Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 769
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Ямбол
Добро утро   food010 и ЧЕСТИТ 1-ВИ  МАЙ Hug.
Благодаря на всички мамита за отговорите,питам за климатика ащото аз трудно издържам жега,изравнявам границите на кръвното и просто лятото без климатик... Tired
Някой беше писал,че пие Дуфалак,има ли ефект и приема нормален ли е или като за бременни? Та сега сега се тъпча с киви и чаша кафе,но... Sad

# 166
  • Там някъде
Сълзичка, аз при проблем с WC-то (което при мен не е често срещано) пия Фрутилакс. За него на опаковката пише изрично, че е подходящ за бременни. Не е разхлабително - по скоро размеква изпражненията, което при мен върши работа. И май май само тези двете (Фрутилакс и Дуфалак) стават за бременни - поне аз за други не съм чувала.
Сигурно от месец и нещо с ММ сме решили тези 6 дни да направим едно основно почистване на апартамента + ММ да измие прозорците. Е, с тази прогноза - сутрин слънце, следобяд дъжд сме в чуденка да се мият ли или не. Макар че според мен не е чак такава драма - то все някога ще си завали  Mr. Green Днес обаче сме решили - почивка, сега малко пазар и после книжки и филми  Grinning

# 167
Добро утро момичета Laughing

Ей как се радвам че се събудих сънувах че имам болки и раждам сега в 31седмица и ходя и гледам бебето всеки ден в кувьоза като се събудих и видях че всичко е сън само благодарих на Господ.

За контракциите вярвайте ми ще разберете кога да тръгнат а ако ви изтекат и водите е тогава съвсем.

Нашият татко замина за вилата за два дни  Cry

Леле момичета от кога не съм мрънкала от кума и кумата май не е много тоя път кума е на 6 ама кумата още ме хваща яд като се сетя. Обаждам се да ги каня на  Рд -то ми в неделя и кума ей супер ще дойдем и т.н. а тя " е вечерта ли ми на мен не ми е удобно айде следобед " аз и казах че не може и че сина ми трябва да спи и аз да си почина и най рано в 18:00 и пак ми е рано и тя с една досада и мъка " еми то ние тогава няма да седим то нашето дете му се доспива в осем и става непоносим няма какво да приготвяш че то тогава щом не искаш следобед ние няма да седим " и тем подобни простотии и така ме ядоса че накрая и казах че те да седят колкото си искат аз ще приготвя пък те да седят колкото искат. Ебати и на отношението. Мъжа и и той се ядоса и и ми каза е че защо не съм казала като не иска да не идва.При положение че като дойдат у нас им отваряме леглото нашият батко в детската имат бебефон и всички удобства . Направо ми иде да викам ама то на нея това  и е редовен номер все е недоволна и мрънка от нещо дори на сватбата ми ми прави мутри и  уж съм и свикнала,но на моменти ме изкарва от равновесие а от като роди така се е вманиачила и само мрънка колко е тежки и как нейното дете видиш ли това или онова че може да те подлуди.Ми оставете това ми и ми дава ценни съвети за брененността и бебетата. Не е лош човек като цяло но е свикнала да командва малко е егоист една на мама и на тате и често си мешаме шапките с нея ама явно отдавна не сме се карали да избухна пак аз че така после с месеци и държи влага.

Иначе се чудя сега таткото като го няма и ни взе и колата какво да правим с баткото а при нас и едно слънце се е опнало та е само за разходка ама аз не смея.

За извеждането то зависи от времето и как е малата но ако всичко е наред около 10 - 12 ден мисля да я изведа навън преди това на балкона по малко.

За запека аз откакто пия тотема+магнерича които си пия цялата бременност ходя по два пъти а по принцип аз съм си с хроничен запек от 18 годишна.  За дуфалака може да се приема спокойно цялата брененност аз миналата го пих.

