Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 756
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
какви документи трябва да се оставят на работодателя преди 45-дневния болничен? Предполагам, че и този болничен трябва да се представи, както всички други...и работодателят да си го носи в НОИ.. Rolling Eyes

Преди 45 дневния няма други документи за майчинството.Да,и този болничен се носи както всички други.Както всички други болнични и декларации за майчинството

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

# 241
Та питането ми е - това ли ще ми дадат допълнително? И (последен тъп въпрос) - какво общо има този картон (ако е това) е болничните newsm78

Ако на този картон пише амбулаторна карта и е заверен от твоето ЛЛ,значи е това  Laughing Няма как да знаем какво ти водят от ЖК.Направи си амбулаторен картон.Купуваш го от книжарницата и го носиш на ЛЛ за заверка
Ти досега болнични не си ли ползвала?

Без да представите амбулаторна карта /заверен от ЛЛ с подпис,печат и номер/,болничен няма да ви се издадое никакъв

Ами тя една от най близките приятели на мъжа ми от 20 години насам така че и да се дразня на моменти трябва да уважавам това.

Да,разбирам те.Но уважението за мен е да си ги търпиш мълчаливо и да си повтаряш,че го правиш за мъжа ти.А не само пред тях мили очи,а после ..... Не искам да те засягам изобщо,но наистина така мисля.
И кума,кумата ли са негови приятели?Може би,ако бяха и твои нямаше така да е.

Ами не правя мили очи и не лицемернича както ти го изкара много пъти съм спорила с тях просто не съм такъв човек никога не съм харесвала лицемерието , но явно съм досадила като съм споделила тук това от което мие криво - извинявам се няма да се повтори. Просто ви бях приела за по - близки и се чувствах свободна да споделя това което ме мъчи,но явно съм сбъркала най ми е неприятно че си си съставила такова мнение за мен, защото няма нещо което да мразя повече от лицемерието, но както казах ще си взема бележка и вече няма споделям такива неща тук. Хубава вечер и пак се извинявам за оф топика

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 22:17 от MAMA_SANCHO

# 242
  • Пловдив
но явно съм досадила като съм споделила тук това от което мие криво - извинявам се няма да се повтори. Просто ви бях приела за по - близки и се чувствах свободна да споделя това което ме мъчи,но явно съм сбъркала

Не си прави такива генерални изводи.Не си се объркала.Разбира се,че споделяме.Аз също мислех,че ако бъда така пряма и откровена с теб,няма да се засегнеш.Затова и го написах по този начин
Извинявам се,че съм те обидила  Hug

# 243
Накратко за Света Анна - окръжна София. Общо ми впечатление е много добро: чисто и спретнато. Доволна съм. Там ще е. Подробностите в скритият текст според ограничените възможности на бременният ми мозък

Скрит текст:
VIP стайте са с едно или две легла всяка със собствен санитарен възел. Другите са с три-четири легла също със сан. възел към тях, само две стай без собствен сан. възел, но той е точно срещи тях-от другата страна на коридора. Рядко има запълнени всички легла в стая. Гледат да ги разпределята, а не да пълнят стаите. Малки ми изглеждаха като размер, но става Simple Smile Няма хладилник.
Визитации, освен бащата, може само най-близките, но да се ограничаваме.Прозвуча ми, като позволено е ама не баш.
Без избор на екип - за прием звъниш направо на вратата на родилно отделение. Секцио по мед. причини към 34 седмици е хубаво да се отиде предварително за да се уговорите за дата- пак звъниш в родилно отделение, при които се падне на смяна.
С избор на екип- звъниш на избраният лекар и като пуснат 45 дневният орпуск заедно с всички документи се уговаряте за прегледи. Когато почнеш да раждаш може пак да му звъннеш или отиваш на прочутата врата, които е на смяна те преглежда и викат твоят лекар.
Вода по време на раждане не разрешават.
Бащата може да присъства само при раждане с избор на екип и предварителна уговорка с екипа.
Родилната зала е с две легла, но може да се сложат параванчета между тях и дори и да има второ раждане пак да присъства бащата. (малко не си го представям ама)
Цената за избор на екип: 560 - без анестезия,  700лв с анестезия и двете включват VIP стая. Не се доплаща нищо за престой. Не може да си доплатиш в ходя на събитията за анестезия ( както аз исках да направя, да съм без и вече ако видя зор- тогава) защото трябвало да се ангажира предварително анестезиолог.
Документи за постъпване за раждане : обменна карта и  наравление за хоспитализация ( издават се заедно с 45 дневният от ЖК); кръвна група - казаха, че е хубаво да се снима предварително,носят се и двете и да се остави копието при тях;същото важи и за акта за сключен граждански брак (ако има такъв), ако не се попълва декларация за припознаване, която те дават; копия на лични карти на майката и бащата; лична амбулаторна карта ( за да  издадат 45 дневният за раждане) кръвни изследвания за хепатит, сифилис и австралийски антиген.
За бебето : памперси и мокри кърпички. Дрехите на бебето ги дават те, ако се е оцапало звъниш на бутона до леглото и ще ти дадат други да го смениш. Може да си носим ръкавички, за да не се драска, ако преценим.
за майката : 3 нощници, 10 еднократки чаршафа, превръзки за родилки, еднократни гащи или бельо по избор ( само по време на визитация без, после се обуваш), джапанки, тоалетни принадлежности, хавлия и т.н.
Видяхме неонатологията, имаше едно бебче в ковиозче. Бебетата са при майките - след 6 час при нормално и 12 секцио, ако всичко е наред и няма някакви проблеми. Принципно са за кърменето, но има и добавки (работят с фризолак) ако се налага, вечер или ако още няма кърма.
Имаше презентация на A-derma, направиха тоалета на едно бебче, което беше родено на 29.04. Много сладко малко бебче, което не плачеше, а само леко мрънкаше. Смениха му мърсният пашперс, измиха дупето на чешмата, сложиха кремче на дупето, обработиха пъпчето със спрейче, направиха му масажче, намазаха бузките където се е одрало. Всичко това с косметиката на Аderma разбира се Simple Smile Дадоха ни тестерчета (спрея за пъпче, кремчето за раздразнена кожа, което става и за гърди без отмиване и олио) мен ме изтеглиха и спечелих комплект с олиа Simple Smile за новоровено (за почистване ,за баня и за масажчета). Така, че с тази част от козметиката аз приключих хи-хи Simple Smile
Друго не се сещам, със сигурност нещо важно съм изпуснала, ако някой иска да пита ще се опитам да отговоря

Който е бил в Токуда днес да разказва Simple Smile.

връщам се да ви чета...

А знаеш ли колко струва раждането без екип имам там една позната но се чудя за света Анна става въпрос

# 244
  food010
Добро ви утро!
Напоследък кафето сякаш не ми стига. Пия едно и после ми се разчеква устата да се прозявам. Вчера бяхме на реката малко да се порадваме на природа. 2 дечица щъкаха наляво надясно абе идилийка. После позаваля скрихме се по колите за малко и после пак навън Simple Smile
Снощи много ми се излизаше. В едно заведение свиреше една група и много ми се искаше да да отида да послушам ама разбрах че има много хора и е лудница а мен ме е страх някой да не ме удари в калабалъка  Confused Направо се побърквам изобщо не съм свикнала така да си стоя вкъщи всяка вечер  #Crazy
MAMA_SANCHO за вашите кумове на мен ми е интересно даже смешно (дано не се сърдиш за което) да разправяш, пък и всеки има право да споделя каквото му е на сърце, нали в крайна сметка за това е тоз форум. Някой път даже се чудя за какво са ви кумове  Hug
И такива работи. Мен много взе да ме боли гърба и кръста и не знам. Както и да застана криво ми е. Бебо ме рита отвсякъде все едно не му е удобно. Въртя се през 10 мин. ама като порасне корема не знам как ще става.

# 245
И аз съм будна от 6.30 ч.  ooooh! То няма нищо интересно по телевизията, играх игри, не знам какво да правя вече.
За кафето и аз съм така, ако пия, започвам да се прозявам. От два дни много ми се пие кола и съвсем малко количество употребявам Wink Може да е вредно, но много ми се припива и започвам да го мисля, а това ме дразни.
Исках да питам тази линия негра маха ли се след раждането, защото моята е доста изразена. Все едно съм взела един кафяв молив и съм си направила една черта по права линия. Чак се гледам и се чудя как можа така права да стане.

# 246
  • Ямбол
Avencis за болкте в гърба и аз съм така,на моменти толкова ме боли докато вървя,че болката става чак пареща.Снощи ММ м размачка,леле такова удоволствие не бях изпитвала от мноооого време Embarassed,той се сеща толкова рядко,че все се налага да му напомням.Вчера излизах да си купя плат,че ще ходим на сватба и трбва да шия нещо и прибирайки се така ми се схвана бедрото  Shocked едва се добрах.Представям си вече накрая сигурно ще се търкаляме  Joy
За линията негра,доколкото знам си изчезва след раждането Simple Smile
Да попитам коя мама си беше поръчала количка Малибу от Продавалника,че искам да я питам нещичко,леле много забравям ?
Хубав ден на всички   bouquet

