ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 48 197
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Радвам се, че ви открих Grinning.

# 151
Вече доста време има откакто е започнал да брои дните до края на учебната година. В училище вече му било скучно, защото правели само преговор и нямало нищо за ново. Според мен доста му се обърка режимът с тези ваканции. От пролетната досега реално на всяка седмица учене има и няколко дни почивка, съвсем загуби ритъм.
Много неща научи през тази учебна година, но с едно нещо така и не се справи - не се научи да си пише бързо домашните. Не че няма желание, ама много се тутка заплесвайки се с какво ли не. Поне спря да пада от стола докато пише. На моменти имаше проблясъци и ме изненадваше с бързо приключване и аха да успея да се зарадвам, си подкарваше пак мотането.
Дано във втори клас да успее да проумее най-накрая защо трябва да е по-бърз.

# 152
  • София
Поне спря да пада от стола докато пише.
Joy Joy И моята много трудно си пише домашните и баща й напира другата година да си ходи на занималня... Покрай едномесечното й боледуване и смяната на училището съвсем загуби ритъм. Ходи с желание, но напоследък ми се струва, че хич не е добре с материала. В миналия клас половината деца бяха като нея на 6 г., в новия само тя е на 6 г.- има и 8-годишни даже... С голям интерес (и боязън) Simple Smile чакам изходящите. Основният й проблем, е че много бърза и съответно прави грешки и има някакъв тик да трие - почти всяка дума трябва да бъде коригирана дори и да няма причина. След като свърши с ученето, има цяла купчинка гума и трито под нея...
Не мога да повярвам, че ваканцията почти дойде. Тези дъждове и студове хич не са ми ваканционни... Записала съм я 2 седмици на занималня в училище, една на зооучилището и една с Атмосфераспорт. Има ли още някой на последните 2?

# 153
  • у дома

Дано във втори клас да успее да проумее най-накрая защо трябва да е по-бърз.

Не искам да те разочаровам,но от опита ми -едва ли...Голямото ми момче е такова-в първи клас пишеше с часове домашни-стигал е и до 4-5 часа,което ме влудяваше и сега -вече е 5 клас е същия мотаещ се ,което пак ме побърква,но явно вече съм се примирила...

# 154

Joy и мен ме пита за професията 'късане на билети в театъра' трябва ли да се учи.
Laughing Така де, това също си е работа и може да е доста интересна Laughing
И синът ми ще завърши на 6 години учебната година. Аз откривам на този етап предимно физическа разлика. Вчера бяха на еднодневна екскурзия с още един клас и момичетата от другия клас направо гиганти ми се сториха спрямо него. А уж си върви висок, в горната част на нормата за възрастта. Но си има и доста осемгодишни.
Мисля, че ако правят изходни нива, ще е днес, че то време не остана.
Моето пише много бързо домашните, ама как ги претупва откъм красота Laughing Само на рисунките към текстовете отделя много внимание, там му е цялото старание.

# 155
  • софия
Нашите изходни нива минаха. По математика е объркала 1 текстова задача от нечетене на условието, по руски има 2 грешни думи, по БЕЛ не прави, че беше болна, но говорих с госпожата и тя е доволна от нея. Свидетелствата им са готови, всички ще завършат с 6 Simple Smile, събрахме пари за подаръци на госпожите - букети, ваучер за бижу за тяхната госпожа, антикварна руска книга за госпожата по руски, хубава кутия бонбони за госпожата от занималнята. Днес изпращат 12-класниците. Отиде с 2 балона. Поне 1 да отселее до обяд.
Записах я за зооучилище за юни, счупих си крака и вися като незнамкакво вкъщи, баща й го няма за месец. Абе, лудница, но се справяме някак си.

# 156
Професионално моят си е решил проблема от ДГ- ще си става археолог и градинар /това ще му е хобито/. Абе все ще копа.  Laughing

# 157
  • София
Добре де, сега слагат ли оценки на свидетелствата за 1 клас? Не беше ли "преминава'/"непреминава"??? newsm78

# 158
  • софия
Добре де, сега слагат ли оценки на свидетелствата за 1 клас? Не беше ли "преминава'/"непреминава"??? newsm78
Не знам. Вчера сутринта преди училище госпожата е показала свидетелствата и е казала, че всички завършват с 6. Не съм била, но така ми преразказаха. В четвъртък ще видя.

# 159
До 4. клас включително не могат да "не преминат" (забранено е да се оставя да повтаря ученик по закон). В свидетелствата за 1. клас има оценки, които трябва да са различни от "слаб" 2  Wink

# 160
  • София
Може да има 2 по някой предмет, но това не означава, че няма да премине, а че по този предмет трябва задължително 1 месец да работи с госпожата през лятото и тогава преминава. Нещо като допълнителни часове. Иначе и аз знам, че имат оценки, но все пак си мисля, че поне за първи клас няма да са реални.
Наще вчера бяха на екскурзия в Копривщица, много е впечатлена госпожицата, бяхме й гласували фотоапарат и си е направила снимки и е много горда Simple Smile

# 161
Нашите ще завършат първи клас с открит урок и раздаване на свидетелства. На 20 май сутринта.
Аз се притеснявам как ще отида, защото е работен ден и трябва да съм с малкия . Няма кой да го гледа.
 Не знам как ще се получи да кротува на открит урок без да вземе участие. Един ден отидохме двамата за малко в клас, трябваше да подпиша една декларация за ЗИП сл. година и всички първоклаци почнаха да се занимават с него Grinning

# 162
Преди две години нашата кака завърши 1 клас.  В свидетелството доколкото си спомням няма оценки, пише завършва с отличен, мн. добър и задоволителен.
Снощи беше последната родителска среща показаха ни изходните нива.  Дадоха ваканционните книжки за през лятото и списъка с книгите за четене. Имат 10 книги в списъка.
Последен учебен ден ще е 20. На 24 ще им дават свидетелствата и след това се включват в шествието на центъра.

# 163
И на нас са ни дали учебниците - употребявани.
Днес смятам да изляза и да закупя още един комплект, за да остане в училище единия, а другия у дома. Няма да ги подвързвам още от сега.
Бихте ли споделили списъка с книгите.

# 164
  • у дома
Нашите медали от Математика без граници са в училище,но госпожата е казала,че директорката ще ги връчи заедно със свидетелствата.

Бихте ли споделили списъка с книгите.

Нашият е този
1. „Приказен свят” – Ангел Каралийчев
2. „Неродена мома”- Ран Босилек
3. „Ние врабчетата” – Йордан Радичков
4. „Приказки за тебе” – Константин Константинов
5. „Патиланско царство” – Ран Босилек
6. „Лакомото мече” – Емилиян Станев
7. „Приказки” – Братя Грим
8. „Приказки” – Андерсен
9. „Небивалици” – Доналд Бисет
10. „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада”- Ено Рауд