Отговори
# 45
  • София
Консултация поне с двама лекари. Но ако много се страхуваш е друга тема. Наскоро четох, че има разлика при деца, родени по естествен начин и със секцио. Ползите бяха при естествено родените - по-здрави, имунната с-ма е по -силна и т.н. Ако имаш медицински проблем е друго (напр. много висок диоптър). Много индивидуално е.

Успех, каквото и да решиш! Hug  bouquet

# 46
Какво значи, че е модерно секциото? Това, че някои жени го избират, не значи,  че го правят, защото другите така правели.

# 47
Това, че някои жени го избират, не значи,  че го правят, защото другите така правели.

Дали?

Бременна съм в 7 месец и все още се колебая как да родя,всъщност повече искам естествено но приятелки вече родили ме разубеждават.

# 48
Здравейте момичета. Изборът, за това как да раждаш е хубаво нещо. Друг е въпроса колко от нас наистина са наясно с плюсовете и минусите на едното и другото. Аз също имам своите притеснения и тревоги. Ако мога - предпочитам да родя нормално.Естествено,че с наближаването на момента страхът се увеличава и започваш да си задаваш още милион въпроси. Повечето ми приятелки родиха секцио,но не защото така предпочитаха,ами защото така им се наложи. Една единствена приятелка знаеше,че иска да роди с операция,защото много се страхуваше от нормалното раждане.Казваше,че така или иначе и да започне да ражда нормално, винаги може да се случи така,че да я оперират.Та тя си спести родилните болки за сметка на последващите. На мнение съм,всяка бъдеща мама трябва сама да реши как да роди,без да се влияе от мнението на приятелки. Най-важното е да послушаш доктора,който ти следи бремеността , той знае кой начин е най-добър за теб.

# 49
  • София
За мен  лично трябва да е спокойна жената,колкото и усилия да коства това.И аз сновах два часа по коридора със системата да се смъкнел плода ама мина излезе макар и с личицето нагоре. Laughing не съм забравила де.

# 50
  • Varna
 Аз съм решила нормално,живот и здраве ,дано да няма проблеми за да е нормално ,струва си знам го , така че да си помислят всички мами , един вид така се става жена  Laughing Laughing Hug На времето децата раждани нормално са били дори по здрави от тези сега,дано и нашите бъдещи деца да са така!!! ooooh! Heart Eyes

# 51
  • ул. "Мечтание"
Не бих казала, че секциото е по-лесния начин на раждане - нито за майката, нито за бебето.

Имам секцио (първия път) и вагинално ръждане без обезболяване, окситоцин, система и намеси (втория път). И двете минали безпроблемно, чудесно и безпроблемно възстановяване.

Не бих избрала секцио без сериозна и реална нужда от такова (реална заплаха за живота ми или този на бебето). Особено, ако планирам следващи деца. Rolling Eyes

Страха от нормално раждане не е причина да се избере секцио, а по-скоро да се потърси професионална помощ от психолог или психотерапевт. Peace Също така жената внимателно да се запознае с механизма по който протича едно вагинално раждане от независим източник (не само от приятелки, познати и форуми). Всяко раждане е различно и всяка жена го изживява различно - твоята история не е моята история, нито историята на приятелките ти...

# 52
Аз съм решила нормално,живот и здраве ,дано да няма проблеми за да е нормално ,струва си знам го , така че да си помислят всички мами , един вид така се става жена  Laughing Laughing Hug На времето децата раждани нормално са били дори по здрави от тези сега,дано и нашите бъдещи деца да са така!!! ooooh! Heart Eyes
Тези, родили секцио,  са още един вид момиченца, така ли? Crazy

# 53
  • Пловдив
Вече съм писала - ако питат мен, вагинално раждане с упойка ми се струва най-добрият вариант.
Само че не съм го пробвала лично, опитът ми е от проточили се контракции, окситоцин и секцио по спешност.
При нормално преминало естествено раждане единственото гадно нещо е болката и ако не можеш да я изтърпиш лесно, упойката решава проблема.
Секциото увеличава риска матката да не издържи при следваща бременност.

# 54
  • Бургас
За всяка жена правилният отговор е различен и зависи от много фактори - здравословно състояние, структура, възраст, предлежание на плода... Преценката трябва да бъде на следящия лекар и/ или израждащия екип. Никога не бих взела толкова важно и лично решение на база мнението на приятелки!

# 55
От всичко, което съм чувала и чела,
знам, че секциото е по-добро единствено за таткото  Joy

Освен ако не е наложително по здравословни причини, не разбирам защо една жена избира секцио...
На всичките ми познати, родили секцио, децата им имат дихателни проблеми.

# 56
Аз родих с планово секцио с избор на екип. Изключително доволна съм. Да , след излизането от упойка усещането съвсем не е ОК , но не е нещо , което да не може да се преживее. След 2-3 дни се чувствах чудесно. Когато ставах или сядах конците малко се опъваха и се чувствах некомфортно , но пак казвам преживява се. Ако трябва пак да избирам - отново ще избера секцио!

# 57
  • София
Ми то и  вагиналното, дори най-болезненото се преживява... дам има там  известна болка... ама преживява се Simple Smile Въпроса е кой какво иска да преживее Simple Smile Рискове и какво да се обърка има и при двата вида раждане.

# 58
От всичко, което съм чувала и чела, знам, че секциото е по-добро единствено за таткото  Joy

Митове и легенди  Mr. Green

Рискове и какво да се обърка има и при двата вида раждане.

Така е.

# 59

Секциото увеличава риска матката да не издържи при следваща бременност.

Пълни глупости има жени който са със луксации,  те не раждат нормално и те какво трябва да имат само по едно дете защото матката няма да издържи е не е така

Друга глупост която прочетох е, че децата родени вагинално са по умни дрън дрън единствената разлика е, че децата родени вагинално са с продълговата главичка, родените със секцио са с кръгли главички, а това дали ще са умни или глупави си зависи от родителите не от вида раждане

Следващото тъпо твърдение е така се става жена айде де та като не ми е станала п..... на розичка от вагиналното раждане да не би да съм мъж

На мнение съм ,че трябва да се ражда  секцио все пак живеем в 21-век и не трябва да раждаме като животни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт