Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 666
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Струва ми се, че да го пращам на градина, а да седя с бебето, би могло да го изтълкува, че видиш ли не го обичам, че е изместен от бебето и кой знае още какво може да му роди малката глава...  Confused
И аз се притеснявам от това, защото и при нас има пълна липса на желание да ходи. По скоро примирение и получавам тази екстра само след минимум 2 седмици непрекъснато ходене. Тези неща ще ги решавам на момента и според настроението на всички ни.

Досега съм +10. Само по великден напреднах с 1-1,5кг.  ooooh!
Абсолютно същото и при мен. Направо ми се дорева на кантара тази сутрин. Викам си на акъла "нА ти самочувствието 'дето го имаше първия път"  Outta Joint

# 76
  • Варна
Ето го бъги борда. На мен ми излезе 45 лв с доставката. Добре изглежда.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 15:29 от Lady April

# 77
  • Ямбол
Lady April,аз понеже работя в ДГ ,те там съм изпратена и знам,че на родилите мамита им препоръчват поне 2 сед какта или баткото да не ходят на градина,защото "внасят" микробките от групата.

# 78
  • Пловдив
Момичета, ако родим преди термин, неизразходваните дни от 45 дневния губят ли се или се приспадат в нов болничен след раждането?

Тези дни ще ти ги компенсира болничния от педиатъра,който е трети по ред.От болницата ще ти издадат 42 дни за раждане
Правете си ксерокопия на болничните 45 дни преди термин и този за 42 дни от болницата.Така педиатърът ще се ориентира по-лесно за третия,изравнителен болничен лист.
Не ламинирайте акта за раждане докато не вземете помощта за раждане на дете

Мимето14,да,наистина в кашоните няма да събира прах.

Аз няма да пускам на ДГ голямата поне до третия месец на бебка.Със сигурност ще заразява бебето.Тя не се разболява често,но си носи вирусите.

# 79
За килцата- започнах от 61,сега съм 71...здраве да е Hug
Lady April-аз съм с Mutsy-то,вярно че има къде къде по-големи сенници,само това малко ме човърка,но никак не ме възспря да я взема-много,много ми харесва рамата и това,че е здрава и маневрена.
За честотата на прегледите-последно бях на 15.04,следващия е чак на 27.05  ooooh!  newsm78 ,а междувременно ще дам кръв и изследване за гестационен диабет.
Локосф браво за новините!

# 80
Болната тема с килограмите Simple Smile аз вече съм +18 и май съм най-зле
Не си най зле аз съм + 23 ужасна съм много се притеснявам после дали ще ги сваля  newsm78 newsm78   bouquet

# 81
  • София
Да ви се похваля - току що ми изплатиха болничния от НОИ. Добри новини, предпразнично Simple Smile
Друго - гледам говорите за консултациите, аз бях на преглед миналата седмица и доки иска да ме види пак чак на 30.05. а тогава ще съм влязла в 9тия месец. Явно не вижда нищо притеснително и няма причина да ме вика по- рано. Това е частния ми лекар. На ЖК по ЗК не се явявам отдавна, струва ми се пълно отбиване на номер и ще отида за обменната карта чак. Само на записи ще ходя 2-3 пъти седмично, заради увитата пъпна връв.
Миме, и аз не съм си извадила количката от кашона по същата причина - да не ми събира прах.
Сега да наместя парите от болничния - момичета, които имате влагоабсорбатор, или обезвлажнител, или както там се казва -  моля, споделете мнения, че у нас е голяма влага, много мухъл се образува, натровихме се с препарати, а е само временно решение.

# 82
Мами, да ви питам виждали ли сте такива протектори за зърна в БГ
Скрит текст:
Скрит текст:

# 83
  • София
лелеее, какво правите десет страници за по-малко от ден  Shocked Laughing
цък и от мен тук, днес много работа  Tired
Niya честито бу на бебока, както и на другите с такава придобивка, мернах Лейди Ейприл с бъги борд и слинг, честито на всички   bouquet
благодаря за инфото за теси влагоабсорбатор, някоя мама ако има и други идеи аз съм подстрекател да ги сподели  Wink
вери ми ето още един вариант, който е проверен http://www.1dkk.com/
Локосф, браво за  новините от прегледа  Peace
връщам се да дочета  Laughing

# 84
Elfitka благодаря за ценните съвети! Сега остава да реша какво ще правя с педито..
elpet това е важна информация, още повече, щом работят и с НЗОК. Благодаря ти  Hug
Lady April наистина не си карала варицела, титъра на антителата е много нисък.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 16:40 от VeryMe

# 85
Само да отговоря на Lady April тъй като минах през ужаса на варицелата по време на бременност. Изследването показва че нямаш анти тела към вируса т.е. не си карала варицела,но тя е най - опасна в началото и в края на бременоста(не помня точните седмици, затова провери в интернрт за по-сигурно и вземи необходимите мерки).
 Новороденото може да се зарази с варицела,но не е опасно-това което е гадно е че ако я изкара преди да навърши 6м. на 90 % ще я повтори
http://problem.framar.bg/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0 … %D0%BB%D0%B0.html
Това е статия за варицелата по време на бременност- И БЕЗ ДА СЕ ШАШКАШ- МИНАЛА СИ 20Г.С. И ВСИЧКО Е НАРЕД!!!

# 86
  • Телиш/Плевен
milieva93, добре дошла в темата! welcome

Lady April, честит бъги борд! Със здраве да си го ползвате.  bouquet

За чехлите - може би наистина ще е по-удобно с джапанки, знам ли...  newsm78 Досега само веднъж съм била в болница и то преди мнооого години, но помня, че бях с онези белите чехли и ми беше добре. Абе ще реша накрая какво да бъде, то това да ми е проблема. Laughing

Килограмите ми бяха +8 миналата седмица, тези дни ще се меря пак да видя накъде вървя. Вкъщи предвидливо нямаме кантар ( Mr. Green ) и обикновено се тегля като ида на гости на нашите. Whistling На ЖК ме теглят всеки път, но за да не се шокирам там, гледам от време на време да се тегля и сама, че да знам какво е горе-долу положението. Crazy

За прегледите - все още ходя по веднъж месечно. На следващата ЖК ще ми дадат направлението за раждане, та може и да зачестят прегледите, нищо не ми е споменала докторката досега. Peace

# 87
  • София
elpet това е важна информация, още повече, щом работят и с НЗОК. Благодаря ти  Hug
Peace
lady april хич не съм компетентна по този въпрос, аз и дребос сме я карали, но следя ви дискусията и те мисля, надявам се да нямаш проблем ..... Hug

пайче, не съм виждала такива зърна, нейде из нас може би се търкалят едни силиконови, но те само ми пречеха вместо да ми помагат. но пък майчето дето бяхме в един вип си ги ползваше идеално и каза че без тях не може нито тя нито беб. а тя си го закърми от раз, аз почаках, както писах, заради кърмата. Peace

# 88
Привет!

Аз си взех резултатите, но нищо не разбирам, така че вместо да гадая ще чакам утре срещата ми с АГ-то.

За чехлите - аз лично ще съм си с джапанки, както и поискаха от ТК.
Като споменахте болница. Бяхме коментирали еднократните гащи на Canpol. Бях си взела М/Л размер и се чудих дали няма да са ми големи , но се оказа че са ми екстра. Така че ако някоя от вас си взима си вземете по-горния размер спрямо това, което сте.

За килограмите - в момента съм +8

Lady April: И аз знам, че е опасно варицелата да се кара в началото на бременността, така че не се шашкай много!

Губи ми се нещо бебе2, надявам се всичко да е наред!

# 89
  • Пловдив
 Monik@, дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт