Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 763
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Мами аз не работя и нямам право на майчинство, в такъв случай този картон не ми трябва, нали?

# 226
  • Пловдив
аз като знам че ще дойдат с него и съм на нокти

При цялото описание и миналите истории,защо ги каниш?Защо си причиняваш това.Кой крив,кой прав няма значение.Не си прекарвате добре,дразните се,ами спестете си го

Мами аз не работя и нямам право на майчинство, в такъв случай този картон не ми трябва, нали?

В такъв случай не ти трябва,да.Но защо си останала така.Има варианти да взимаш майчинство.Колко ти е общия осигурителен стаж през живота ти или никога не си работила
Безработните с доход под 350 лв бруто на човек,имат право на социал,знаеш го това,нали?

# 227
Mамета, много ви благодаря за отговорите - много сте ми ценни  Hug  bouquet

# 228
аз като знам че ще дойдат с него и съм на нокти  

При цялото описание и миналите истории,защо ги каниш?Защо си причиняваш това.Кой крив,кой прав няма значение.Не си прекарвате добре,дразните се,ами спестете

Ами тя една от най близките приятели на мъжа ми от 20 години насам така че и да се дразня на моменти трябва да уважавам това.

Момичета какво мислите за това Дали няма да е нестабилно зареди само едното колело посредата - попадна ми  на добра цена, но ми се сртува че за нашите условия в БГ не е много подходящо.

# 229
  • Там някъде
Сега и аз изпаднах в чуденка за документите - на мен в четвъртък акушерката ми връчи обменната карта ведно с кръвните и други изследвания. За амбулаторна карта нищо не са ми казали. Водят ми един картон (точно картон), в който на всеки преглед се записва седмицата, в която съм, колко тежи бебо и какво предлежание е. Та питането ми е - това ли ще ми дадат допълнително? И (последен тъп въпрос) - какво общо има този картон (ако е това) е болничните newsm78

# 230
  • Бургас
Майка ми е успяла да се свърже с АГ. Казала , че не е добре това че не съм карала шарки, да ям повече лимони и да се наблюдавам. Нямало какво друго да се направи. Сега ще съм на тръни 15-20 дни  Cry
За болничния- на мен изрично ми казаха да нося амбулаторната карта за да бъде издаден болничня 45 дни преди раждане + лична карта.

# 231
  • гр. София
Здравейте, момичета! Ох и варицелата ли плъзна.......във всички детски градини върлува скарлатина и то не да се тръшнат накуп децата ами една седмица 2-3 след 2 седмици още 2-3. Вече не помня от кога дъщеря ми не ходи на детска заради нея. Сигурно вече 2 месеца. И това лошо време......направо сме се побъркали вкъщи.  #Crazy И ние изгледахме една камара детски......то какво да правиш друго  Sad  Гледам за картони пишете...... а решихте ли вече живот и здраве къде ще раждате?  Rolling Eyes Имена за бебоците измислихте ли? Нашата кака ни помага в избора за име на братчето си  Laughing иска да се казва Принц Филип  Joy или Принц Ерик  hahaha , но да му викаме дундьо, а пък тя щяла да бъде Рапунцел  Joy Вие имате ли по-интересни предложения от каките и батковците?

# 232
  • гр. София
Здравейте мами,
от днес са ме треснали едни кахърни мисли  Tired. В неделя се видяхме с приятелсо семейство с малко дете, днес ме сюрпризираха, че детенцето е с шарка. Направо ми се изправи косата, аз нито една не съм карала. АГ- то чак на 7-ми мога да го питам, с тези почивни дни  Crossing Arms Моля ако имате инфо да споделите има ли опасност за бебка? До сега рових в нета и направо се ужасявам от това което чета. Вече на рев ме избива  newsm45

Не се притеснявай всичко ще бъде наред  Hug Каква е шарката?  Не се рови в нета, а се успокой в нета се пише какво ли не и може много да психясаш, а не трябва! Мисли само в положителна насока без лоши мисли моля  Naughty  Аз се бях шашнала като теб от многото проблеми от началото на бременността и антибиотици пих и се бях побъркала и контракции и болки и какво  ли не.....постоянно мислех какво може да стане докато казах СТОП! Откакто спрях да го мисля и да се страхувам от лошите работи нямам никакви проблеми спряха болки, контракции и всичко е ок! Не допускай страха да те обвземе! Това е най-лошото! Всичко ще бъде наред   bouquet

# 233
  • София
Имена за бебоците измислихте ли? Нашата кака ни помага в избора за име на братчето си  Laughing иска да се казва Принц Филип  Joy или Принц Ерик  hahaha , но да му викаме дундьо, а пък тя щяла да бъде Рапунцел  Joy Вие имате ли по-интересни предложения от каките и батковците?

Имаме - Цветан Барабан  Joy

# 234
  • гр. София
Имена за бебоците измислихте ли? Нашата кака ни помага в избора за име на братчето си  Laughing иска да се казва Принц Филип  Joy или Принц Ерик  hahaha , но да му викаме дундьо, а пък тя щяла да бъде Рапунцел  Joy Вие имате ли по-интересни предложения от каките и батковците?

Имаме - Цветан Барабан  Joy

Хахахахха.......  hahaha  е това много ми хареса  Joy поне може да водите преговори само за Цветан  Laughing

# 235
И аз преди няколко седмици се бях шашанала с тези шарки. И по-точно варицела. Но всичко се размина. Като цяло е много неприятно усещането да седиш и да чакаш ще се разболееш ли, няма ли.

За имената - ние отдавна избрахме името: Лилия. На нея си, бабите и дядовците не са притенциозни (или поне не казват и тактично си мълчат).

В Айко има промоция на шишета за новородено и механична попма, които се интересува.
 А в grabo.bg има на кошари - http://grabo.bg/leglokoshara-0f2gtzs

Линия на корема нямам,но за това пък пъпа още от самото начало като започна да расте корема изскочи. Сега стърчи един сантиметър навън, чак ме е яд да го гледам.  newsm78

Преди време и аз питах колко комплекта чаршафи ще трябват. Още не съм взела. Гледам по магазините, не мога да харесам. Гледах и платове, мислих да си ги ушия. Но и плат не харесах. Вие от къде сте взели? Препоръчайте някой сайт.

# 236
  • Пловдив
Та питането ми е - това ли ще ми дадат допълнително? И (последен тъп въпрос) - какво общо има този картон (ако е това) е болничните newsm78

Ако на този картон пише амбулаторна карта и е заверен от твоето ЛЛ,значи е това  Laughing Няма как да знаем какво ти водят от ЖК.Направи си амбулаторен картон.Купуваш го от книжарницата и го носиш на ЛЛ за заверка
Ти досега болнични не си ли ползвала?

Без да представите амбулаторна карта /заверен от ЛЛ с подпис,печат и номер/,болничен няма да ви се издаде никакъв

Ами тя една от най близките приятели на мъжа ми от 20 години насам така че и да се дразня на моменти трябва да уважавам това.

Да,разбирам те.Но уважението за мен е да си ги търпиш мълчаливо и да си повтаряш,че го правиш за мъжа ти.А не само пред тях мили очи,а после ..... Не искам да те засягам изобщо,но наистина така мисля.
И кума,кумата ли са негови приятели?Може би,ако бяха и твои нямаше така да е.

# 237
  • Ямбол

Уф,ама и аз съм една  ooooh!,чела,недочела,еми ще го ползвам този след раждането.
Леле,хора,аз от 7- ми съм на работа и ако има шарка по ДГ  не ми се мисли,уж съм ги карала ама знае ли човек.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 21:29 от salji4ka

# 238
  • София
Бях на семинар за пренатално четене.
mur_2, къде ходи на такъв семинар? На мен ми е интересно всичко свързано с пренаталното възпитание Simple Smile

ronichka, твоята дъщеричка е голям сладур : )) какви имена е измислила само  Joy

Мами, знам, че има време, но все пак да попитам - знаете ли какви документи трябва да се оставят на работодателя преди 45-дневния болничен? Предполагам, че и този болничен трябва да се представи, както всички други...и работодателят да си го носи в НОИ.. Rolling Eyes

# 239
Здравейте момичета.Не съм писала  отдавна но чета всичко с интерес.Относно активността на бебенцата-усещането ,честотата на движение и т.н зависят главно от позицията в която се намира.Моето понякога все едно прави кълбета Simple SmileКогато се обърне седалищно е по неактивно,рита по малко и то в пикочния ми мехур Simple SmileА като е главично или напречно ми подскача целия корем.Аз почти винаги знам на къде се е врътнало според дозата ритничета която получавам..
Sweetpie  не знам по каква причина няма да получаваш майчинство,но  има  неща които никой не ти ги казва.Условието да получаваш майчинство реално е да имаш общ стаж 12 месеца и в момента на издаване на 45 дневния болничен да се водиш на работа на постоянен трудов договор.Та ако имаш 12те месеца без значение от кога са  е достатъчно някой познат да те назначи за един месец.Ако някъде бъркам или пропускам нещо някой да ме поправи.Иначе и ние на 7ми сме на консултация и вече нямам търпение

Общи условия

Активация на акаунт