Отговори
# 60
  • Оптимист по принуда
...и не трябва да раждаме като животни  Peace
A това е мнението на годината! Simple Smile Peace

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 19:03 от demmy26

# 61

Секциото увеличава риска матката да не издържи при следваща бременност.

Пълни глупости има жени който са със луксации,  те не раждат нормално и те какво трябва да имат само по едно дете защото матката няма да издържи е не е така

Друга глупост която прочетох е, че децата родени вагинално са по умни дрън дрън единствената разлика е, че децата родени вагинално са с продълговата главичка, родените със секцио са с кръгли главички, а това дали ще са умни или глупави си зависи от родителите не от вида раждане

Следващото тъпо твърдение е така се става жена айде де та като не ми е станала п..... на розичка от вагиналното раждане да не би да съм мъж

На мнение съм ,че трябва да се ражда  секцио все пак живеем в 21-век и не трябва да раждаме като животни  Peace
Уникална си Grinning явно много си набраля на темата Crazy

# 62
Друго култово изказване относно вида раждане : " Само циганките раждат нормално " - медицинска сестра го каза докато ме подготвяха за секцио.

# 63
  • Русе
В никакъв случай не искам да прозвучи, че говоря с висок тон, но страшно много се дразня на всички превзети жени, които застават с 2 ръце зад раждането със секцио. Понеже имам такива познати...
Аз съм ЗА секциото, но по медицински показатели, а не защото така ми е придремнало или пък ме е било страх от естествения родов процес. Глупаво е всички бъдещи родилки да смятат, че раждането със секцио е по-безболезненият вариант и безпричинно да сядат под ножа. Много изтъркано звучи, но природата си знае работата и не случайно хората се раждаме по този начин.
Родих нормално - не съжалявам и за миг! Раждане като моето бих пожелала на всяка една жена. И ако един ден забременея - пак така бих родила. За онези, които наистина се притесняват от раждането - съвременната медицина предлага толкова улеснения. Епидуралната е едно от тях. За мен тя е по-малкото зло, отколкото секциото.
Разбира се когато се налага - секциото не е просто алтернатива, а единствен възможен вариант. Но само когато се налага Simple Smile

# 64
  • София
Друго култово изказване относно вида раждане : " Само циганките раждат нормално " - медицинска сестра го каза докато ме подготвяха за секцио.

Отвратително изказване! #Crazy #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire

# 65
Така е. И аз не съм съгласна да се слагат такива етикети. Свят широк , всеки има право на избор Peace

# 66
Етикет сложи и дамата по-нагоре, която изтъкна колко я дразнят "превзетите" жени, раждащи секцио. 

# 67
  • Varna
Много подкрепям Еl_hatibova съгласна съм с всичко !! За мен не се знае дали ще мога да родя нормално ,но ако мога съм сигурна ,че няма да избера секциото  Naughty Hug

# 68
За мен не се знае дали ще мога да родя нормално ,но ако мога съм сигурна ,че няма да избера секциото  Naughty Hug

Не бъди толкова сигурна. Много мои познати също бяха сигурни. Особено при първо раждане последните месеци бушуват хормони , страхът от неизвестното напира и в последният момент вземеш че направиш точно това , което преди това си сигурна че няма Mr. Green

# 69
  • Varna
Просто не искам да ме режат ,по бавно ще се съвзема,не ме естрах ,не съм страхлива Grinning Grinning

# 70
  • Русе
Етикет сложи и дамата по-нагоре, която изтъкна колко я дразнят "превзетите" жени, раждащи секцио. 
svetlina, не си ме разбрала правилно. Не случайно започнах поста си по този начин. Не насочвам думите си към нито една от вас, а към моите познати, които са ми казвали, че избират раждането със секцио, защото нормалното раждане било животинско!??? Това не го смятам за правилно!
И пак се върни и прочети - не съм против раждането със секцио, дори го подкрепям, когато е единствен възможен начин. Казах още, че ако забременея пак бих искала да родя нормално. Ако обаче не може - разбира се, че ще родя със секцио. Като цяло съм привърженик на естественото раждане, защото от него човек се възстановява бързо. На мен ми отне близо 10 дни. И не приличам на розичка отдолу  Crazy

# 71
  • Драгоман

На мнение съм ,че трябва да се ражда  секцио все пак живеем в 21-век и не трябва да раждаме като животни  Peace
     ooooh! Мале, мале ... Просто нямам думи!!!  ooooh! И вече няма да казваме "родих" , а "извадиха ми бебето през корема"  Joy

# 72
  • Оптимист по принуда
Тъкмо се замислих на какво животно съм приличала,докато раждах. newsm78 ..

# 73
  • Русе
Когато на мен ми беше казано това си се представих като крава  Joy Не знам защо  newsm78 По-лошото е, че жената, която го каза се изрази компетентно по още един въпрос - животинско било и кърменето...........

# 74
  • Оптимист по принуда
Верно ли?! Нимоа, шумръ ей тука! Хехееее.   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт