"Песен за огън и лед" - 8

• 31 744
  • 745
  •   2
Отговори
# 345
  • срещу двата комина :)))
как съм го пропуснала за баба роза  Blush
къде се споменава? в кой том?

казаха го в сериала  Peace

# 346
  • Варна
Марвин се сравни с Емон. Така че единствено това знаем.
Доста лесно е да накараш Аря да направи това, което искаш като погаделичаш любопитството й. Но като цяло няма никакви доказателства за моята измислица Simple Smile. Но пък намирам логика.
За кой Тарг. е била сгодена Олена? Нали е откраднала годеника на сестра си, като го е забавлявала цяла нощ? Много ми е интересно - Олена девствена девойка отива да съблазнява някой мъж и е толкова добра и опитна, че той забравя за сестра й и избира нея. И Олена не е единствената девица със завидни умения в леглото.

Ами не е ясно точно за кой е била сгодена Олена, предполага се , че за някой от чичовците на Ерис и вероятно  син на Егон 5.
Всъщност колко благородни девици се омъжват действително девствени - Церсей, Лиза Арин, Ами Фрей, Мардж... Laughing

Разсъждаваш така за Аря, защото я познаваш, няма как някой майстер или Джакен да я знаят каква е всъщност. Джакен я мислеше, че е момче. Wink

# 347
  • Варна
как съм го пропуснала за баба роза  Blush
къде се споменава? в кой том?

казаха го в сериала  Peace

И в книгата. Ще потърся цитат. Peace

# 348
 Laughing Идеята да го споменат в сериала беше, че след разказа на Олена, Марж отиде в спалнята на Томен посред нощ (неясно как е минала през стражата) и започна да му говори някави глупости и сега двамата си имат общи тайни, които крият от Церсей. Идеята беше да спечели Томен на своя страна, за да го манипулира Мардж, а не майка му.

За книгата и аз нямам спомени къде го пише.

# 349
  • Варна
Във "Вихър от мечове"

Цитат
На Баратеоните винаги са им хрумвали странни неща, разбира се. Струва ми се, че това идва от таргариенската им кръв. — Лейди Олена подсмръкна пренебрежително. Веднъж се опитаха да ме омъжат за един Таргариен, но бързо сложих край на тази глупост.

# 350
Хексе, Джакен знаеше, че е момиче  Wink
имаше нещо от типа "човек знае да гледа" или подобно

много са любопитна за бабет, ще чакам  Hug

едит: мерси
а за това, че е откраднала годеника на сестра си? дъртия тирел?

# 351
  • Варна
За открадването на годеника не съм видяла, но не съм и търсила. Rolling Eyes

Вчера препрочитах някои пасажи и установих, че Дебелата Валда, жената на Рууз е Дари по майка. Може и да няма значение, но си е интересен факт. Thinking

Аз не мисля, че Джакен знаеше, ще потърся цитати, някак си обидено ми звучеше: "Момче става момиче"

# 352
Ей, за кой ли Тарг. са искали да я омъжат таз бодлива баба? Стана ми интересно.

Сега чета във форума на Вестерос на англ., че Джакен е чакал Сам да спристигне в Староград, за да му вземе рога, който Джон му дал, за който се предполага, че е Рогът на зимата. Джакен и Другите вярвали в един бог и Джакен искал да събори Вала и да ги освободи, за да унищожът Вестерос.

Давам и линк към темата, на който му се чете : http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/89184-jaqen-hghars-mission/

Аз лично не вярвам да е търсил рога. Някакси този на пръв поглед мил човечец от Юга, да е първи приятел с онези ледени висулки, не ми се връзва, но теорията е предкрепена с много факти и интересна за четене.

# 353
  • Варна
Джакен вярва в Червения бог. Иска ли червения бог падането на Вала?

# 354
Да, ама Червения Бог върви ръка за ръка с онзи, чието име на бива да се споменава. Според автора на темата, безименния лош бог бил същия като Безликия бог. И понеже Джакен бил слуга на смъртта, то той бил на страната на Другияте Simple Smile  Laughing Това пише в темата накратко.

# 355
  • Варна
Да, ама Червения Бог върви ръка за ръка с онзи, чието име на бива да се споменава. Според автора на темата, безименния лош бог бил същия като Безликия бог. И понеже Джакен бил слуга на смъртта, то той бил на страната на Другияте Simple Smile  Laughing Това пише в темата накратко.
Аз знам , че и Червения бог е лош, но вероятно не би убил слугите си, ако другите завладеят света, Джакен също би умрял.. Thinking
Не намирам логика, Джакен или Храма на черното и бялото да иска смъртта на всички хора. Твърде много уважават смъртта за да унищожат наведнъж целия човешки род. Laughing

# 356
И аз не вярвам на теорията, но е интересна и авторът я е подкрепил с факти и е обяснил логически връзките, само че през призманат на неговата логика. Нали "всички хора (мъже) трябва да умрат", ама преди това трябва да служат. Освен ако висшата цел на Другите не е да подчинат човешкия род да им служи, не виждам възможността Джакен да иска рога.

Все ми се върти в главата, че Писел има общо с тази история. Много е долен и прикрит. Ама не мога да направя свръзката.

# 357
Джакен се пошегува с Ария тогава, а тя му отговори, че през цялото време е била момиче. Той и каза, че е знаел. "A man was aware", или нещо такова.

Понеже реших да си дам пауза от сагата, вчера се загледах в True Detective. Много добър сериал.  Peace
Само че вместо да слушам внимателно детективите се сетих, че Рамзи не може да е отровил Домерик. Не е неговото МО това, отровата е женско оръжие, или на страхливец...Рууз се страхува много да не го отровят. Възможно ли е да са искали да искали да отровят него или жена му и Домерик да изял/изпил нещо чуждо? Кой има мотив? Майката на Рамзи? Откъде ще намери средства за Сълзите на Лис?
А оригиналния Рийк също ме интересува. От какво е бил болен, че е смърдял и като се е къпал по три пъти на ден. Човек ли е бил изобщо или зомби някакво....Не знам какво да си мисля.
Съвсем се вманиачих.  ooooh!

# 358
  • Варна
Не мисля, че Рамзи има скрупули да отрови някого. Е, вярно удоволствието за него ще е по-малко, но затова пък резултата си струва.

П.П. Кутрето добре се оправя с отровите. Grinning

П.П.П.
Има просто някои хора с по-остра телесна миризма. Може гъбички да е имал и определено от прекаленото къпане се влошават.

# 359
Въобще нямам спомен кой е Домерик? Законният син на Рууз?

Нещо интересно:
Скрит текст:
-The Lord of House Royce wears bronze armor, reputedly thousands of years old, worked with runes that are supposed to ward him from harm?[4]
-Everything written about the Age of Heroes, the Dawn Age, and the Long Night originates from stories written down by septons thousands of years later?[5]
-The Faith of the Seven, in which a single god has seven aspects, was inspired by the Christian Trinity, in which God has three aspects: the father, the son and the holy ghost? [6]

Общи условия

Активация на акаунт