ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 48 141
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
  • София
renni79, аз бях питала нашата класна на какви тетрадки ще пишат догодина, специално за български. Тя каза, че ще почнат с тесни и широки редове, а кога ще минат изцяло на широки не се знае. По математика най-вероятно ще са на малки квадратчета, а аз с големи имам сигурно 10 тетрадки вкъщи. По български доста тетрадки изписаха, но по математика е още с тези, с които започна и дори не е стигнал до средата. Ами то как да е иначе като всички задачи се решаваха директно в учебника, учебната тетрадка и сборника.

Да, и при нас останаха от тетрадките с големи квадратчета. Мисля, че само 1 изписаха и започнаха втора, от която е изписано много малко. Пишат предимно в сборници, помагала, разпечатани листа.
Ще останат като стане малкия 1 клас, но ще знам вече да купувам с унисекс картинки. Или ще ги подвързвам.

# 121
  • софия
Ние водим нашия син да се катери в НСА на стената, всъщност баща му го води аз го заведох веднъж и не издържах, доста високо се катери няма майтап.
Днес нашите имаха празник на училището някаква група Скнадлу им е пяла. Simple Smile

# 122
  • София
ston, и моята иска да го разхожда на повод като куче Simple Smile Опитахме в къщи, обаче котака някак все успява да се измъкне колкото и да стягам повода. Явно с транспортна клетка е начина.
Относно катеренето, Теди започна когато беше на 4 г. в зала Бонсист в клуб Аутиус: http://www.katereneto.com/ Почти година ходи сериозно, даже я картотекираха за състезател, но до там... Мързелът я хвана, а на мен започна да ми идва много нанагорно финансово (голямата ми дъщеря е много запалена по катеренето, за двете тренировката ми излизаше по 40 лв. без наем зала за 2 часа). След дълга пауза моите започнаха да се катерят от време на време в Боудърленд: http://boulderland.eu/ Там тренировката е 15 лв, но за час. Ако обаче детето стане член на клуба и е с карта, може да се "докара" до 7 лв. Голямата първоначално мрънкаше, че в Боудърленд било повече като атракцион, а не като тренировка, но вече й харесва. И на двете места треньорите са добри и внимателни. tzvetihc, а какви са условията в НСА?
Вдъхновена от вас, днес купих домати черита и джоджена и преди малко засадихме с малката на балкона Simple Smile
Днес за пръв път не поиска да си тръгне от новото училище и трябваше да я чакам да поиграе футбол с момчетата Simple Smile За пореден път се убеждавам, че децата са много по-приспособими отколкото ги мислим и родителите са тези, които се притесняват повече.

# 123
  • софия
Лекси , в НСА хич не си е атракцион, страшничко е там тренират и професионалисти, цената е 7 лева на час, но никога не може да се седи един час, изморява се детето.

# 124
  • София
Лекси , в НСА хич не си е атракцион, страшничко е там тренират и професионалисти, цената е 7 лева на час, но никога не може да се седи един час, изморява се детето.
Знам я залата на НСА Simple Smile Тази на Бонсист е по-голяма. И на трите места тренират профита.А по колко деца катерят с треньор? При нас тренировките бяха по 2 часа, но на децата им беше ок, защото бяха по 3, рядко 4 на треньор и си почиваха докато се изчакваха. Иначе цената е добра.

# 125
На мен също много ми харесва катеренето, а и той дава зор от много време.
Тези места обаче хич не са ни удобни. Няма ли някъде около ЦСКА и района?
Аз нещо  не мога да си представя организацията по водене на допълнителни занимания. То си трябва един човек да е зает само с това.
Не знам как някои деца успяват да ходят на по два езика, един-два спорта, школи по математика от втори клас. Направо невъзможно ми се струва.
Нашите баби и дядо още не са пенсионери. На татко му предстои пенсиониране, но изобщо не го виждам да си остане вкъщи, сигурно пак ще намери някаква работа....

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 21:23 от valerie

# 126
  • София
valerie, катерене за деца организират и Мачирски в 38 и 20 ОУ:
http://www.matchirski-sport.org/extreme_sports/sportno_skalno_ka … erene/view?oid=31
Курс има и в двореца на децата: http://www.npc-bg.org/КЛУБ+ПО+СПОРТНО+КАТЕРЕНЕ+НА+ИЗКУСТВЕНА+СТЕНА_MhObg5KvUBKDQpezQFO-UNirUNK3Qla7gxGjEheDMtSPQli3cha-clWXMxWDg1iHkBW7.html. Има и в СУ. Не съм чувала за други места... (има и една малка стеничка в CCS)
В нашето семейство аз се занимавам с логистиката на децата и съответно не работя. Бабите и дядовците вече са възрастни, няма как да помагат, по-скоро ние им помагаме... И наистина си е като работен ден... Когато работих, май си почивах повече  Mr. Green

# 127
  • софия
Ние водим нашия син да се катери в НСА на стената, всъщност баща му го води аз го заведох веднъж и не издържах, доста високо се катери няма майтап.
Днес нашите имаха празник на училището някаква група Скнадлу им е пяла. Simple Smile
Добре, че не съм ходила да видя. Ходи с бащата на приятелче веднъж седмично Crazy Първият път беше стресната, но й харесва и иска да ходи.

