала магически сили и можела да променя образа си, особено да се превръща в гарван или врана, което било смятано за предвестие на смъртта.

# 187
  • Варна
А герой, който се бори с мрака има ли? С меч или без меч?

Мориган, аз не мога да я свържа с нищо.. По-скоро бих свързала героят филмът Гарвана с триоката врана.

# 188
В легендата "Пътешествието на Бран на Острова на Блажените", разказваща за странстванията на героя (името му между другото означава "врана" или "черен", в което отново звучи темата за смъртта и отвъдното) в страната на вечния живот.-КЕЛТСКА МИТОЛОГИЯ

# 189
Гила монстър е гущер, нас не ни интересува. Търсете в гугъл като навахо легенда. Жервоприношение от Гила Монстър съживява сериозно наранени хора, но е зловещо и косоизправящо. Защо не се отваря линкa? При мен работи. Това е откъс от книгата Navaho Symbols of Healing: a Jungian Exploration of Ritual, Image, and Medicine by Donald Sandner.

Това ще се отвори ли?
http://www.twinrocks.com/legends/50-gila-monster.html
Гила монстър, първият шаман е демонстрирал силата си, като върнал живота на убития супер герой. 
И да, много от това е игра на думи, но там е гъдела.  Peace Дори кърмачките на малкия Монстър са от клан Флинт.
Израсналите с историите за Мориган (триединна богиня) пишат в онези теми как веднага са направили връзка с трите жени надвесени над Сам, тичащата Гили напомняща врана, имената на жените (включително и Гили) означаващи билки, цветя и не само...Тези детайли показват как Мартин подхожда с внимание към всяка дума и не си измисля нещата в движение. Заради това ми е интересно да ровя. Светът се разширява и надзъртаме в главата на автора.
"Пътешествието на Бран Блажения" и то ми е в списъка за прочитане.

Бран се опитва да се свърже с Джон, защо не и с Теон. Ако има язово дърво при Портите на Луната, ще се опита да се свърже и със Санса. Бран сърфира из weirnet-а.  yes Още има да задобрява.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 14:33 от Deziderata

# 190
  • Варна

. Бран сърфира из weirnet-а.  yes Още има да задобрява.

Joy Яко.

Предния линк ми се отвори, но не показа съдържание, този е добре. Peace

И да питам, когато Джойен казва, че пак ще има Старки в Зимен хребет това според вас значи ли, че наследник на ЗХ ще е Рикон? Или все пак може би ще е Джон?

P.P. Червената сватба е писана по реално историческо събитие наречено Черната вечеря.

Red Wedding Based On Real Historical Events: The Black Dinner An …  Glencoe Massacre

Цитат
black boar — the symbol of death.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 15:03 от Хексе

# 191
Четох подробности около вълчищата. Там се описва как всяко вълчище прилича на собственика си. Нека си спомним за Рикон и Рошльо ли беше?
След като Рикон разбира, че Роб отива на война, Рошльо става агресивен, напада ковача, майстера и не знам още кой. Вълчището бива затворена и Рикон страда от този факт. Самият Рошльо е описан като най- дивия и агресивния, така че смея да твърдя, че след стъпването на Рикон в Скагос нещата около него няма да се развият в негова полза. Според мен ще се превърне в някой дивак, ако Давос не го намери. По- скоро ще е опасен, отколкото полезен и отдаден на кауза.

Сега забелязвам нещо интересно, което ми е обягнало. Рошльо е убил по някое време друго интересно животно - коза с еин единствен рог на челото- Коза- еднорог, които обитавали Скагос и местните ги яздели. Което означава, че са достатъчно големи и издръжливи животни, което означава, че рогата им може да са служили са разни интересни цели.

# 192
  • Варна
Ама това ще значи ли че Джони ще получи Зимен Хребет?  Crossing Arms

# 193
Не съм сигурна, че самият Джони ще го иска Simple Smile. Но съм сигурна, че ще му бъде предложен отново. За момента Аря ми се струва най- добрият кандидат, който ще е сигурен, че това иска и това е нейната роля. Тя е Старк до мозъка на костите си. На един Старк мястото му е в ЗХ. Да не забравяме колко често я сравняват с Лиана. Само дано не я сполети нейната съдба.

# 194
  • Варна
Не съм сигурна, че самият Джони ще го иска Simple Smile. Но съм сигурна, че ще му бъде предложен отново. За момента Аря ми се струва най- добрият кандидат, който ще е сигурен, че това иска и това е нейната роля. Тя е Старк до мозъка на костите си. На един Старк мястото му е в ЗХ. Да не забравяме колко често я сравняват с Лиана. Само дано не я сполети нейната съдба.

Мда, но дори Аря да се върне ако се ожени няма да е Старк, нали?  Т.е. момичетата отпадат.

Общи условия

Активация на акаунт