Велико Търново

• 92 122
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Роси- благодарско! За там бях изключила направо!

Nil desperandum!- Калоянова крепост. Голяма е поляната, има две люлки, къщичка, общо взето, бедна работа и там.

# 241
Благодаря на всички за отговорите на моя въпрос   bouquet
Вчера се чух с две мами, чиито деца завършват въпросната ДГ и ми споменаха нещо за членски внос от 10 лв. годишно за родителско настоятелство, което не разбрах какви функции има  newsm78

В ДГ "Първи юни" събирахме пари за килими, играчки, диспенсер за вода, за климатик искаха, но родителите не се съгласиха по-скоро от притеснение за здравословното състояние на децата си. Иначе имаше ваучери за подаръци на учителките (във фризьорски салон), билети за концерт, а когато им приключи ремонта, родителите събраха пари, за да платят на фирма за почистване. И винаги на родителските срещи събирането на пари протичаше по маниера-госпожите предлагат и после "в протокола да се запише, че родителите решиха да съберат пари за...." Та наистина в "Здравец" ще ми излезе евтинко  Laughing Естествено, разните му там тоалетни хартии, сапуни, салфетки всеки месец не ги броя, макар че ме дразнеше факта, че на видно място имаше списък кой е донесъл и колко е донесъл и кой не е донесъл-аз, примерно носех през месец, но и детето ми толкова ходеше  Crossing Arms Препарати за почистване носехме 2 пъти годишно, пак под списък. Майната му, дето се вика и само за едно ме е яд-че за 50-годишния юбилей на детската градина ни събраха по 20 лв. за костюм, с който детето да участва в програмата и после не ни разрешиха да го задържим. Аз бих подходила с молба към родителите да дарят костюмите на детската градина, а не императивно-връщайте ги Naughty Що си замълчах тогава, не знам! Ако си спомняте, кметът беше издал една заповед, касаеща събирането на пари и можех да я използвам като основание да си искам костюма на детето, който много добре щеше да му свърши работа на пиеската, в която участваше тази година  Thinking
По отношение на парите за учебници и помагала, спомням си, че за Лили са ни събирали около 20 лв. за комплекта 'Моливко". Да не са им вдигнали цените нещо?  newsm78
В "Слънце" разбрах, че при записването никакви пари не са събирали, дори за депозита са казали, че ще се събира на 1.09. Явно всека директорка си решава  Peace

Надявам се да се намери лекар, който адекватно да лекува детенцето с алергия Praynig

# 242
Аз съм си доволна от Здравец Simple Smile Нямала съм нищо против събирането на пари, когато е за разумни неща и в разумни граници. Доста се вълнувам и със сигурност ще ни липсва атмосферата там, учителките.  Heart Eyes
С такива смесени чувства съм, ще кажеш, че аз ще почвам ПГ в у-ще  Grinning

# 243
В Здравец не са по Моливко, забравих издателството, мисля че на Анубис са.
Иначе майка ми поръчва от Моливко за нейната група/детска учителка е, но не тук/ и е толкова цената- 20 лв., с отстъпката за 20 деца.
А списъкът си е закон явно, и ние имаме- като занесеш, се подписва госпожата.
Но и да не занесеш, не мисля че е фатално.

# 244
  • В.Търново
За детски алерголог препоръчвам д-р Мустаков.Идва на пролет и есен за по два дена в Габрово, със записване е, ходи и до Разград мисля веднъж само на есен.От Росица Димитрова не съм довола като отношетие и лечение.

# 245
Мисля, че се е говорило тук,но пак да попитам. Сестра ми ще се освобождава от излишни мебели и няма достъп до форума, та да питам аз- къде приемаха мебели втора ръка- само онзи магазин на Беляковско шосе ли е- /по-скоро пряка на Бел.шосе, която е успоредна на България и до която има нова детска площадка/ И как седи въпросът- носиш ги там и като се продадат какво? Thinking

# 246
Някой да знае оказион, в който да приемат детски дрехи?

# 247
  • shumen
Покипикси,мисля,че вече няма оказион за детски дрехи.Този до поликлиниката го затвориха.

# 248
  • Велико Търново
И Пипи е на втория етаж в "Здравец", само че съседната група. Никога не съм усещала миризма на влага  Twisted Evil

# 249
  • в здрача
Без значение в коя Д Градина е детето до 5 г се събират пари за помагала, канцеларски пособия /моливи, фулмастри, ножичка, пластелин/, както и за тоалетна хартия, евентуално кухненска ролка /откъдето са минали РИОКОЗ, там са направили предписание децата да не се бършат в кърпи, които носят родителите, а в еднократни такива/ и тоалетна хартия, като родителите се споразумяват дали ще носят всеки месец или ще съберат пари да се купят накуп. Това си фигурира в заповедта на кмета. Театъра също си се плаща отделно, идва само през учебната година - по 3 лв. е вече /преди беше по 2/

