Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 779
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Накратко за Света Анна - окръжна София. Общо ми впечатление е много добро: чисто и спретнато. Доволна съм. Там ще е. Подробностите в скритият текст според ограничените възможности на бременният ми мозък

Скрит текст:
VIP стайте са с едно или две легла всяка със собствен санитарен възел. Другите са с три-четири легла също със сан. възел към тях, само две стай без собствен сан. възел, но той е точно срещи тях-от другата страна на коридора. Рядко има запълнени всички легла в стая. Гледат да ги разпределята, а не да пълнят стаите. Малки ми изглеждаха като размер, но става Simple Smile Няма хладилник.
Визитации, освен бащата, може само най-близките, но да се ограничаваме.Прозвуча ми, като позволено е ама не баш.
Без избор на екип - за прием звъниш направо на вратата на родилно отделение. Секцио по мед. причини към 34 седмици е хубаво да се отиде предварително за да се уговорите за дата- пак звъниш в родилно отделение, при които се падне на смяна.
С избор на екип- звъниш на избраният лекар и като пуснат 45 дневният орпуск заедно с всички документи се уговаряте за прегледи. Когато почнеш да раждаш може пак да му звъннеш или отиваш на прочутата врата, които е на смяна те преглежда и викат твоят лекар.
Вода по време на раждане не разрешават.
Бащата може да присъства само при раждане с избор на екип и предварителна уговорка с екипа.
Родилната зала е с две легла, но може да се сложат параванчета между тях и дори и да има второ раждане пак да присъства бащата. (малко не си го представям ама)
Цената за избор на екип: 560 - без анестезия,  700лв с анестезия и двете включват VIP стая. Не се доплаща нищо за престой. Не може да си доплатиш в ходя на събитията за анестезия ( както аз исках да направя, да съм без и вече ако видя зор- тогава) защото трябвало да се ангажира предварително анестезиолог.
Документи за постъпване за раждане : обменна карта и  наравление за хоспитализация ( издават се заедно с 45 дневният от ЖК); кръвна група - казаха, че е хубаво да се снима предварително,носят се и двете и да се остави копието при тях;същото важи и за акта за сключен граждански брак (ако има такъв), ако не се попълва декларация за припознаване, която те дават; копия на лични карти на майката и бащата; лична амбулаторна карта ( за да  издадат 45 дневният за раждане) кръвни изследвания за хепатит, сифилис и австралийски антиген.
За бебето : памперси и мокри кърпички. Дрехите на бебето ги дават те, ако се е оцапало звъниш на бутона до леглото и ще ти дадат други да го смениш. Може да си носим ръкавички, за да не се драска, ако преценим.
за майката : 3 нощници, 10 еднократки чаршафа, превръзки за родилки, еднократни гащи или бельо по избор ( само по време на визитация без, после се обуваш), джапанки, тоалетни принадлежности, хавлия и т.н.
Видяхме неонатологията, имаше едно бебче в ковиозче. Бебетата са при майките - след 6 час при нормално и 12 секцио, ако всичко е наред и няма някакви проблеми. Принципно са за кърменето, но има и добавки (работят с фризолак) ако се налага, вечер или ако още няма кърма.
Имаше презентация на A-derma, направиха тоалета на едно бебче, което беше родено на 29.04. Много сладко малко бебче, което не плачеше, а само леко мрънкаше. Смениха му мърсният пашперс, измиха дупето на чешмата, сложиха кремче на дупето, обработиха пъпчето със спрейче, направиха му масажче, намазаха бузките където се е одрало. Всичко това с косметиката на Аderma разбира се Simple Smile Дадоха ни тестерчета (спрея за пъпче, кремчето за раздразнена кожа, което става и за гърди без отмиване и олио) мен ме изтеглиха и спечелих комплект с олиа Simple Smile за новоровено (за почистване ,за баня и за масажчета). Така, че с тази част от козметиката аз приключих хи-хи Simple Smile
Друго не се сещам, със сигурност нещо важно съм изпуснала, ако някой иска да пита ще се опитам да отговоря

Който е бил в Токуда днес да разказва Simple Smile.

връщам се да ви чета...

# 151
  • Телиш/Плевен
Авенсис, стискам палци скоро да се нанесете! Heart Eyes За теснотията - и ние в момента сме на квартира и не е особено широко, но ще се сместим някак. Наистина по-важни са условията, така че добре си се ориентирала. Hug

Моника, важното е, че не е фатално и че добре си се сетила да направиш теста. Като ограничиш сладкото и всичко ще е наред. Hug

# 152
  • Ямбол
Леле,не мога да смогна Simple Smile , а като ви чета..,ами вие сте направо половин лекари,аз нищо не разбирам от подобни показатели и т.н Embarassed
Браво на мамите с хубавите новини,прегледи,квартири  bouquet
Аз може ли да попитам опитните мамита относно разходките,кога най-рано може да се изведе бебо и предвид,че сме юлчета и ще е горещо,как да се ориентирам кога е най-подходящо ( или до към 11 ч. и вечер след 18 ч  newsm78 ).
А и температурата в стаята на бебо,може ли да се пуска климатик ,без да духа срещу него или не е желателно?
И относно храненето ,говоря за 1-те дни докато се нагодим и разберем кой какво иска Simple Smile,трябва да се храни през определен интервал или бебо си показва,че е гладно?
Благодаря предварително и се извинявам ако вече сте го обсъждали   bouquet

# 153
Четох, че температурата в стаята за новородено трябва да е около 24 градуса, а за по-голямо бебе да е 22 градуса. Като е желателно да се проветрява с отворен прозорец, а не климатик. Ако е много топло, съм решила да пускам климатика в другата стая и да отворя вратите, за да се разхлади, но не и този в стаята на бебето, ако то е там.

# 154
  • Варна
Здравейте, момичета, най-накрая успях да ви изчета. 5 дни бях без интернет (ужасни дни), защото някой "любезен" съсед ни е срязал кабела, а от Виваком не са най-бързите. Ей, много злоба има на този свят.

Днес цял ден съм със странни пронизващи болки много ниско долу. Една част от тях ги усещам, че са от ритници, макар че преди 2 дни на ФМ ми казаха, че вече сме главично разположени, но не всички. Много е неприятно. Сега лежа.
Най-накраь си поръчах дрешки и одеялца от Асда, но както не ми върви нещо не магат да осъществят плащането и вече 2 пъти ми отказват поръчките. Днес пуснах нова, която до момента не е канселирана, но пък се оказа, че май ще изтърва камиона на превозвача, който тръгвал утре, а не след 2 дни, както си мислех. Доста ще си почакам, ако изобщо ми изпратят нещо този път.
Въобще, не ми върви тези дни.

# 155
Милички много благодаря за съветитееее   bouquet Hug
Лаленце, може и аз да съм като теб...ще се наблюдавам тези дни... дано изчезне тази гадинка  Sick
Дано хемороидите не пречат на нормалното раждане  Sad май ще трябва да кажа на доки за този проблем...
Хубава и спокойна вечер мамчета, бъдещи и настоящи!  Heart Eyes Hug

П.П. Моля мамите с опит да кажат как да разберем че е дошъл момента за болницата, колко често и какви трябва да са контракциите..   newsm78

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 21:09 от Nina_88

# 156
Здравейте и от мен  Hug
Току що се прибирам от ЖК - бебка е добре,но плацентатаааа...ах тази плацента  Twisted Evil Много рядко срещана т.е. разположена е отстрани,отдолу на канала и от другата страна и е много тънка. Всеки момент мога да прокървя и казаха само лежане (до тоалетната и обратно в леглото) изписаха ми и утрогестан (Някой пие ли го???)и витамин Ц. Та заради плацентата 99.9% ще съм секцио освен ако аз не се заинатя, а ако родя нормално първо ще изпадне част от плацентата,после бебето и после като тръгнат да изкарват с пъпната връв плацентата понеже е тънка може да се скъса (даже не може,а ще се скъса) и ще се наложи и да ми направят кюртаж-е,как да се зайнатя ми кажете Twisted Evil а така ме е шубе от това пусто секцио  Outta Joint
salji4ka стига бебето да е здраво можеш да го изведеш и на първия ден след изписването, стига доктора да не ти каже нещо друго(моята приятелка си го държа 30 дни вкъщи); и аз мисля че най-подходящото време в горещините би било до към 11-12 ч. и вечер от към 17-18ч.; климатик може да се пуска, но разликата в градусите навън и вътре не трябва да е много голяма...;Особенно първите дни (докато не почнат коликите) бебчо ще се буди и плаче само защото е гладно Simple Smile
Ох дано не съм ви отегчила  Hug
много се радвам за мамите с хубавите новини  Hug Hug Hug

# 157
  • София
изписаха ми и утрогестан (Някой пие ли го???)

mama@cvety
, лежи и се пази!  Hug

Аз съм все още на утрогестан профилактично, но не го пия, а го слагам вагинално. Така уж трябва да има по-голям ефект в/у шийката и плацентата, въпреки че някои лекари оспорват неговото реално действие.
Бях по 2 вечер досега, но сега започвам по 1 за около седмица и най-накрая ще ги спра..

# 158
  • Ямбол
Благодаря Петя Т и Мама Цвети  bouquet
Мама Цвети много неприятно,но важно е ти и беб да сте добре и всичко да мине по най-безболезнения и безопасен начин,секцио-секцио,ако естественото е толкова стресиращо и сложно при теб, е няма защо да се заинатяваш,нали знаеш,че бебета усещали стреса и болката от раждането. baby_neutral
Нина88 имам 2 приятелки,които си родиха нормално,въпреки хемороидите,а техните бяха от преди бременността,,не мисля,че е проблем,а и те са ми казвали,че това им е била последната мисъл и болка тогава Wink

# 159
  • Телиш/Плевен
Mar_bella, дано са свършили тези каръшки дни и да почне да ти върви вече. Hug Ето, от утре почва нов месец. Нов месец - нов късмет. Flowers Four Leaf Clover

Nina_88, дано, дано, ДАНО!!! Силно ти стискам палци! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

mama@cvety, ще полежиш малко повече и ще се пазиш и всичко ще е наред до термин. Hug А за секциото те разбирам напълно, но просто нямаш избор, така че ще трябва да свикнеш с тази мисъл. Важното е, че бебка ще е добре. Hug И аз настръхвам при мисълта, че може да ми се наложи секцио и силно се надявам да не стигна дотам, но ако лекарят прецени, че така е по-добре, ще се съглася, няма къде да ида... Tired Но дано не ми се наложи! Praynig

И аз да се присъединя към питането на Нина_88 за това кога се тръгва към родилното. Вчера се замислих по темата и тръгнах да търся информация в нета и така попаднах на тази тема. От прочетеното разбрах, че наистина всичко е индивидуално и че едва ли не няма как да изпуснем момента, но все пак ще се радвам да чуя и мненията на нашите майчета. Hug

# 160
Monika@ този тест ли си прави за гестационен диабет http://cibalab.com/blog/?x=entry:entry140322-145807

# 161
  • Ямбол
Мар Белла и аз съм с такива болки,ниско долу,но при мен са тъпи,все едно ме болят яйчниците и ми се появяват най- вече вечерно време newsm78. Не знам какви са и на какво се дължи,но бях звъняла на док и тя ми каза,че било нормално. Аз съм така от седмица сигурно,ама си ми е кофти и малко притеснено Sad

# 162
Добро утрооо! Hug
Днес пак е дъждовно...  Sad
Пиша само да покажа този линк за измерване на контракциите, има го на първата страничка в темата:
http://www.baby2see.com/contractions_timer.html

# 163
Добро утро   food010 
Аз да ви се оплача тази нощ почти не спах и от 6:30 съм на крак - поне успях да ви изчета.
Болки ниско долу и аз имам от време на време и то най-вече когато бебето се върти.
За извеждането на бебето съм на мнение че трябва да е след първата седмица, защото доколкото си спомням нашата док. ни беше казала, че първите дни може да се изважда за по няколко мин. на терасата, като постепенно се увеличава времето, за да може да свикне. Май трябваше да се маже със слънцезащитен крем дори и да е на сянка и да се извежда сутрин до 11ч. или вечер след 18ч.когато не е голяма жега може и през останалото време. Климатик в стаята сме пускали, но на по-високи градуси и да не духа в бебето. 
За  контракциите моите бяха през 5 мин., когато тръгнахме към болницата, освен тях имах и тъпа болка в кръста, въпреки това разкритието ми беше само 2 см. Всичко според мен е индивидуално, но не се съмнявам, че всяка от вас ще усети сама по себе си кога е момента.

# 164
Мама цвети Hug ако родиш нормално и се стигне до кюротаж за да изчистят плацентата не е толкова страшно колкото секциото поне за мен, аз имам един преди доста години.
За климатика съм писала и преди, че аз съм пускала в стаята където беше малката, защото август беше ужасна жега и без климатик плачеше и не можеше да спи. Единственото условие е да не духа директно към бебче
За раждането няма как да го пропуснете. Аз имам едно две грешни тръгвания към болницата, че не знаех какво е  hahaha и ММ ми се смееше много, но когато дойде момента бях сигурна, че е дошъл - изтекоха ми водите

Общи условия

Активация на акаунт