# 128
Необходимостта от по-сложна логистика е недостатъка на големите градове. От една страна има всичко, за което може да ти хрумне, от друга страна обаче, се оказва, че е проблем водене/вземане и реално не те грее особено това, че има всичко. Отделно и финансовата част не е за подценяване.
Аз в момента плащам общо за двамата 15лв месечно за спортната гимнастика. Големият го води баба му по обяд на тренировки, към 1ч, аз го прибирам, като се връщам от работа в 4ч. 15 минути по-късно сме вкъщи. Малкият го взема баща му от градина, води го в залата, връща се на работа да си довърши нещо и след час го прибира от залата.

# 129
Лекси, благодаря за информацията. Не знам дали ще успеем  през лятото. Малко ми се усложнява воденето, защото трябва да ходя с брат му. Водех го така на плуване някои от дните и се превърнах на клоун, за да  удържа малкия да не скача и той в басейна. А мястото определено не беше подходящо за двегодишни.
ston, така е.
Съвсем сме го подкарали ваканционно. Пише през куп за грош домашните, бързо и грозно, да са написани и да му се махат от главата. Забравя тетрадки, учебници. Хич не го интересува има ли моливи, линии в несесера. Способен е да тръгне и без раница на училище,  за забавление и разходка си ходи. Като го питам нещо научил ли е, започва да се лигави и да ми говори глупости.
Дано да не правят изходни нива, защото ако в това му състояние направят, сигурно ще ги попълни за две минути и не знам някой ще му разчете ли въобще.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 20:19 от valerie

# 130
Две тетрадки с големи квадратчета само са използвали при нас, дори не са изписани. Peace
Върнаха вече изходните нива. Докато се организирам да преговорим, разпечатала бях малко изходни нива, те вече ги направили. Има отличен и на двете, също и на четивна техника - 40-те думи ги е прочела за 17 сек. Препоръката е да наблегнем на изразителното четене.

# 131
Моят син е първи по математика( не е изненада, явява се и на състезанията и се справя доста добре, обикновено на челните места за училището в неговата възрастова група) ,но по четене...едва 30на думи в минута, макар че понякога чете и по-бързо , и има голям напредък от началото на годината ( когато не можеше изобщо да чете)
Препоръката смятам е ясна... Rolling Eyes ще четем повечко и така...

# 132
  • España (Плевен)
Здравейте  Peace
Искам да се допитам до Вас? Ще правите ли подарък за класната и какъв? Търсим идея..  Thinking

# 133
  • София
подарък - при нас е ваучер за госпожата, и тъй като имаме още три госпожи - една на занималня и две по немски - парфюми за всяка. Това е подарък от целия клас, не индивидуални.

ние пък имаме проблем - както си беше добре.....сега изведнъж вчера бяхме атакувани от две страни:

по немски с коментар "може повече, отколкото показва", и "пише грозно и нечетливо"."не си е научил репликите за края на годинати и тн"..и не са доволни;
от занималнята - не се концентрира, говори в час.....и такива оплаквания.....точно в края на годината.

отделно пак се почна - защо трябва да чета, вместо да играя.....
Сега ще говоря и с класната, пък и трябва да видя какво ще обобщи от резултатите от нивата и като цяло от годината.....Но пък при нас немският е основен, защото е езиково училище.....а вкъщи ползваме - английски, френски и руски - разпределени между мен и и съпруга ми....т. .е ниво не мога да следя.....Баба му говори немски и уж си разменят реплики с нея, но .....не знам дали ще може да прецени....

Мислех лятото му да е лято - игри на воля, и четене на книги от списъка ( явно под натиск, за мое голямо съжаление), но явно ще трябва да променя концепцията.....

Как се справяте с концентрацията или по-скоро с нейната липса - коментирахте по-горе, но беше по-скоро какво е отношението ви, а не как точно се справяте, затова отново поставям този въпрос  Sad

# 134
  • España (Плевен)
подарък - при нас е ваучер за госпожата, и тъй като имаме още три госпожи - една на занималня и две по немски - парфюми за всяка. Това е подарък от целия клас, не индивидуални.

А ваучера за какво е?

Общи условия

Активация на акаунт