"Песен за огън и лед" - 8

• 31 670
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
И в Уики-то на Огън и Лед има update. Проверих.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Stark

# 511
Хазеа според мен си беше реална. Дани не може да контролира драконите. Те са диви животни
Постъпва по най-лошия възможен начин - затваря ги.
Не може да тръгне към Вестерос без да се научи да го контролира.

+ 1

# 512
  • Русе
Наскоро препрочетох отчасти първата книга, в главата, когато Бран слиза в криптите (май точно преди да научат за смъртта на Едард), посочват коя статуя кого изобразява. И там се споменават мнозина, сред които вече на втори прочит веднага изпъкнаха Теон и Джон Старк. Ако дървото е само за последните поколения (както е явно наистина), то съм разочарован - поне от Торен Старк можеха да почнат, първият лорд Старк.

А навремето си представям какво е било при тия северняци: „Всички да се поклонят пред Краля на севера, Брандън Старк, сто четиридесет и осмият с това име...“

# 513
Хмм, интересно с какво е известен този Джон Старк. Има и един Джофри  Laughing.

Действително и в Принцесата пише, че затворят ли се драконите униват и умират. Също така един Тарг. казва, че само Тарг. могат да яздят дракони, но не ми се струва особено достоверно в конкретния случай. Повече спойлери няма да давам за повестта Simple Smile.

# 514
Интересни жени са си вземали, има от васалите, има 2 братовчедки, и поне две от други благородни родове.
Въпреки всичко Кейтлин Тъли е най-високопоставената съпруга в този документ.

Това е родословие за около 200-250 години, не за хиляди за да го има Строителя

# 515
  • Русе
Хмм, интересно с какво е известен този Джон Старк. Има и един Джофри  Laughing.

Цитат Simple Smile
Цитат
Ей този е Джон Старк. Когато морските разбойници слезли на брега на изток, той ги прогонил и вдигнал замъка при Белия залив. Синът му бил Рикард Старк, не бащата на татко ми, а друг Рикард, той отнел Шийката от Блатния крал и се венчал за дъщеря му. Теон Старк е онзи тънкият, с дългата коса и рехавата брада. Нарекли го Гладния вълк, защото винаги бил във война.

Тръгнах да търся Джофри Старк и антивирусната веднага се включи със съобщението: 13 million threats detected Laughing

# 516
 Joy Joy Joy Голям майтап  Laughing
Значи Джон и Теон не са били нещо кой знае колко интересно. За момента Simple Smile.

Оп,  изкочи нещо. Аз намерих, че Джон в построил Wolf`s Den. Интересното тук е, че замъкът се предавал на синове и дъщери и в последствия на разклонения на Старките. Най- дълго го държали Greystarks - повече от 5 века, докато накрая не се съюзили с Дредфорт срещу Старките от ЗХ.
Домързя ме да чета и разказвам нататък, така че който иска :
Скрит текст:

# 517
Изведнъж се сетих, че някъде в Танца Тирион видя едно момченце уж от Бълхарника, което му приличаше на някой, а не можеше да се сети на кого. Помните ли къде беше това, как изглеждаше детето и има ли подозрение кой е?
Мисля че беше във лагера на наемниците и чистеше нечия броня...но може и да бъркам...
 smile3529

# 518
  • Варна
Докато рових за описанието на Кем вижте на какво попаднах:

Цитат
Егор Реките е служил година при нас, преди да напусне, за да основе Златната дружина. Горчива стомана, както го наричате. Бляскавия принц, Ерион Таргариен, е бил Втори син. И Родрик Старк, Скитащия вълк, също. Не това мастило. Ето, използвай това. — Отпуши нова мастилница и я сложи на масата.

Родрик Старк, Скитащия вълк това трябва да е бащата на жената на Родрик Старк, който е женен за жена от Флинт. - прадядото на Нед.
Би трябвало да е живял по времето когато Дънк и Ег са били в Зимен Хребет.

Би трябвало с Ерион Таргариен  да са били по едно и също време при Вторите синове? Или не?

# 519
Ерион беше този, който е изпил Адския огън за да се превърне в дракон ли? Лекето от първата повест.
Май съвпада времето, да.

# 520
  • Варна
Ерион беше този, който е изпил Адския огън за да се превърне в дракон ли? Лекето от първата повест.
Май съвпада времето, да.

Точно той.
Той има и син, за когото не се знае нищо и по принцип може да изскочи нещо от там. От типа на претендент Таргариен.

# 521
  • Варна
Кем от Квартала на Бълхите е бил в битката при Черна вода със Станис (бил е и в КЧ при Таргариен, но няма как да са се видели тогава с Тирион).

Не намирам да споменава и че му е познат. Просто го е познал по говора. Thinking

# 522
Явно съм запомнила грешно, ще се опитам да го намеря, сега съм заета да сравнявам Бран  с Денерис. Дани и абанос, Бран и язово дърво. Денерис я води Куайте, а Бран Бриндън Ривърс.
Дани и Джон получават много повече внимание от Бран, а неговата линия е също толкова важна.   

Понеже в съседната филмова тема се заговори за трона и заслужаването му, ми хрумна, че Мартин може да избегне всякакви клишета не само като събори Вала, но и като остави Серсей да се прояви като Ерис в рокля и да подпали Чертога. Няма да има Железен трон за никого!  hahaha
Дани ще води битката за севера, ако оживее, ще превземе Орлово гнездо, защото хиляда пъти Мартин спомена как е непревземаемо.

# 523
  • Варна
Ще го превземе по въздух. Mr. Green  /Само дето няма да има хора там, нали напуснаха ОГ за зимата?/

И още нещо ми хрумна снощи! Валонкарът са Вторите синове, или някой от тях.

Дани и Джон получават много повече внимание от Бран, а неговата линия е също толкова важна.  

Това не го разбрах... Бран знае ли за Денерис?

# 524
Наистина Орлово гнездо не е атакувано от дракони с битка,  Peace
Шара Арен е предала долината без бой на Визения с Вхагар, запазвайки за рода си провинцията.

Общи условия

Активация на акаунт