Велико Търново

• 91 436
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
  • Велико Търново
Момичета, дали има някъде информация за тазгодишната "Нощ на музеите" във Велико Търново?

# 76
  • Beyond the stars
А някой да е дочул дали ще има Звук и Светлина на 24.05?

# 77
  • Лутаща се
Какво ще кажете за добър кожен лекар във В. Търново?
Ходила съм само при д-р Илияна Манолова - отпада, не става. Изписва излишно скъпи ненужни изследвания и неефективно лечение.

# 78
  • Велико Търново
skarlet71, последно ходих при д-р Силвия Горанова. С добри впечатления съм.

А Манолова съм я отписала, откакто преди много години ми поиска двойна цена за 1 преглед в частния си кабинет, тъй като съм била отишла при нея с два проблема - обрив и бенка. Money 

# 79
при Костуркова и е много доволен. Той живее на село и в някои случаи дори тя му се обажда да му напомни за преглед, тъй като прегледа му е на 3 месеца.

И аз нейното име съм запомнила повече, явно някой ми е казвал, че е доволен от нея.
Благодаря   bouquet

# 80
Сладкарница Доналд близо от една година не работи.

Моля ви, пак да повдигна темата за д-р Сотиров спешно.Може ли да ми дадете кординати и адрес къде преглежда той и телефон, ако трябва да си запазвам час.До Плевен няма да мога да ида този месец.
0887863595 ako pitash za ginekologa. Преглежда сряда четвъртък и петък следобед в кабинета си а иначе мисля в болницата може да се отиде ако искаш да е сутринта, не отказва.

# 81
А някой да е дочул дали ще има Звук и Светлина на 24.05?
И аз съм с такъв въпрос,но мен ме интересува дали ще има звук и светлина от днес до 22.05.,понеже имам гости и на 23 излитат Simple Smile

# 82
Как се ползва градски транспорт от дете, което е навършило 7 години? Картата на Лили изтича точно на нейния РД през юни? После ще и плащам ли билетче?

И още нещо, за което наистина имаме време да мислим, но по финансови причини трябва да го планираме от далече-имате ли наблюдения върху обучението в колеж "Аркус'? Питанката ми е не само за качеството на образование, но и за дисциплината, която се поддържа там:
1. Има ли пушещи и пиещи ученици до оградата на колежа, така както е в ПМГ или СОУ "Ем. Станев?"?
2. Как се отнасят към учителите? Играят ли карти в час, така както е в СОУ "Раковски" или на таблетите си така, както е в "Б. Киро"?
3. Държат ли се като изпуснати от зоопарка по време на междучасие?
Все такива неща....

# 83
  • в здрача
За Аркус единственото, което знам, е, че една година след като американеца напусна/изтече договора/не помня поради каква причина се махна и шефовете ми поради рязкото спадане на нивото се принудиха да преместят дъщеря си в ПМГ. Завърши там и после си продължи в Англия /в кой университет точно не съм запомнила/.
Кой знае колко пушещи деца пред ПМГ не виждам, а всеки ден минавам от там /или поне по-малко отколкото ние навремето/.
Признавам, не че не съм  мислила за по-нагоре, но все пак интереси, наклонности, способности на детето...

# 84
  • Велико Търново
Enidi , тъй като на нас вече наближи проблема "а сега на къде", ние вече имаме становище по въпроса:

Преди 1-2 години, когато го разглеждах, и събирах мнения от познати с по-големи деца, си направих следните изводи:
1. В Аркус цедката не е бала на учениците, съответно знанията и способностите им, а платежоспособността на родителите.
2. В последствие училище и учители са поставени в зависимост от платежоспособните родители, е как няма да показват добри резултати?
3. Разглеждах и някакви класации през 2012 и 2013г., по спомен, ПМГ и Езикова бяха все по-напред от Аркус по показател прием на завършилите във ВУЗ.
Ако имаше поне още едно училище с платен прием в региона, тогава може би нещата няма да стоят така.
За нас сме решили, че нивото на предлаганото образование не е с нищо по-добро от това на елитните държавни училища в региона, към които ще се стремим догодина.

# 85
Здравейте майки!Предварително де извинявам за правописните грешки,но ми е трудно да пиша през нелефона.Доста се чудих дали да ви споделя,но реших че е редно да споделя какво ми се случи за да си имате едно но ум.Родих на 21.03 в Търновското родилно отделение момченце 3,500- 52см,сега е живо и здраво.Получих болки сутринта и вечерта ме закараха в РО.Приеха ме с 1 см разкритие.Та през нощта изкарах там,с леки болки.На сутринта пак 1 см.Дойде дневната смяна прословутия д-р Герганов,който каза "ще измислим нещо".В 10 сутринта на 2-3 см разкритие ми спука мехура и ми постави инжекция.Оставиха ме в предродилна зала и ми казаха да си почивам.в 12 часа вече имах силни болки на често и не можех да лежа.Като станах ми се плиснаха водите,казах на акушерката,а тя ми отговори "е знаем това". Тогова започнаха истинските контракции на 2-3-4 минути.От време на време проверяваха тоновете на бебето.В 2 следобед решиха да ми сложат някаква система.Сложиха системата на едно столче.до леглото и казаха,че ръката.ми трябва да е по-ниско от стола,което означаваше да лежа,болкине бяха силни на 2-3 м+инути.Дойде друга асушерка,която кято ме видя как крещя ме провери за разкритие и каза 7 см.После към 4 следобед ме вкараха в родилна зала.Провериха ме отдолу и едната акушерка каза отивам да глася горе(това горе е операционна)Докнора каза,чакай ще стане... Това означаваше изглаждане на шийката с ръка,това беше по-болезнено от контракциите.Започнаха уж напъните,но бебето не излизаше,редуваха се доктора и акушерката да ме натискат по  корема.Две акушерки,доктора,санитарката не могат да ме изродят.Така и не усетих напъни само контракции...накрая бебето излезе и го поеха педиатрите...беше в критично състояние,защото не изплака започна една борба за живота му и го занесоха в неонатологията.Акушерките започнаха да мрънкат как нямало и един напън като хората.Чух ги да се обесняват,че е трябвало да бъде секци.Бебчо се роди с усукана връв около врата,главичката му е заходила неправилно.След като се роди се оказва,че се е заразил с Бактерия от изпражненията още в утробата и в следствие на това разви пневмония.Сложиха го в кувиоз и всеки ден информацията беше почти една и съща.Подобрението ввървеше бавно,какви мъки е преживяло моето детенце .Антибиотиците действаха бавно,бяха казали,че му липсват рефлекси...не искам да изпадам в подробности какво приживявахме всеки ден... беше лошото....но се подобри моето борче и оздравя появиха се всички рефлекси, благодяря на господ е жив и здрав.Изписаха го на 20 ти ден и сега си се гледаме у дома има всичко като другите бебет.Първите дни плачеше почти ростоянно,само той. Си знае какво е преживял.Гушкаме си го много,той е нашето слънчице.
action032 Hug За родилния туризъм: http://www.borbabg.com/?action=news&news=34000

# 86
Да и ние имаме време за средно образование, но ще чета с интерес. Наскоро наши познати имаха проблеми с г-жата по немски в ПМГ и то сериозни, та малко съм притеснена. Станах свидетел и на един разговор, който също изтъкна сериозни проблеми с определена паралелка в ПМГ.
Вярно е, че детето също е от значение, може самото дете да не се адаптира към класа и да се наложи преместване, дори и в най-прехваленото училище, но е хубаво да знаеш все пак в каква среда ще попадне защото в тази възраст са много манипулируеми.
Пример ще дам ние имаме едно момиченце в класа, което децата са го нарочили, не разбирам, защо и вероятно ще го преместят, детето е доста травмирано. Проведоха се родителски срещи,говори се но няма видим ефект. Явно всичко идва от деца, които са били с нея в детската градина и породен от доста време конфлик,който не може да се преодолее. Sad

# 87
  • В.Търново
Сладкарница Доналд близо от една година не работи.

Моля ви, пак да повдигна темата за д-р Сотиров спешно.Може ли да ми дадете кординати и адрес къде преглежда той и телефон, ако трябва да си запазвам час.До Плевен няма да мога да ида този месец.
0887863595 ako pitash za ginekologa. Преглежда сряда четвъртък и петък следобед в кабинета си а иначе мисля в болницата може да се отиде ако искаш да е сутринта, не отказва.
Благодаря!Аз вече го открих и ходих.Мисля, че добре мина.Ще ходя още веднъж.И тогава ще дам отзиви.

О колкото до родилния туризъм, проблема не е в базата, а в докторите.Разбрах,  че от както д-р Ковачев не е в отделението е настъпила още по-голяма анархия.

# 88
  • в здрача
Вярно е, че детето също е от значение, може самото дете да не се адаптира към класа и да се наложи преместване, дори и в най-прехваленото училище, но е хубаво да знаеш все пак в каква среда ще попадне защото в тази възраст са много манипулируеми.
Те в коя възраст не са подвластни на манипулиране? Средата общо взето няма как да бъде подбрана, а и всеки има различни критерии за среда. По-скоро се проучва подготовката, която може да получи в съответствие с интересите и възможностите на детето и се надяваме, че там ще са събрани деца със същите интереси и възможности или поне сходни, а че ще има известни проблеми, от това не може да се избяга. В края на краищата детето трябва и да се научи как се решават проблемите, как се създават и поддържат приятелства и много други неща, които реално не се преподават в училище, но именно там често на принципа на проба и грешка имат възможност да се усвоят.

# 89
Да си кажа честно синът ми е в Ем.Станев-първа и последна година надявам се(сега е 7-ми и ни предстои кандидатстване)Моя приятелка си кара практиката като учителка там също е потресена.Децата нямат елементарно възпитание,учителите хич не им се занимава нито с поправяне на дисциплина,нито с родители,понеже като се направи забележка на дете-веднага пристига възмутен родител с въпроса"Ти коя си,че ще говориш така на детето" или нещо подобно.Аз дори премислям вариант "частен ученик" без изобщо да се налага да посещава училище.Някои родители са толкова убедени в ангелското държание на детето си,че отказват да повярват ,че то е направило или казало нещо.Но никой не се сеща да помисли,че децата пред нас се държат по един начин,а зад гърба ни по друг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт