Nil desperandum!- Калоянова крепост. Голяма е поляната, има две люлки, къщичка, общо взето, бедна работа и там.

Препарати за почистване носехме 2 пъти годишно, пак под списък. Майната му, дето се вика и само за едно ме е яд-че за 50-годишния юбилей на детската градина ни събраха по 20 лв. за костюм, с който детето да участва в програмата и после не ни разрешиха да го задържим. Аз бих подходила с молба към родителите да дарят костюмите на детската градина, а не императивно-връщайте ги
Що си замълчах тогава, не знам! Ако си спомняте, кметът беше издал една заповед, касаеща събирането на пари и можех да я използвам като основание да си искам костюма на детето, който много добре щеше да му свърши работа на пиеската, в която участваше тази година 

Много се подчинява на децата и засега сме решили да тренираме това умение-когато в сърцето и ума си усещам и знам, че нещо не е правилно и не искам да го правя, просто да не обръщам внимание какво ми говорят, а при нужда да потърся помощ от госпожата. Това, съотнесено към децата, разбира се
Спрямо възрастните се учим да разговаряме с тях, без да обиждаме личността им, а открито да споделя с какво не е съгласна и как се чувства.......Абе, сложно е, но аз вярвам, че с времето и "тренировките" ще се получи. Вкъщи, обаче, няма къде да тренира отстояването на себе си и да се учи на правила, така че може би за Пламен все пак е подходящо традиционното обучение училище