# 247
Бях на семинар за пренатално четене.
mur_2, къде ходи на такъв семинар? На мен ми е интересно всичко свързано с пренаталното възпитание Simple Smile

ronichka, твоята дъщеричка е голям сладур : )) какви имена е измислила само  Joy

Мами, знам, че има време, но все пак да попитам - знаете ли какви документи трябва да се оставят на работодателя преди 45-дневния болничен? Предполагам, че и този болничен трябва да се представи, както всички други...и работодателят да си го носи в НОИ.. Rolling Eyes

Ния, едното беше на Дни на Франсоаз Долто с гост М. Сежер ,която е написала 'Думи, за да се родиш' И темата и беше за недоносените бебета. А същия ден по-късно през деня имаше 'семинар' малко силно казано де на училище 'Супер МАМА' и темата беше пренаталното възпитание и в частност четене.

# 248
Добро утро  Hug
Линия негра и при мен се появи, но е много слабо изразена. След раждането за 2 седмици изчезна, но това май зависи от това колко е тъмна Simple Smile
Пъпчето за сега май няма намерение да се показва-и миналия път не се показа  newsm78 но...при всеки е строго индивидуално всичко  Crazy
Аз да ви се оплача от лежане и пред компютъра толко ме сърбят ръцете да купувам, а вече няма какво да купя  Sad тази скука и това еднообразие ме убиват направо  Cry
Лек ден от мен  Hug

# 249
Ох Monika@ нещо се позагуби, надявам се да влезе и да ми отговори на въпроса за гестационния диабет, че в неделя ще ходя да си правя и не съм сигурна какво точно представлява теста. И Бебе2 нещо се губи от хоризонта.
Нощем освен, че не мога да спя, защото в никоя позиция не ми е удобно, ами и умирам от горещина, потя се нечовешки и съм нонстоп отвита. Това с потенето и горещината малко ме притеснява, нормално ли е и има ли още някой с такива несгоди.

# 250
Ехоо! Ето ме! Ама  пиша от телефон. Извинявам се ако правя грешки.            Sweetpie:  това е тестът! Само че мен ме пратиха в МД.  Предният ден вечеряй най-късно в 18-18.30 и без сладко, газирано и алкохолно.вода можеш да си пиеш.  ПОсле за теста си носи вода и нещо за хапване накрая да не ти стане лошо.  ПРез тези 2 часа е добре да си спокойна и неподвижна. Вземи си книжка Simple Smile) стискам  палци!                            И аз се чудя какво става с бебе2...?                                      Линеа негра имам за съжаление. Някой има ли мнение за количка Jane Muum?

# 251
sweetpie, и аз много се потя нощно време, май и не само нощем като се замисля  Thinking Но нощем се будя от жега и целият ми гръб е мокър, както и отпред на гърдите и затова започнах да спя с много тънка нощница, иначе си спях с пижама. Май има ефект, но докато легна ми е студено.

# 252
Monik@ благодаря за скорострелния отговор   Grinning
Аз спя с тениска и то доста тънка и пак се потя, от хормоните ще да е, да знаеш Petq T

# 253
Аз линия негра нямам, но си имам космат корем. Не смея да махам космите от страх да не ми останат след раждането. Потя се нощем, а и не само нощем. Изобщо навън вали и гърми, а аз с къс ръкав се разхождам и всички викат по мен, да се пазя да не настина. Поддуват ми се краката, а от два-три дни ми прави впечатление, че и ръцете. Леле, пост все едно го е писала някоя пенсионерка Embarassed
Моника, аз гледах Жане Муун-а. Много я бях харесала и тя щеше да е, но харесах после друга. Имам познати, които имат и са много доволни. В момента има промоция точно на модела.

# 254
  • Пловдив
Добро утро на обяд.Спах до 11.30 часа.Хапнах и сега се изстрелваме на разходка.Времето е обещаващо.Пък да видим.Ще купуваме бебефон подарък за едно сладко,приятелско бебенце.Ще се гмурнем в бебешките магазини.Че ние всичко си имаме от госпожицата и този път не съм обикаляла изобщо.Освен за количка.Но тогава гледаш само количките

sweetpie ,чувството,че ти е топло и потенето е от бременността.И аз съм така.Ходя и спя много по-гола от обикновено.Почти цялата нощ съм отвита.А иначе се завивах като малка мечка.Ще премине с раждането.Но дотогава дупе да ни е яко,защото юни и юли може да са страшни жеги

Линия негра ще изчезне.Споко.Избледнява с времето.Космите,които са излезнали в повече ще паднат.Потъмнелите ареоли също се оправят.Петната от лицето също избледняват.Само стриите ще си стоят завинаги  Joy

Тара2,има време линия негра да се появи.Аз също нямам.Но миналия път цъфна в 9 я.Та и сега я чакам тогава

Общи условия

Активация на акаунт