ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 48 154
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние сме на тема лагер, море, сватби, че ни предстоят. Абе хич не й се учи.  Laughing Днес беше последното изходно ниво. На 20ти ще им дават свидетелствата и ще имат тържество, обаче подхвърлиха нещо като да е сутрешно и малко хич не ме кефи, дано да си е следобед все пак.

# 106
  • софия
Здравейте,
Judy, имате си един малък градинар Heart Eyes
При нас излязоха резултатите от изходните нива и много се гордея със сина ми Simple Smile има отличен, пет и една втора и много добър. Това е въпреки, че много боледуваше и отсъстваше, беше трудна година за него, трябваше му доста време да свикне с правилата в училище с децата, учителките, но накрая на годината нещата изглеждат добре.

# 107
И ние сме градинари - имат с брат му отредена за тях част от градината. И доматите им вече са насадени.
Най-обичат обаче да косят трева, ще се изпокарат.
 Моят първокласник е с баща си на лекция за Марс на Фестивала на науката.
Нашите още не са правили изходни нива.

# 108
  • София
Явно на децата им е интересно това, ние също купихме Зелената къща, садихме, поливахме, връзвахме, голяма игра беше. После и в училище имаха за домашно да си отглеждат бобче и пак беше много ентусиазирана.

# 109
Каква е тази Зелена къша, може ли да обясните малко повече? Звучи ми много интересно.
Ние имаме село, на кото дъщеря ми си умира да копае и полива, но за сега, освен засаждането на три дръвчета, не съм ѝ давала нищо истинско да прави, а само да "изтезава" тревните площи в двора.
Може да копае и полива до пълно унищожение на всякакви насаждения, така че ѝ давам да се упражнява върху празните места.

# 110
Моите поработват на вилата покрай баба и дядо. Много им е забавно там - копаят, поливат, носят дърва. На този етап повече бели правят, отколкото да свършат полезна работа, ама разнасят едни мотики нагоре надолу. Поне са инструктирани да питат първо баба си къде е разрешено да се копае.
Големият е на вълна самолети. Всяка вечер са с баща си долу в работилницата и правят самолет. Отначало не искаше да започва - защо да започвал да го прави, като после на поляната щял да го счупи. С такова недоверие подхожда към всичко ново, че няма и накъде повече. С всичко е така - първо трябва ние да го изръчкаме, после се запалва и му харесва, но в първия момент винаги дава отпор.  ooooh!
Ваканцията ще се гледат с баба си до обяд, всъщност тя ще го наглежда докато той си играе в парка, следобяд ще е на тренировки, вечер - пак в парка, вече с нас.

# 111
  • София
Каква е тази Зелена къша, може ли да обясните малко повече? Звучи ми много интересно.
Ние имаме село, на кото дъщеря ми си умира да копае и полива, но за сега, освен засаждането на три дръвчета, не съм ѝ давала нищо истинско да прави, а само да "изтезава" тревните площи в двора.
Може да копае и полива до пълно унищожение на всякакви насаждения, така че ѝ давам да се упражнява върху празните места.
Алана, ето тази имаме ние:
http://www.bebe-best.com/noriel-komplekt-zelenata-kashta-p-32453.html

# 112
Мерси, но все пак може ли да обясниш какво се прави с тази оранжерия и къде е по-интересното спрямо купуването на една саксия и посаждане на произволни семена вътре?

# 113
  • София
Ще ти снимам тези дни ако ми остане време, но в общи линии, то изглежда като парник, пластмасова къщичка със система за напояване, с термометър, има различни семена за различни разстения и така. В общи линии и с обикновени саксии става, но така е по-инересно и по-забавно, поне за Ина Simple Smile

# 114
  • София
И голямата ми дъщеря имаше такава оранжерия, но нищо не поникна - предполагам не се е грижила добре. Ние пък сме си направили градина на балкона (балконът ни е голям и в двата края сме преградили с ютонг). Садим домати, краставици, чушки, тиквички, подправки, лалета, нарциси и т.н. Сериозна реколта няма разбира се, но на децата им е интересно да гледат как нещата цъфтят и връзват и всичко узряло се яде много тържествено :0

В нашето училище утре ще чистят. Не знам какво са им говорили, но моята е много ентусиазирана - иска да носи какво ли не, включително метла и лопата Rolling Eyes В къщи понякога пуска прахосмукачка и чисти прах, но без такъв мерак Wink
ston, ти ли беше писала, че синът ти е занесал котарака в училище? Ако да, как го извеждате и не се ли плаши и бяга? Имам кротък персиец на 2 г. Извеждала съм го на ръце като малък и тогава много се страхуваше и криеше в мен. Иска ми се пак да го извеждам, но дали не изпуснах момента....

# 115
Мерси, но все пак може ли да обясниш какво се прави с тази оранжерия и къде е по-интересното спрямо купуването на една саксия и посаждане на произволни семена вътре?

Ние щяхме да купуваме детски парник готов, но решихме, че за същите пари можем да купим нещо много по- добро и голямо, та влязохме в "Мосю Бриколаж" със сина и от там си взехме за почти същите пари, които бяхме отделили за готовата играчка: две големи торби с пръст, 10 вида семена в пликчета /каквито той си избра/ за обикновените градини, един готов пластмасов комплект за разсад с 32 гнезда, едни репички в буркан и две продълговати големи саксии за магданоза и за разсада от моркови и корнишони.
Снощи имаме първата поникнала маруля и от единия сорт домати- жълти. Садихме ги едва в сряда вечерта.
Утре отиваме на нашето място да си косим и да творим голям парник.

# 116
  • София
При нас днес имат спортен празник, но няма да я водя, че е много сложна организацията по водене и прибиране, а сме на работа.

Тъкмо снощи като се прибрах малкия ми показа, че с дядо си са купили от Пикадили някакви семенца за садене. Цветя са, но ще ми извади душата докато ги засадим. Дано да успея да го убедя за вилата да са, че иска да ги садим вкъщи пък нямаме много място.

Леле, кога се вълнувахме от тетрадки и несесери, кога свърши учебната година..... Rolling Eyes
В тази връзка във втори клас на какви тетрадки пишат - продължават ли с тесните и широки или минават на широки редове?
Аз последните 2 месеца ми се наложи да докупувам няколко тетрадки, но не смея да се презапасявам да не би после да останат неползвани.

# 117
Ще ви кажат във вашето си училище вашата класна какви изисквания има за следващата година.

# 118

Леле, кога се вълнувахме от тетрадки и несесери, кога свърши учебната година..... Rolling Eyes

Една приятелка ми обясняваше, че като децата почнат първи клас , времето започва да минава много бързо - докато купуваш раница за първолак и ей го търсиш костюм за абитуриент Grinning
преди това децата са по-мънички, все покрай майката.. после си поемат пътя, по-самостоятелни.
Моят първокласник нещо ме плаши с новата си страст катеренето. Все търси къде да се катери -пейки, лостове, дървета. Вчера на някакъв стълб за баскетбол в училището си скъсал анцуга за физическото. Днес анцуг, ама утре да не си счупи главата... Като обсебен е от това катерене. Вкъщи външната врата за нищо я няма, прескача оградата-...

# 119
Лекси, моят син носи котака в училище, но имаме транспортна клетка, та с нея. На непознато моясто обаче, котьо не ще да излиза и да го измъкнеш отвътре е доста трудно. След това го е държал на ръце докато трае изложбата. Иначе все ми говори как искал да го извежда на разходка, с повод и така нататък. Аз му обяснявам, че това не е куче, да си го води из парка.
renni79, аз бях питала нашата класна на какви тетрадки ще пишат догодина, специално за български. Тя каза, че ще почнат с тесни и широки редове, а кога ще минат изцяло на широки не се знае. По математика най-вероятно ще са на малки квадратчета, а аз с големи имам сигурно 10 тетрадки вкъщи. По български доста тетрадки изписаха, но по математика е още с тези, с които започна и дори не е стигнал до средата. Ами то как да е иначе като всички задачи се решаваха директно в учебника, учебната тетрадка и сборника.
Днес бяха с намалени часове и намалени междучасия. Започнаха в 8, свършиха в 10. Да се чудиш защо въобще ги викаха в училище. Правили репетиция за празника по случай завършването.
valerie, записвай го на спортно катерене. Един от любимите ми спортове е това. Толкова много качества развива, а в зала си е безопасно. Децата обичат да се катерят и моите са така. В нашия град няма изкуствена катерачна стена. Ако имаше, щях да ги пратя там, хич нямаше да се занимавам със спортната гимнстика.

Общи условия

Активация на акаунт