Велико Търново

• 92 121
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • Велико Търново
Scrye, Nadejda:)))
в коя градина са децата Ви. На мен ми предстой да я пусна на ясла, но това не пречи да събера мнения и за градини от които има доволни

Преслава е в "Здравец" Simple Smile

# 226
Привет!
Позната,която не е от града ще празнува р.д. на дете и ме пита  за заведение с външен детски кът в Търново и Арбанаси- полянка с люлки или подобно. И като се замисля, ами че то не се сещам newsm78.
Иска ми се да е различно от 1.Бианко/Картала/
Скрит текст:
неоправдано скъпо и мръсно
, 2.Интер /няма кухня/ 3Севастократор/Арбанаси/. 4.Извора / Арбанаси- онова със зоокъта- постоянно трябва да гледаме децата да не цопнат вътре в езерото/. Сещате ли се за нещо друго освен тези?И защо някой не направи хубава кръчма на полянка  с мноого люлки, батути и пр.?Вижте до Габрово,например, какво си имат http://www.park-nezabravka.com/10401058105610401050106210481048.html

# 227
Къде в Търново може да се направи преглед на гърди за нераждали жени под 30 г., тоест само ехограф? При кой лекар (някой добър) и съответно къде? Може ли да е по здравна каса или се заплаща и ако да, колко?
Става дума за профилактичен преглед, не за конкретен проблем.
Благодаря!

# 228
Здравейте момичета, много спешно имам нужда от детски лекар алерголог. Детенцето е на 2,5годинки беше болничка и лекарка и изписа антибиотика Аугментин пила го е 3 дни и е направила според кожния лекар алергична реакция.Детето е с подути очички, бузки , устни, има червени петна по ръчичките и крачетата и пъпки по гръбчето.От три дни е в болница, слагат системи и инжекции, но ефект няма.Моля ви, за съвет и координати на лекар в Търново!

# 229
    Тони Мама, в нета попаднах на тази лекарка Росица Димитрова - дали специализира детска алергология незнам, но иначе може да звъннеш да питаш по телефона. Има и адрес в линка, който ти давам. Не съм ходила при нея на преглед. Ходих при един възрастен алерголог навремето - дето го мързеше да гледа. Беше в поликлиниката. Даже не знаех, че има и друг алерголог в Търново. Иначе тук детски специалисти - освен по педиатрия, трудно могат да се намерят. Дано да ти свърши работа лекарката и да се оправи детенцето. По принцип и моята направи алергия, но от друг антибиотик, и още при първите пъпки го спрях по препоръка на педиатърката. Ето линка на алерголожката:
    http://www.happymumsbg.com/?mod=momsNotebook&category=catego … ok_14&show=43
    Иначе на въпроса на Rename, правила съм си ехограф на гърди при гинеколог Младен Ангелов - преди да родя. По принцип първо се опипват от лекаря и после се прави ехограф. Мисля, че и всеки друг гинеколог може да направи тази процедура. Профилактично съм си правила това и аз за всеки случай.

# 230
   Тони Мама, в нета попаднах на тази лекарка Росица Димитрова - дали специализира детска алергология незнам, но иначе може да звъннеш да питаш по телефона. Има и адрес в линка, който ти давам. Не съм ходила при нея на преглед. Ходих при един възрастен алерголог навремето - дето го мързеше да гледа. Беше в поликлиниката. Даже не знаех, че има и друг алерголог в Търново. Иначе тук детски специалисти - освен по педиатрия, трудно могат да се намерят. Дано да ти свърши работа лекарката и да се оправи детенцето. По принцип и моята направи алергия, но от друг антибиотик, и още при първите пъпки го спрях по препоръка на педиатърката. Ето линка на алерголожката:
    http://www.happymumsbg.com/?mod=momsNotebook&category=category_momsNotebook_14&show=43
    Иначе на въпроса на Rename, правила съм си ехограф на гърди при гинеколог Младен Ангелов - преди да родя. По принцип първо се опипват от лекаря и после се прави ехограф. Мисля, че и всеки друг гинеколог може да направи тази процедура. Профилактично съм си правила това и аз за всеки случай.
Благодаря ти Силви, свързах се с лекарката, като изпишат детето от болницата ще идем, защото вероятно ще я лекуват около седмица, че ефекта от лекарствата настъпвал 72 часа след прилагането им и докторката ще я  приеме за преглед и евентуални изследвания тогава.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 14:43 от Тони-мама

# 231
Боулинга в МОЛ- а има ли страница във фейса? От два дни се мъча и не намирам.

# 232

Питала съм гинеколог от Плевен дали може да ми направи такъв преглед. Отговорът беше, че почти навсякъде по света този вид прегледи се правят от АГ, а в България от хирург (предполагам хирург онколог) и не било редно. Трябвало да се обърна към такъв. Но явно при всеки е различно, пък и за да се направи такъв преглед трябва да се разполага и със съответната техника.
Аз лично от Ангелов не съм доволна и не смятам да му се доверявам и за такъв вид преглед Crossing Arms

Боулинга в МОЛ- а има ли страница във фейса? От два дни се мъча и не намирам.
Няма страница, може да го добавиш като приятел --> https://www.facebook.com/galaxyy.bowling?fref=ts

# 233
Някой може ли да ми даде информация за учителките от ЦДГ"Здравец", които сега изпращат четвърта група и наесен ще приемат първа  Praynig Ако някой си е записал детето там, може ли да ми каже каква сума се внася, освен депозита от 60 лв.? В "Иванка Ботева" искали 30лв. за учебници  Shocked

# 234
ReName- благодаря ти!
 Enidi - за учителките не мога да помогна. Ние сега завършваме там 1- а група. Искаха ни и на нас пари в началото за помагала- 25-30 лв., не помня колко точно. Включваха учебни тетрадки, моливи, ножичка, пластелин и т. н. канцеларски материали. Отделно, всеки месец носим пакет салфетки, руло тоал. хартия и сапун. Плюс два лева отделно на месец за почерпки по празници и подарък за рожденниците. За мен си е в реда на нещата това заплащане.

# 235
  • Велико Търново
И моята най-малката ще бъде наесен първа група в Здравец. Сина ми е там втора група в момента. Голямата и тя беше там. Изключително съм доволна от детската градина. Явно всяка група различно си решава - при нас събират по около 25 лв за помагала, 1 лев на месец за подаръци и когато има нужда казват да носим т.хартия и салфетки. Но не всеки месец, ами откакто е почнал за близо 2 години сигурно два пъти са поискали т.хартия и един път салфетки.
Познавам учителките, които ще поемат първа група, не много добре. Приветливи, винаги усмихнати, покрай баткото познават и малката и отдавна я закачат и заприказват, тя ги харесва - със сигурност няма да имаме сътресения наесен, като се прехвърли от яслата при тях.
Единственото, което малко ме притеснява е, че майки от завършващата група са ми споделяли, че на горния етаж, където е групата има миризма на застояло. Все се каня да се кача на етажа и да проверя, но не съм. Иначе на долния етаж, където е баткото, няма никаква миризма. 

# 236
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Къде в Търново може да се направи преглед на гърди за нераждали жени под 30 г., тоест само ехограф? При кой лекар (някой добър) и съответно къде? Може ли да е по здравна каса или се заплаща и ако да, колко?
Става дума за профилактичен преглед, не за конкретен проблем.
Благодаря!

Аз на този етап май само при Маслянков бих рискувала да отида за преглед на гърдите.
Нямам идея обаче дали преглежда с ехограф.
Скрит текст:
През 2013г се споменаваха промени по отношение на направленията за мамографски прегледи - да има възможност да се издава такова за ехограф от личен лекар, не знам дали е влязло в сила.

В "Иванка Ботева" искали 30лв. за учебници  Shocked
Ако някъде не искат пари за помагала, това е по-скоро изключение.
Държавата поема учебниците само за задължителното образование, което започва от предучилищна група. 

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 22:52 от pepi:)

# 237
май в момента в Търново алерголог е само Димитрова, аз ходих при нея като бях бременна и пак ще се наложи да ходя, понеже имам много алергии, поради този факт много се чака. Дано се оправи детенцето бързо  Hug

# 238
На Теди групата бяха изместени в стаята на завършилите на 2- ия етаж за 2 седмици. Не съм усетила да мирише на застояло. Единствено като го вземах следобед като отворех вратата на групата миришеше на спарено- с толкова деца и ако не са отворили прозорците, сигурно затова.
Не знам дали четете темата за градините. Чета и се кръстя че при нас няма такова извиване на ръце за пари- за легла, килими, пердета, телевизори, двд- та, ваучери за подаръци за завършване на г- те от рода на 300 лв. и капака беше като прочетох за аквариуми в коридора на градината.
Тези наши 30 лв. са песен!

Откъде да взема детска пижама с къс ръкав?

# 239
  • В.Търново
Детски пижами с къс ръкав, български има в магазина под Нептуна на бул.България. И са на добри цени. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт