"Песен за огън и лед" - 8

• 31 655
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Наистина Орлово гнездо не е атакувано от дракони с битка,  Peace
Шара Арен е предала долината без бой на Визения с Вхагар, запазвайки за рода си провинцията.

Жена е управлявала Долината?

# 526
Ще го превземе по въздух. Mr. Green  /Само дето няма да има хора там, нали напуснаха ОГ за зимата?/

И още нещо ми хрумна снощи! Валонкарът са Вторите синове, или някой от тях.

Дани и Джон получават много повече внимание от Бран, а неговата линия е също толкова важна.  

Това не го разбрах... Бран знае ли за Денерис?

Упс! Отколкото Бран. Личи ми че съм с температура.

Хахааа! Цяла армия валонкари!  smile3508

# 527
Наистина Орлово гнездо не е атакувано от дракони с битка,  Peace
Шара Арен е предала долината без бой на Визения с Вхагар, запазвайки за рода си провинцията.

Жена е управлявала Долината?

Жени Арен са управлявали Долината и по времето на Завоеванието, и през Танцът на драконите.

# 528
  • Варна
Много интересно, имат някакви разлики при унаследяването ли? По подобие на Дорн?

# 529
Май не са равнопоставени като в Дорн,
по времето на Завоеванието е Майка-кралица като регент на сина си.

Но по времето на Танца е т.н. Дева на Долината, лейди Джейн, която е подкрепила Рейнира, именно за да защити правото си като наследница, от повестта май не ставаше ясно има ли братя, ще потърся довечера.

# 530
Не става ясно дали има братя.

Аз пък днес правих сравнение между Доран и Мандърли. Това, което ме гложди е ще успее ли Мандърли да осуети плановете на Фрей и Болтън. Попрецака ги малко без те да се усетят, може би Рууз се досеща, но не съвсем, но дали ще направи нещо значимо? Давос ще намери Рикон и ако Уимън е жив ще го провъзгласи за своя принц и няма да приеме никога Станис за свой крал. Ама ще успее ли Лорд- твърде- дебел....

# 531
  • Варна
Не става ясно дали има братя.

Аз пък днес правих сравнение между Доран и Мандърли. Това, което ме гложди е ще успее ли Мандърли да осуети плановете на Фрей и Болтън. Попрецака ги малко без те да се усетят, може би Рууз се досеща, но не съвсем, но дали ще направи нещо значимо? Давос ще намери Рикон и ако Уимън е жив ще го провъзгласи за своя принц и няма да приеме никога Станис за свой крал. Ама ще успее ли Лорд- твърде- дебел....

Мда... и двамата имат непослушни щерки.   Laughing

Ако Давос намери Рикон и успее да го доведе, как ще стои въпроса с разпознаването му? По вълка ли? Thinking

# 532
Ти пък все се притесняваш как ще разпознаят децата Старки  Laughing Ами да, вълчето малко доказателство ли е Simple Smile Разпознаването на Рикон е най- малкия проблем на Мандърли. Как ще прецака врага от вътре и ще остане жив? Това ме терзае мен. Иначе кой ще обяви Рикон за своя законен лорд - те измряха северняците. И Големият Джон го държат още...

# 533
  • Варна
Ти пък все се притесняваш как ще разпознаят децата Старки  Laughing Ами да, вълчето малко доказателство ли е Simple Smile Разпознаването на Рикон е най- малкия проблем на Мандърли. Как ще прецака врага от вътре и ще остане жив? Това ме терзае мен. Иначе кой ще обяви Рикон за своя законен лорд - те измряха северняците. И Големият Джон го държат още...

Aми смятам, че ще се справи Лорд-твърде-дебел-за-да-язди.

За разпознаването се притеснявам, за да не изскочи още някой самозванец или набеден Старк.

# 534
Не ми се вярва Мартин да повтаря историята толкова банално. Има една фалшива Аря, съмнявам се, че и фалшив Рикон ще се появи. Пък и Рошльо веднага служи като доказателство кой кой е. С Аря и Санса е лесно.  Само Остава Давос и Мандърли да доживеят и да си свършат работата.
Ох, имам чувството, че всичко сме обсъдили вече и пак нищо не е ясно Simple Smile.

# 535
  • Варна
Не ми се вярва Мартин да повтаря историята толкова банално. Има една фалшива Аря, съмнявам се, че и фалшив Рикон ще се появи. Пък и Рошльо веднага служи като доказателство кой кой е. С Аря и Санса е лесно.  Само Остава Давос и Мандърли да доживеят и да си свършат работата.
Ох, имам чувството, че всичко сме обсъдили вече и пак нищо не е ясно Simple Smile.

Laughing

Ако доведат Рикон на Мандърли, Мандърли и северняците ще се съюзят със Станис срещу Болтън.
По труден е въпросът как ще изиграят Фрей за да могат да си спасят заложниците. Или да ги жертват.. Confused

Да питам и за Рогов лес, след като Донела е мъртва, Рамзи нали няма право да бъде лорд и на Рогов лес?

# 536
Само на мен ли ми изписва "Профилактика на форума " през половин час?

На Мандърли хората са освободени- бяха заложници в КЧ. Той затова си позволи да ликвидира 3-мата Фрей и да ги сготви след това. Но Фрей вси още държат Джон - не ми се вярва да го жертват - все пак е Лорд на Ъмбъровци. Дали е необходимо съюзяване със Станис обаче? 

Не можах да намеря инфо дали е Лорд на Рогов лес, но намерих за първия Смрад. Някой се интересуваше за него преди няколко страници. Не прочетох цялото инфо обаче. Майката на Рамзи намира Рууз след години като му казва, че не може да се справи със сина им сама и има нужда от помощ. Рууз им праща Смрад, който не обичал да се къпе. Това била като наказание от страна на Рууз,а не помощ, но все пай Рамзи и Смрад израснали заедно. Всъщност първият Смрад е единствения "приятел" , който някога Рамзи е имал. имам смътен спомен, че той го убива.

# 537
  • Варна
Само на мен ли ми изписва "Профилактика на форума " през половин час?

На Мандърли хората са освободени- бяха заложници в КЧ. Той затова си позволи да ликвидира 3-мата Фрей и да ги сготви след това. Но Фрей вси още държат Джон - не ми се вярва да го жертват - все пак е Лорд на Ъмбъровци. Дали е необходимо съюзяване със Станис обаче?  

Не можах да намеря инфо дали е Лорд на Рогов лес, но намерих за първия Смрад. Някой се интересуваше за него преди няколко страници. Не прочетох цялото инфо обаче. Майката на Рамзи намира Рууз след години като му казва, че не може да се справи със сина им сама и има нужда от помощ. Рууз им праща Смрад, който не обичал да се къпе. Това била като наказание от страна на Рууз,а не помощ, но все пай Рамзи и Смрад израснали заедно. Всъщност първият Смрад е единствения "приятел" , който някога Рамзи е имал. имам смътен спомен, че той го убива.

Първия Смрад се е къпал три пъти на ден и даже крал парфюми Mr. Green (имал е комплекс, човекът, но просто си е миришел).

Съюзяването със Станис би трябвало да е задължително, иначе защо изобщо Давос тръгва за Рикон. Ако не се съюзи със Станис  с кого тогава?
Рикон е твърде млад за нов крал на севера.

П.П. Форума е отвратителен днес...  Confused

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 16:37 от Хексе

# 538
За Рогов лес, според мен ще трябва да се порови в родословните линии и да се намери момиче от семейството, женено за благородник и оттам да намерят законен наследник.
Както беше упражнението за Хари - Наследник на Долината.

За Рикон, аз не виждам противоречие малкия да стане наследник на Старките, а Станис да е Крал на Вестерос, несериозно е да се придържат към линията Крал на Севера.

# 539
Извинявам се за подвеждането за Смрад,  грешка при превода съм допуснала.

Мандърли казва на Давос, че ако му доведе Рикон ще се прегъне коляно пред Станис, но още му казва:
When treating with liars, even an honest man must lie.
Така че аз не вярвам на почтените намерения на Мандърли към Станис. Не че е бил излъган от него, но той просто не е неговият крал. Несериозно е да се придържат към Крал на Севера, още повече че останаха без хора, ама натам дърпат. Ако планът на Мандърли успее, то ми се струва, че Станис няма да има подкрепата на Севера. А какво като Рикон е малък. Примери за малки крале много. Стига да има подходящите хора около него, възрастта не е проблем.

Скрит текст:
"King Robb has no more loyal servant than Wyman Manderly."
"I am fat, and many think that makes me weak and foolish"
"The north remembers, and the mummer’s farce is almost done."
"   The wolf will prove the boy is who we say he is, should the Dreadfort attempt to deny him. That is my price, Lord Davos. Smuggle me back my liege lord, and I will take Stannis Baratheon as my king"

Общи условия

Активация на акаунт