"Песен за огън и лед" - 8

• 31 744
  • 745
  •   2
Отговори
# 360
Въобще нямам спомен кой е Домерик? Законният син на Рууз?

да

# 361
  • Варна
Бумър нещо ми се губи, сигурно е заета да разделя "Кралицата".  Mr. Green

Попаднах преди малко на много смешен пасаж, където Елмар Фрей тъжи по Аря, без да знае, че тя е до него. Joy

Цитат
Елмар седеше сам на стъпалата отвън.

— Какво се е случило? — попита Аря, щом видя сълзите, стичащи се по бузите му.

— Принцесата ми — изхлипа той. — Обезчестени сме, каза ми го Енис. Дошла е птица от Близнаците. Милорд баща ми казва, че трябва да се оженя за някоя друга или да стана септон.

„Глупава принцеса — помисли Аря. — Не си струва да плачеш заради нея.“

— А моите братя са мъртви — сподели тя.

Елмар я изгледа с укор.

— Кой го интересуват братята на някаква си слугиня.

Едва се сдържа да не го удари.

— Дано да ти умре принцесата — каза му тя и побягна.

Joy Joy hahaha

# 362
Аз започвам да чета Принцесата на англ, защото попаднах на нещо интересно и ме гризе любопитството.
Този цитат за Аря скоро някой го беше постнал, но не помня по какъв повод.

# 363
  • Варна
Аз започвам да чета Принцесата на англ, защото попаднах на нещо интересно и ме гризе любопитството.
Този цитат за Аря скоро някой го беше постнал, но не помня по какъв повод.

Тук не е бил постван.. Naughty
На какво попадна? Flutter

# 364
Ами в Принцесата се описват събитията около Танца на драконите. Разказва се и за това как Silverwings отива на Вала заедно с ездачката си (някоя ди Тарг), къде спира по пътя и как е последвана и от съпруга си и неговия дракон. Интересни са ми детайлите около това пътуване и дали има основание Сам да вярва, че Silver wings е оставила яйце на Вала. А той се чуди  Thinking.  Та това може да ви е известно ама аз навързах нещата и почвам да чета.

# 365
Аз бях преразказала случката между Ария и Елмар, но без цитат. Любима ми е!  Grinning
В предишната тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774478.msg28034479#msg28034479

Ще се захвана и аз отново с Принцесата, само веднъж съм я чела и доста ми се губи. 

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 15:44 от Deziderata

# 366
Бумър нещо ми се губи, сигурно е заета да разделя "Кралицата".  Mr. Green

hahaha

Бях на юг в прототипа на Карт  Grinning

Другата седмица ще опитам  Peace

# 367
  • Варна
Бумър, Peace

Deziderata, не съм чела поста ти. Т.е. явно си го редактирала после. Виж ти, какво съвпадение. Laughing
Аз затова понякога пускам двойни постове, защото после редактираното не излиза като ново и много хора не го четат. Blush

# 368
  • Варна
Имам въпросче.

От колко време Джайм не е виждал Санса Старк? Някъде малко след Турнира на Ръката, нали?
Възможно ли е да не я познае ако я види? Thinking

# 369
Май от тогава, но по скоро би я познал. Все пак тя беше по голяма и не би се променила толкова във времето.

# 370
  • Варна
Май от тогава, но по скоро би я познал. Все пак тя беше по голяма и не би се променила толкова във времето.

Там е работата, че от турнира нататък доста е израснала и променена, а и с боядисаната коса.. Съмнявам се , че Джайм изобщо й е обърнал внимание. Евентуално ако се видят би му направила впечатление с "Тъли" външност, а може би, не.
А Бриен изобщо не я е виждала, нали?

Егати спасителите... Rolling Eyes

# 371
поред мен може и да не я познае /Джайм/
+ че вече носи доста по-скромно облекло

# 372
И Джейми и Бриен ще свържат чертите й с Тъли. Ако става на въпрод Черната риба май не я виждал изобщо, но не сме подлагали на съмнение това, че няма да я познае.

# 373
  • Варна
И Джейми и Бриен ще свържат чертите й с Тъли. Ако става на въпрос Черната риба май не я виждал изобщо, но не сме подлагали на съмнение това, че няма да я познае.

А всъщност май трябва да се подложи на съмнение. Някаква ирония е това.  Confused
 Тези, които я търсят да я спасяват, да не са я виждали от години или изобщо. С Аря ситуацията е аналогична, но доколкото тя е в Браавос, шансът да я срещнат е малък.

# 374
Санса прилича прекалено много на майка си. А и историята с извънбрачното дете на Кутрето може да мине само пред непознатите от Долината, но не и пред Джейми и Черната риба.

Общи условия

Активация на акаунт