"Песен за огън и лед" - 8

• 31 677
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
да ви отклоня малко от темата, някой чел ли е това  newsm78

http://www.bard.bg/book/?id=1269

Аз съм го чел, интересно е Simple Smile

Четох и една друга негова за едни летци с криле, но тя ми дойде много тегава и я зарязах.

# 466

Най-вероятно ще бъде използвана в следващите книги. Mr. Green

Защо точно тази отрова се смята , че е използвана. Защото Тивин е бил в тоалетната ли? Laughing

Може и по-късно да я използват. Предполага се че е тя, заради "пушката на Чехов", или правилото да няма нищо излишно в една книга/филм. Ако покажат пушка на стената, рано или късно ще гръмне. Така и със Вала. Ще падне.
Споменава се нова отрова, дори се обяснява действието и, останалите са само изброени. Извод- скоро ще бъде използвана.
Ако е имало план, ще разберем нататък, ако не, пак е интересно.
Няколко пъти споменаваха в книгата, че органите и всичко останало вътре в тялото е изчистено, че е напълнен с незнам си какво , балсамиран и прочее, а лицето му се нацепи и течеше бяла течност. Не разбирам от трупоразлагане, но при Робърт нямаше такива подробности, нито припадаха септъни, ни повръщаха деца, или Мартин не желаеше да ни занимава с подробности. Серсей обвини Пайсел че е направил нещо с тялото, той възмутено протестираше...Но тя и прислужничките обвиняваше, че и свиват роклите, за да не си признае, че тлъстее от толкова пиене.

Защо са щели да изберат Планината? Защото е най-страшния с който разполагат. Лорас няма да уплаши Оберин.
Пайсел се спомина, та няма да резберем от него. Той е тийм Ланистър, по-скоро би отровил Варис.

Какво ли ще става в Чертога след двете убийства? Серсей ще се побърка окончателно. Ще вижда Тирион навсякъде.

# 467
  • Варна
С удоволствие бих гледала един двубой Оберин - Лорас. Особено имайки предвид как последния път Лорас надхитри Планината. Laughing Жалко, че няма как да стане.

Как се отнасяте към теорията, че Лорас си е жив и здрав , а Аурейн Водите лъже за изгарянето?

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 22:09 от Хексе

# 468
Много положително, информацията за нараняванията на Лорас от двата източника е противоречива.
Ако някой не ме изпревари цитати от компютър по-късно.

И аз съм я чела Муре, класическа фантастика, различен чичо, хареса ми.

Лорас и Оберин както се гледаха в стил похотливи котараци в сериала би било забавно, но мисля че Оберин би имал предимство, Лорас загуби от Бриен с хитрост Simple Smile

# 469
да ви отклоня малко от темата, някой чел ли е това  newsm78

http://www.bard.bg/book/?id=1269

да, гадничка е  Mr. Green

онази с летящите хора с металните криле става за веднъж, ако нямаш какво да правиш или ако си на 15 г.

# 470
Как се отнасяте към теорията, че Лорас си е жив и здрав , а Аурейн водите лъже за изгарянето?
И с каква цел би могло да се прави това? Понякога може би търсим под вола теле. Колкото и малко да са защитниците на Драконов камък, това е много трудна за завладяване крепост и би било логично Лорас да е понесъл сериозно последици.

# 471
Муре самите Пясъчни крале е един от най-добрите фантастични разкази които съм чела. Бързите приятели също е добър. Другите два не ме впечатлиха, чак толкова.

# 472
  • Русе
Deziderata - Робърт се беше развонял още като жив, от раната се носеше такава воня, че на Нед му призля моментално. Тивин колкото и да го балсамират, пак се съмнявам да не се развонят за седем дни месата му в тоя почти тропически климат. Интересно за погребението на Робърт наистина, май не се споменава, не че Церсей ще тръгне да му прави поклонения де.

Пък и предвид, че между дуелът и бягството на Тирион минава неизвестен брой дни, докато подготвят екзекуцията, то отравяне на Тивин от Оберин би било вече засечено (не го виждам няколко поредни дни да не може да се облекчи и при все това да не му пука, че даже и да се въргаля в леглото с любовницата на сина си).

Всъщност по-логично ми изглежда ако е отровен, да е отровен от Варис, който иска да се отърве от него поради същата причина като Кеван впоследствие и е видял възможност да лепне убийството му на вече мъртвия Оберин.

# 473
  • срещу двата комина :)))
Муре самите Пясъчни крале е един от най-добрите фантастични разкази които съм чела. Бързите приятели също е добър. Другите два не ме впечатлиха, чак толкова.

мерси, ще я прегледам определено  Laughing

# 474
Хипотетичен въпрос, коя според вас Тивин вижда като "Добра съпруга" за Джайм?
Надявам се да не е Фрей  Twisted Evil

# 475
  • Варна
Хипотетичен въпрос, коя според вас Тивин вижда като "Добра съпруга" за Джайм?
Надявам се да не е Фрей  Twisted Evil

И аз да попитам, имаше ли в книгите момент в който Джайм обеща на баща си да захвърли белия плащ?

Подходяща съпруга, може да е някоя Ланистър от Ланиспорт или ако бракът е обвързан със съюз, може би някоя братовчедка Тирел, или някоя сестра на Сам Тарли.
Тц, абсурд да вземе Фрей, щом знаем мнението на Тивин, той не е искал сестра му да се жени за тях, остана да ожени наследника си.

# 476
Аз съм - склонна да се съглася с теорията на Коронис. Ако Тивин е бил отравян, то Варис го е направил. Точно както уби и Кеван и Писел след това. Целта на Варис е кралството да понесе последствията от управлението на Церсей, а хората, които той уби щяха да се опитат да коригират пораженията.
Остава отворен въпросът защо обаче Варис заведе Тирион при баща си? Възможно ли е да не е очаквал, че Тирион ще го довърши? Варис със сигурност е знаел, че и Шае е вътре.

Добра съпруга от устата на Тивин го разбирам като добра партия и залагам на Ариан. Не че ще разберем коя е гласял Тивин.

Ще ми се Оберин да е този, който ще остане жив в сериала  Sad.

Хексе - имам спомен, че Джейми действително обеща на баща си, че ще се откаже от службата си и че ще поеме Скалата.

# 477
  • Варна

Добра съпруга от устата на Тивин го разбирам като добра партия и залагам на Ариан. Не че ще разберем коя е гласял Тивин.

Ариан е наследница на Дорн, Тивин иска наследници за Скалата.

# 478
според мен Варис не знаеше, че Тирион ще тръгне към баща си

не помня Дж. да е обещавал да захвърли бялото и да се жени, за да прави наследници

също залагам на някоя Ланистър за евентуална съпруга

# 479
Е какво му пречи. Джейми е наследник на Скалата след като напусне длъжност. Децата му ще са наследници на Скалата също. Скалата пак ще си остане за Ланистърите, но ще имат и сигурен съюзник в лицето на Дорн, които нямат поражения от войната. Друг е въпросът, че на Доран подобен съюз не му е изгоден, но за Тивин е.

Общи условия

Активация на акаунт