За ПГ в училище - голямата ходи преди 5 г в "Бачо Киро" при Костуркова. Много съм доволна от нея. Детето си я хареса, проблеми с дисциплината не съм разбрала да има.
ПГ е в отделно крило, разписанието им е направено така, че не се засичат с другите ученици, полагат им се безплатната закуска /плод или закуска/, която се изяжда в стола, който също е наблизо. Тоалетните им са отделни, в тяхното крило и малки като в ДГ, тоалетната хартия се носи и стои при учителката, която им дава. Носихме и раничка с комплект дрехи за преобличане. Всеки петък им даваше по половин страничка домашно за понеделник да свикват с мисълта с домашна работа. Ако времето позволява /т.е. не вали дъжд, сняг/ ги вземахме от площадката им /там ако позакъснеем с вземането можеха да се разминават с прибиращите се ученици.
За тържествата - имаше на Коледа, но тъй като нямахме ентусиасти майки, празнуваха в едно близко заведение, с програма с аниматор, по 11 лв ни събраха за масрафа, а в края на годината ни направиха представление да покажат какво са научили. Календари имаше залепени - който иска да си поръча за Коледа. Снимки /общи/ за началото и в края на учебната година по 1.50.

Сега съм записала малката там. Много съм доволна от градината. Доводите ми бяха:
1. Да свиква с ученическия режим и обстановка
2. Няма спане, което вече е проблем в градината, защото не и се спи и само си лежи
3. Следобед / сутрин е свободна за допълнителни спортни занимания
4. Спестявам си опашката по записване в първи клас и имам възможност да избера учител или деца /евентуално приятелчета, които ще намери/ с които да е в първи клас.

За Щастливо детство - от преди 10 г информация - аз бях доволна, детето - също. Тази година им обновиха най-накрая съоръженията в двора /заявки се даваха още от както каката ходеше там всяка година/. 

# 250
Здравейте,

гледам че пишете за предучилищни групи и училища, ние за сега си оставаме на село, но мен ме вълнува друг въпрос. Притеснявам се, че Пламен не е от децата, които ще свикнат бързо с дисциплината в училище или по-скоро той ще свикне, но ще се подчинява безропотно и няма да има възможност да изяви себе си, а е много любознателен, помни всичко, интересува се, но в същото време е притеснителен и свит. Т.е. трябва да става по неговия начин, а не както и когато наредят учителите. Не ми се иска да го пращам на училище, където ще го натикат образно казано в някакъв калъп и няма да му дадат да се развие на където той иска. Та някой има ли информация как стои въпроса с домашното обучение? Мисля, че трябва все пак да се запише детето на училище, а после да полага изпити, но не съм сигурна и ще ми е интересно да говоря с някой, който е минал през това или се е интересувал.

# 251
Момичета,някой знае ли каква е тази миризма на пушек,която се носи от около половин час над града/усетих я на стадиона,а и тук на Пишмана е така??Дали е пожар или пушат против комари?

# 252
Някой спомена пожар, чух двама души да си говорят.
Детският оказион, който е срещу Лучия и той ли не работи вече?

# 253
И Пипи е на втория етаж в "Здравец", само че съседната група. Никога не съм усещала миризма на влага  Twisted Evil
Май и бъдещата първа група ще се пада на този етаж и се надявам наистина да няма мухъл и влага, понеже Юлката ще бъде там  Peace
Някой да знае оказион, в който да приемат детски дрехи?
Детски оказион има в пресечката на "Габровски,", която отива право към ДГ "Соня". Собственичката беше казала, че дрехи не приемат, защото било голяма разправия.....но не поясни какво означава това newsm78

alex99 с Лили имаме подобен проблем, понеже ние я учим да си мери приказките и да внимава с думите и постъпките си да не засегне другите хора, били те деца или възрастни. Тя е много чувствителна и я гледам, че е залитнала в тази крайност-да потиска всичко в себе си, да не разрешава текущите през деня проблеми и вечер си изплаква очите вкъщи Sad Много се подчинява на децата и засега сме решили да тренираме това умение-когато в сърцето и ума си усещам и знам, че нещо не е правилно и не искам да го правя, просто да не обръщам внимание какво ми говорят, а при нужда да потърся помощ от госпожата. Това, съотнесено към децата, разбира се  Peace Спрямо възрастните се учим да разговаряме с тях, без да обиждаме личността им, а открито да споделя с какво не е съгласна и как се чувства.......Абе, сложно е, но аз вярвам, че с времето и "тренировките" ще се получи. Вкъщи, обаче, няма къде да тренира отстояването на себе си и да се учи на правила, така че може би за Пламен все пак е подходящо традиционното обучение  училище  Peace

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 16:44 от Enidi

# 254
Момичета,някой знае ли каква е тази миризма на пушек,която се носи от около половин час над града/усетих я на стадиона,а и тук на Пишмана е така??Дали е пожар или пушат против комари?

Абе и аз усетих миризма на изгоряло, но си помислих, че е от кабел на компютъра ми и го изключих, докато брат ми си дойде.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт