Време е да ни дарят с ритничета ОКТОМВРИйските мъничета - ТЕМА 7

• 30 349
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Добро утро.
nikolinko страхотни предложения. Аз нещо никакви идеи не ми ражда главата.
Моето мъниче също е мързеливичко - ама то и каката беше така. Много малко риташе. Вчера ММ се опита да усети нещо, ама каза че незнае точно какво е усетил. Тя и Рая сложи ръчичка и вика "Айде, риткай бе", то го потупва, то го ръчка, ама това малкото нищо. И то инато още от корема ми Joy.
Аз днес мисля да почна да чистя. Засега за днес са прозорците и хладилника, разбира се след това прахосмукачка. Ако успея и кухненските шкафове да изчистя и тях ще ги мина, ако не - ще останат за утре. Това ще ми е първото чистене на етапи. С Рая овършях цялата къща за един ден в средата на 9-ия месец.
Чакам и с нетърпение да дойде четвъртък, че ще ми е ФМ и се надявам да видим бебчо и в крайна сметка какво ще бъде. Че следва след това и подготовка на дрешки Laughing

# 631
Много хубави заглавия за темички.Усмихнат ден от мен мамчета и много ритничета.

# 632
  Вече гласувах  Rolling Eyes  прекрасни предложения. Хубав, слънчев ден от мен.

# 633
Оле голяма жега тук при нас  #Crazy Нищо не ми става от мин.година и се чудя какво да правя,а болничния ми трети ми издадоха и още една стотинка за първия не съм получила... #Cussing out
Другата седмица имам защити ...аз се мотам тука... Laughing Хич не ми е до защита,че и устна ,после теория...  ooooh!

# 634
Здравейте момичета!
Наистина трябва да се пазим и от прекалено положителни емоции. В петък ми беше моминското парти, беше страхотно, бебче се радваше с мен и риткаше. На другият ден, явно се беше изморил и не го усещах до вечерта. След това получих лъжлива контракция. На следващият ден също. Сега, да чукна на дърво, вече втори ден нямам проблем и всичко си е както трябва. Момченцето ми е доста шавлив и си го усещам от 15-тата седмица всеки ден по много пъти. Шашкането е като не се усети половин ден, но след това като мръдне е щастие.
Снощи дори, както си бях седнала и издула тумбак след вечеря, поглеждам корема ми и целият се измести вдясно с подритване.  hahaha Много сладко ми стана! Едно е да се усеща, съвсем друго е да го видиш как мърда целия корем. Чак си го прадставих къде се е сгушило...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Снощи се боядисах за пръв път, откакто съм бременна. Ползвах безамонячна на Лореал. Страшно много съм доволна, цвета е наситен, а косата ми стана много жива! Препоръчвам я горещо.

nadegdi, аз също съм с ниско прикрепена плацента. Когато АГ-то ми я видя веднага ме попита дали цъм прокървяла в началото (явно има общо). До 28-мата г.с. трябва да се вдигне, защото матката расте отдоло-нагоре. Ако не се вдигне, трябва просто да се пазим повече (без натоварване, секс, дълги разходки и вдигане на тежко) и секциото е задължително. Но много често се вдига. Стискам палци на всички мами и на себе си да се вдигне пустата плацента, защото май всички се надяваме на нормално раждане!

Хубав ден на всички!!!   bouquet

# 635
болничния ми трети ми издадоха и още една стотинка за първия не съм получила... #Cussing out
Ако имаш ПИК код за нои може да провериш дали са внесени болничните, ако има някаква грешка в тях пише. Също може да проверяваш за кога е предвиден превода.
На мен не са ми внесени болничните, но видях, че и соц. осигуровки за март не са платени  #2gunfire
В Айко има 20% намаление на бебешки стоки. Аз днес ще ходя и ще купуваме това
Скрит текст:

# 636
MiSsKisS-, как разбра че е контракция...в смисъл какво точно се усеща  newsm78

# 637
Контракциите са втвърдяване на корема. Най общо казано корема ти става на топка. Понякога са болезнени чак ти спира дъха и получаваш сърцебиене. По принцип не трябва да са много и на често и не трябва да са болезнени, ама това е при нормалните бременности. Тези не болезнените се наричат Бракстон хикс контракции и са подготвителни за бъдещото раждане. Започват някъде след 20 г. с. , но това е при безпроблемна бременност

# 638
Много ме притеснява това втвърдяване аз го усещам отвреме навреме,макар че пия магнерод и ношпа,не ми се втвърдява целия корем а само примерно от лявата страна или отдясно понякога и в средата...

# 639
darki6ina , ако е само от едната страна може би бебето се върти, аз така си го обяснявам. Защото когато е лъжлива (подготвителна) контракция си е обхванат целия корем и е втвърден целия.
Аз също нямам болки, усещането е странно, но в никакъв случай не е неприятно и ми минава за секунди. След това не се повтаря.
Четох, че ако се повтарят на ритмични интервали не е добре, а още по-притеснително е ако има болка (преди 34-та седмица).
dokich, благодаря ти за информацията. Бях пуснала запитване преди няколко дни точно за това. Чудих се дали е нормално, защото четох противоречиви мнения. Сега съм по-спокойна, защото положението е по-добре. Явно наистина ни трябва почивка - и физическа и психическа.

# 640
ами и аз се надявам просто бебко да се мести и затова така да го усещам

# 641
Аз също имах един период в който нищо не усещах но от 2 дена всяка вечер докато су почивам усещам много мили ритничета и движения...също така и сутрин рано.  Simple Smile

За контракциите съм изпитвала че бързо преминават но примерно ако пътувате се препоръчват едни хапчета които помагат мускулите да се отпуснат защото докато пътуваме дълго време и не се движем се получавало по-чести контракции. Так че ако планирате дълго пътуване, непременно да споделите с лекаря си. Wink

# 642
Здравейте момичета. Връщаме се от ФМ и съм много щастлива, Слава на Бога всичко е на ред. 100% момиче  stork-girl, нашата така си показа дундата, а муцунката си я криеше, голям смях беше Simple SmileИ аз съм за сега с ниско прикрепена плацента, но док каза че трябва да се вдигне ако не, здраве да е секцио. Най-важното е бебенце да е на ред, ние ще се оправяме Simple Smile Хубав ден на всички

# 643
здравейте, и на мен сложете едно  stork-girl
всичко ни е наред,даже имаме снимка с отворена устичка и как гледа настрани. в този момент пиеше от течността Simple Smile другата седмица на Фм Simple Smile

# 644
Здравейте, мамчета! Отдавна не съм писала, но и аз имах една стресова ситуация миналата събота. След едно друсане в градски автобус получих контракции. Изобщо не бяха болезнени, усещах само стягане и втвърдяване на целия корем, но за сметка на това бяха просто една след друга, на вълни. Принципно пия магнерот и но-шпа 3х1, пих си дозата и тогава, чаках известно време, но нямаше никакъв ефект. Естествено се шашнах и хайде във ВМИ. Три системи Кормагнезин и инжекции но шпа и спазмалгон, и още на втория ден ме закрепиха. Сега да чукна на дърво сме добре  Praynig . Дано не се повтаря, че много се стресирах.
Иначе относно лъжливите контракции - и аз така съм чела, че ако са от време на време и минават бързо, не са болезнени - всичко е в реда на нещата.
Откакто излязох от болницата съм усетила два пъти за има няма 10-15 секунди да ме стяга корема. Вярвам, че е нормално. Навсякъде пише, че около 20 г.с. започват да се усещат. Все пак смятам да питам АГ-то на следващата консултация другата седмица.

Леко бременеене на всички! Трябва да сме настроени позитивно, че от много нерви повече си вредим.

Общи условия

Активация на акаунт