ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 47 855
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • София
имаше и една книжка с Франклин за писане на английски букви.
http://www.helikon.bg/books/185/-%D0%A3%D1%87%D0%B0-%D0%B0%D0%BD … D0%B8_144100.html

намерих и още една:
http://www.helikon.bg/books/185/-abc-notebook.-%D0%A3%D0%BF%D1%8 … D1%81_180587.html

# 601
Английските букви ги пишат печатно в нашите училища. Това лято ги учим с моята девойка, но малко й е странно, че не се пишат ръкописно като българските. Позволявам й тези, които съвпадат, да ги пише като нашите. Peace

# 602
  • София
При нас по немски учителката им се пробва в началото да ги пишат печатно, след като и направиха забележка, че в Шилер никой не учи печатни букви да пише си продължиха само с ръкописни. В момента за мое съжаление, са писали и ги знаят латинските ръкописни букви повече от българските . Слава богу объркването на нашите и латинските ръкописни букви, което беше масово първият срок на първи клас вече отмина.
Ще видим от втори клас когато имат някакви часове и английски до обяд към държавното училище как ще пишат всъщност.
С домашното по немски сме до никъде, книжките само Пипи прочетоха и сега мъчат "Приказки по телефона" от Джани Родари и това ще е. Опитвам се аз да им прочета Мечо Пух, но и до това не стигам много много. До обяд са на занималня, като се приберат са до 9 навън и после хапваме и си лягат. Не успявам да се организирам нещо и да измисля кога да правят нещо освен уикенда за по 1-2 часа сутрин и следобед.

# 603
Ние сме на "Двойната Лотхен" и Небивалици-те на Д. Бисет. Първата я четем вечер заедно, а втората- той си я чете и се залива от смях.

# 604
jam, благодаря и на теб. Аз още снощи поръчах показаната от lorenca тетрадка. Ако преценя, че има нужда от още упражнения, ще взема и тези.
Според мен пишат по-бавно с печатни букви, но учителите си знаят най-добре...
Синът ми чете  "Емил от Льонеберя". Не е от задължителните -тях вече ги мина /предимно приказки бяха, по желание Пипи и Карлсон/. "Небивалици" и аз съм я предвидила, дано да стигне до нея.

# 605
  • у дома
Ние сме на "Двойната Лотхен" и Небивалици-те на Д. Бисет. Първата я четем вечер заедно, а втората- той си я чете и се залива от смях.

И моето много хареса Небивалиците и се сетих и изрових от моето детство На приказки с тигърче,пак от Доналд Бисет и също му хареса-потърсете я в библиотеката,сигурно я има.Изглежда така

Моето си прочете книжките от списъка,успоредно с тях си четеше и други и сега пак си продължава да чете-при нас в момента е много горещо и аз не ог пускам навън между 14 и 17ч и съответно в тези часове намира време и за компа и за книжките...
Напарви упражненията в тази книжка и това му е всъщност лятното домашно,зададено от училище,решавал е и малко задачи от състезания и това е.До АЕ не успяхме да стигнем,нещо аз нямам сили и желание,а не детето...

Ние имаме тетрадка за домашна работа по АЕ за 2 клас на издателство Лонгман-в нея има упражнения за писане на буквите,ако намеря време може да я сканирам...

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 15:26 от svetlaem

# 606
valerie,
при нас тази тетрадка беше към учебника. По нея работиха във втори клас. Тогава започнаха азбуката.
Да ви кажа на английски пише много по-бързо и четливо, отколкото на български (много ситно на широки редове, като повечето деца...).

# 607
Вярно ли е, че във втори клас ще пишат на широки редове? Извинявам се, ако вече съм задавала този въпрос, малко съм претрупана напоследък...
Аз нямам спомен до кога се продължаваше с тесни и широки.

# 608
Да, по някое време в началото минават на широки.
Примерно започват с 20 листа тесни и широки, после само широки.
За МАТ - направо на малки квадратчета.
Но една скоба - каквото нареди съответния класен ръководител  Peace

# 609
svetlaem, не се занимавай да ги сканираш. Мисля, че е достатъчна тази тетрадка. Аз и не знам дали ще остане време, но ми се искаше да ги научи, за да не ги бърка с ръкописните.
Нещо ми е ужасно тъпо, че лятото тъкмо дойде, а вече си заминава... И като се сетя, че след две седмици малкото тръгва на градина, тръпки ме побиват. А след месец и училището ....
обичам да са си вкъщи, по-спокойно ми е
lorenca, аз нямам представа по какъв учебник ще учат.
Това лято го пробвах да пише на широки редове- направи си читателски дневник на такава тетрадка. Справя се. Не е върхът на краснописа, но по моите не завишени критерии , бива.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 22:44 от valerie

# 610
Вярно ли е, че във втори клас ще пишат на широки редове? Извинявам се, ако вече съм задавала този въпрос, малко съм претрупана напоследък...
Аз нямам спомен до кога се продължаваше с тесни и широки.

Големият ми син пишеше на широки редове ІІ клас. Нищо особено. Всъщност- все тая. Ние сме си фамилия грознописци- и на тесни и широки цял живот да пишем- това няма да промени почеркът ни.  Grinning Щом успяха да го "прочетат" миналата година на матурата гомелият, мен вече нищо не ме плаши!

Аз нищо не купувам преди 15.09. Магазини и материали- бол. Каквото ми кажат, това ще купя. Не мога да се главоболя сега с покупки, от които някои могат да се окажат и излишни. Освен това ние от 01.09 до 15.09 ще почиваме активно. Няма да ни е до това.
Малкият овладя голямото колело, само дето се качва на него с чужда помощ /то си е мъжко колело/. Обаче много се кефи, като го кара. 

Благодаря за препоръката, Светла.

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 10:18 от Judy

# 611
Завърнахме се от двуседмично скитосване по море и планини. На големия му домъчня за котака, а на малкия - за къщата и играчките. След като се прибрахме и разтоварихме колата, къщата изглеждаше сякаш бомба е паднала.
Поне случихме на чудесно време в планината. Точно за нас дъждовете спряха. И като се прибрахме пак започнаха  ooooh! Явно така ще е това лято.
Малкият вече си е вкъщи, за него градината свърши, така че баткото явно приключва с редките си учебни занимания за това лято. Тренировките започнаха отново, така че до обяд ще играят, след това са в залата и после навън. Това лято нещо не ни се получава четенето преди сън  Sad Докато се приберем вечер, да хапнем, баня и то станало 11ч. Ако започна да им чета, буквално заспивам на първата страница. Ще наваксваме като почнат училище и лягаме по-рано.

Нашата учителка каза, че ще продължат да пишат на тесни и широки редове. Можело и целия втори клас да откарат така. По математика също ще започнат на големи квадрати.
При моя син не се забелязва никаква разлика при писането на тесни и широки редове и само на широки - все тая. Не е точно грозно, неговото, а по-скоро небрежно. В тази насока не иска да прояви и грам старание.
Ако във втори клас, започне да си пише по-бързо и без размотаване домашните, ще съм страшно доволна. С материала ще се справи без проблеми, само това размотаване да успее да надрасне  Praynig

Между другото, излезли са от печат сборниците по математика на Георги Георгиев за втори и трети клас. Ако някой се интересува, може да му пише и да си ги поръча.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 13:34 от ston

# 612

Между другото, излезли са от печат сборниците по математика на Георги Георгиев за втори и трети клас. Ако някой се интересува, може да му пише и да си ги поръча.

Къде трябва да напиша ако искам сборниците Praynig

# 613
Това е мейлът на Георги Георгиев
www.george.gig@аbv.bg

# 614
  • София
  Това ли е единственият начин да се поръчат тези сборници? В мейла директно трябва да напишем, че искаме примерно по един сборник за втори и трети клас, така ли? С куриер ли ги изпраща?
  Като стана въпрос за сборници в момента едната близначка решава темите от Национален математически турнир "Димо Малешков". Самото състезание се провежда мисля само в Пловдив, но има интересни задачи в различните теми. Състезанието е от втори клас, но тъй като е мисля първото състезание за учебната година, преди СМТ задачите са подходящи за решаване и сега, тъй като няма нещо което да не знаят мисля. Може би евентуално само смятане над 20.

Общи условия

Активация на акаунт