# 168
Добро утро и от мен!И аз не можах да спя поредна вечер,надявах се поне сега почивните дни да си почина повече,но явно няма да стане,просто не мога да се наместя и това е,в едни пози ми се втвърдява корема,в други бебето започва настоятелно да ме рита и явно трябва да се примиря с 5-6 часа сън...Вчера и аз усещах някакви болки в областта на яйчниците,но не ги отразих много,защото преди два дена бях на преглед и съм по-спокойна,предполагам е от разтягането на матката.Климатик мисля,че няма да се наложи да пускам,защото пред нас има доста дървета и рядко е някаква непоносима жега лятото,но ако стане,няшият така или иначе е в другата стая,но е срещу вратата ма спалнята,така че ще върши работа.Иначе съм си решила да почна да го изкарвам по малко след втората седмица.И аз все се чудя какво ли е да тръгваш да раждаш,дали ще го усетя,аз съм с горе долу висок праг на търпимост на болка и все си мисля,че ще е нещо търпимо,въпреки че раждалите около мен не са съвсем съгласни,но гледам да се настройвам,че каквото и да е,това ще е момента,в който най-после ще си гушна бебчето,но честно казано се замислям за епидурална упойка,пък ще видим!

# 169
Добро утро и честит 1ви Май!
Имам въпрос, вие колко спални комплекта мислите да купувате или сте купили за бебето? Аз лично много се чудя дали 2 са достатъчни, като допълнително ще взема поне още 2 долни чаршафчета и с какви е по-добре на ластик или без?
Другото, което искам да питам е направлението за болницата, кога трябва да се издаде заедно със болничния и обменната карта 45 дена преди термин или може и след това?

# 170
  • Варна
Добро утро, мами!

Спални комплекти съм ползвала само 2, беше си ОК, но синът ми не е повръщал, памперса рядко пропускаше. Сега пак 2, ако потрябват ще купя, това е лесно. Моите комплекти бяха с долен чаршаф без ластик и ми беше много досадно подпъхването, та сега може би ще си взема някакви чаршафчета с ластик.

Мама Сънчо  Hug, като почна да чета за кумовете ти, имам нерви само за първото изречение и после не дочитам. Какви са тези хора!

За раждането - аз тръгнах към болницата с контракции на 5 минути, но като отидох разкритие 1 см и ме върнаха. След чак 8 часа се върнах с нетърпими болки и никакво различаване на отделни контракции, сякаш беше 1 постоянна - и бях само с 4 см разкритие. Имам, обаче, 2 приятелки, които се оплакваха от "някакви" болки, които не спираха и отидоха да видят какво става и се оказаха едната с 6 см разкритие, другата с 8 см.  Shocked И на двете първо раждане. Така, че всичко е строго индивидуално.  Peace

Хемороид - за сефте си имам и аз, като не съм имала никакви проблеми с ходенето до тоалетна. Аз съм с много редовен стомах по принцип, а по време и на двете ми бременности се старая още повече с храната и съответно съм още по-редовна. Как се появи това чудо, не знам. Но всичко беше за около седмица и сега нямам оплаквания.

# 171
Момичета, за прием в болницата ни трябва освен обменна карта и лична амбулаторна карта. Може ли някой, който е наясно да ми обясни какви са тези карти, тъй като аз спрях да ходя на ЖК по здравна каса и като поисках да си взема документите ми казаха че нямам карта, ама каква не ми стана ясно?

# 172
  • София
Да се запиша и аз в темата преди да сте я изписали. Simple Smile
ММ изведе детето да кара колело, а аз си почивам. Голям мързел ме е налегнал  Mr. Green

# 173
  • Варна
Обменната карта задължително ти я дават от жк, а личната амбулаторна карта ти е картонът - той трябва за болничните.

# 174
Ох значи да съм спокойна, че не ми трябва тази за болнични, а обменната може ли да се издаде от лекаря който ме следи на частно, там съм сигурна че имам карта, тя е като книжка и съм я виждала?

# 175
sweetpie  когато ходиш на ЖК в досието ти при лекаря има един "картон" да го нарека и когато отидеш на последна консултация ти е напълно подготвен , дава ти го лекаря и с него отиваш да раждаш като дойде момента

# 176
  • Варна
sweetpie лична амболаторна карта ще рече картон. А за обменната карта - това е чисто и просто един лист А4, на който пише имена, коя бременност ти е, какви изследвания са ти правени, какви са резултатите и т.н. И лекарят, при който сега се следиш може да ти издаде.  Wink Освен това документ за самоличност и направление за хоспитализация. По спомени - това е. Ако някой се сеща за още нещо да допълва.
За чаршафчетата аз съм фен на тези с ластик. Имам 3 за девойката и 2 от баткото. Не смятам да купувам други. Комплект пък хич няма да купувам. С баткото толкова го и ползвахме. Имам и пликове(чаршафчета) и пелени за завиване и смятам, че е достатъчно. Обиколникът само ме дразнеше, не знам дали ще го сложа изобщо този път.  newsm78
Мама Сънчо диишааай! Аз на твое място щях да им кажа, както мъжа ти е предложил - тогава като не ги устройва, хич да не идват. Как така ти ги каниш на гости, а те ще решават кога да идват?!  Crazy #Crazy Ама като знам за кого става дума, не се изненадвам много.  Mr. Green А вие нямате ли на близо някой площадка - ти да поседнеш и дечко да поиграе. Щом е хубаво времето, възползвайте се.
За раждането стандартно съветват да се ходи в болница, когато имаш регулярни контракции на около 5мин, ама ето то супер субективно.. При един това означава 1см разкритие, при друг - почти пълно. Сигурна съм, че няма да изпуснете момента. Пък ако трябва по-добре да ви върнат, отколкото да се чудите. Ее като изтекат водите място за чудене няма.  Mr. Green
За извеждането ще го мисля в движение, но предполагам едва ли ще е по-късно от 10тия ден. При положение, че октомврийските бебета на по седмица-две бяха на разходки вече, сега с лятно бебе какво да му се чудя.
Тази нощ и аз не спах добре. Редовно всъщност напоследък е така...  Crazy Едно ми е превъзбудено, некомфортно, много сънувам, въртя се, ставам хиляда пъти и в общи линии най-здравия ми сън е от към 2-3ч до към 6ч. Отделно и гърло ме мъчи днес. Странно от какво и откъде...  Confused

# 177
  • Пловдив
Ох значи да съм спокойна, че не ми трябва тази за болнични,

Е,как да не ти трябва?Майчинство не искаш ли да ползваш?

Иначе за болницата-лична карта /или друг документ за самоличност в твоя случай/,направление за хоспитализация,изследванията /Васерман,Хепатит Б,последната микробиология,кръвната група и други последни кръв и урина каквито имаш е хубаво да се носят/.Обменната карта е безмислена като цяло.Не са ми я искали.Да не говорим,че и без направление за хоспитализация няма да те върнат

Амбулаторната карта могат да ви я донесат и в последствие.Така или иначе болничният не го пишат при приемането.Нещата за приемане са горе

Тези,които нямат брак и бащата ще припознава детето,да проучат какво ще им трябва за конкретната болница.Нагоре четох за свидетелство за брак.Не са ни искали и сега като питах не го искат.Може би е различно във всяка болница.Служителите в ГРАО виждат,че имаме брак и детето автоматично взима имената на съпруга ми.Дори да не е негово дете  Joy
В болницата ще мине една служителка по гражданското състояние и при нея се записва детето.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 11:47 от ♥Elfita♥

# 178
  • Варна
Момичета, излязоха ми някакви гадни образувания по гърдите, между тях, под тях и по корема - светло кафяви, повечето са съвсем малки, някои имат "крачета". Има и едно елипсовидно, розово'около 5-6 мм, прилича на пъпка, но не е. Вие имате ли подобни неща? Чудя се да ходя ли на дерматолог или да чакам да родя? Това розовото ме притеснява, за другите четох, че са често срещани през бременността и понякога изчезват сами след раждането.

# 179
  • Телиш/Плевен
 hahaha "Добро утро!" и от мен, милички. И аз да се присъединя към отбора на неспящите добре. В последно време спя все по-малко и по-малко, принцесата почти цяла нощ ме рита и се намества. Но пък е сладко, че я усещам. Heart Eyes
Честит 1-ви май! pironi
За мен днешната дата е специална, тъй като миналата година точно на 1-ви май с ММ се нанесохме в нашата квартира и заживяхме заедно. Горе-долу по това време се и запознахме преди 7 години. Ех... 1dating
Прекрасен ден пожелавам на всички!  Nature Sunny lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт