Велико Търново

• 91 346
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Моля споделете ,ако сте ходили на луна парка или цирка /от утре ще е/ ?
Интересува ме цена та на билета ,какви животни ще има на цирка и луна парка цена на блъскащите се колички. Laughing Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Нарочно няма да отида, защото ми продъниха ушите - във всяка точка на града- едно и също по цял ден. Naughty
Като чуя само най - голЯмият и падам. Тези с какъв диалект говорят?

# 691
Интересува ме цена та на билета ,какви животни ще има на цирка и луна парка цена на блъскащите се колички. Laughing Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Нарочно няма да отида, защото ми продъниха ушите - във всяка точка на града- едно и също по цял ден. Naughty

северозапад  Peace

# 692
  • Велико Търново
Момичета, знаете ли нещо повече за черния петък в мола? Във всички магазини ли ще има намаления, струва ли си човек да отиде?

# 693
Аз тука гледам, не знам дали ще си заслужава, но ще надникнем  Peace
https://www.facebook.com/MallVT?fref=ts

# 694
Момичета, знаете ли нещо повече за черния петък в мола? Във всички магазини ли ще има намаления, струва ли си човек да отиде?

Не, няма да си струва! Всички намаления си вървят и в момента. Разликата е, че в петък ще има някакъв промо-кът с томбола или нещо такова.

В понеделник купувах подарък от Хиполенд за детенце. Попитах с какво ще участват в Черния петък. Казаха ми, че ще са всички неща от зона 55% и 66%, Барби и обувките, които са намалени и сега  Peace

Така че за мен това си е Черен петък, съшит с бели конци  Wink

# 695

Така че за мен това си е Черен петък, съшит с бели конци  Wink

Както всеки друг черен петък в БГ магазин.  bowuu  Tired

# 696

северозапад  Peace

Северозападна България попада на изток от т. нар. Ятова граница, при които диалекти на мястото на Я винаги има Е (хлеб, бел и т. н.).

# 697

северозапад  Peace

Северозападна България попада на изток от т. нар. Ятова граница, при които диалекти на мястото на Я винаги има Е (хлеб, бел и т. н.).

много добре знам, но точно хората, които познавам от там казват голЯмия... нещо си...

# 698
  • пяната на дните
Аз не че познавам хора от Северозапада, ами направо съм си от там... Та правилото при нас е точно обратното - заменяме Я с Е при първа възможност. ОБАЧЕ: Когато северозападнал човек например дойде в Търново да учи, силно притеснен от новата среда, се старае да се интегрира и в престараването си се случва да наслага повече Я-та от необходимото... Та възможно е с твоите познати така да се е случило  Grinning

# 699
  • Beyond the stars
За мен голЯмите неща са характерни за Софийска околия  Laughing
Дори в менюта съм го срещала  Peace

# 700
Текстът, който тече е на запис. Но поне грамотно да звучеше. Много ме дразнят такива грешки в речта и правописа.

# 701
Аз не че познавам хора от Северозапада, ами направо съм си от там... Та правилото при нас е точно обратното - заменяме Я с Е при първа възможност. ОБАЧЕ: Когато северозападнал човек например дойде в Търново да учи, силно притеснен от новата среда, се старае да се интегрира и в престараването си се случва да наслага повече Я-та от необходимото... Та възможно е с твоите познати така да се е случило  Grinning

Напълно възможно е. Но съм го чувала и в Мездра, Видин... Не знам. Може би наистина хората се опитват, но не много сполучливо  Laughing
И както казаха - и в София се среща. Мисля, че идва точно от там, че се омесват Я и Е и не знаят къде какво да сложат.  Mr. Green
П.С. Ние не сме идеални де... "доматиту" е култ!  hahaha

# 702

И "вудътъ в тръбътъ " Grinning

# 703

И "вудътъ в тръбътъ " Grinning

Понякога става страшно...  Grinning

# 704
Моят мъж също е от Северозападна България. Имам много познати и приятели от Монтана, Враца, Берковица и околните села, но никога не съм чувала някой да каже "голями". Така че определено ако някой от там каже "я" вместо "е", то би било от престараване да го каже по правилния начин.

Иначе, тукашният говор също има доста дразнещи неща. Дори учителките в нашата детската градина (които иначе са прекрасни) използват "тоз", "тъй", "нидей". Да не говорим за "върим" (вместо "вървим"), "мазъта", "амчи"... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт