Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 285
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Joke, добре дошла в темата! Хубаво е човек да срещне мотивирано и амбициозно дете, пожелавам ти успех на изпитите и класиране по първо желание!Но поне според мен е немислимо и не бих допуснала децата ми в 2 часа посред нощ да стоят будни и да решават задачи. Нито ми се струва редно, нито резултатно.  Още повече, че след това следват само 4 часа сън и маратонът стартира отново.Нямам за цел въобще да те нападам,напротив радвам се на организирани деца като теб,  но  просто споделям, че  подобно претоварване по мое мнение  е излишно и вредно.

# 121
Днес във школата "Софроний" тестът бил лесен, но с много близки по смисъл отговори, а преразказът бил труден. За съжаление, бланките от пробния изпит били прибрани и ще мога да го кача чак след празниците, когато се очаква да върнат проверените тестове.

# 122
Русалке, майка ми споделя твоето мнение. Правя го скришно от родителите си. Денем уча по много предмети като за последно. Сутрин и вечер е единственото време, което ми остава за тестове. Знам, че 4 часа сън не са ми достатъчни, но за момента организмът ми не се е "обадил " .

# 123
Ти се шегуваш, нали?

# 124
  • Пловдив
Мойта реши един тест по математика днес, и то първи за почивните дни...сега си лежи в леглото и чете книга... ooooh!, нито се притеснява, нито се юрка... Mr. Green

# 125
Не защо? Притеснението при мен си казва думата!

# 126
Мойта реши един тест по математика днес, и то първи за почивните дни...сега си лежи в леглото и чете книга... ooooh!, нито се притеснява, нито се юрка... Mr. Green

Позната картинка  Grinning става към 10.00 с хиляди уговорки и по цял ден се размотава  ooooh! било време за почивка  #Crazy

# 127
  • София
joke17, твоят ентусиазъм е достоен за уважение!
Майки, не съдете детето. То ще се справи. Младият организъм понася натоварванията. Тук по-важното е, че се прави по собствено желание, мотивацията е силна.

Аз се чудя как да мотивирам малко повече моя седмокласник, за когото желанието да учи в дадено училище изобщо, по никакъв начин не се свързва с учене и подготовка за изпити smile3514
Когато ежедневно се опитвам да свържа двете неща с убедителни аргументи, отсреща виждам един разбиращ поглед и никакъв отговор. С тези лекции губим много ценно време. И когато се усетя, че пак ме кара да му обяснявам тези очевадни неща, точно за да губим време и го карам незабавно да пристъпи към действие, то тогава изказванията са, като че го карам да върши нещо, което е моя работа и той не само че не е длъжен, а и му е крайно противно. Негодува и се пазари...

*Бенджи*, ти поне се радвай, че вместо да учи тя ЧЕТЕ, поне чете, а не гледа тъпизми по телевизията...

Охх,  smile3507 уморена съм вече от тези неща. Хайде по-бързо да минава, че...

# 128
Ох, и при нас натоварването и напрежението си казаха думата. Моята седмокласничка вчера изпуши след отказ от моя страна за един концерт от танците. През цялата учебна година си ходи и на танци, не е пропуснала нито едно състезание по танци, но този концерт е във Варна и ще се прибере около полунощ в Бургас, а на другия ден е на пробен по математика. След категоричния ми отказ, последва рев и тръшкане, как никъде не сме я пускали, как и писнало вече и все в тоя дух  #Cussing out
Да минават вече тези матури, че изтрещяхме, аз скоро четох виц за мутри и го чета по следния начин: " Вървят две матури и си говорят..."  Laughing

# 129
  • София
Саш, никой не е нападал детето. Simple Smile Напротив, лично аз изразих  възхищението си от подобна мотивация и амбиция за работа. Но стоенето по нощите  не мисля, че е  подходящо време  за целта,  дори и организмът да е млад и здрав, какъвто е този на 13-14 годишно дете. А и непосрествено преди изпитите това пренавиване на пружината е  рисковано, било то  и по собствено желание. Малък или голям, човек може да изпуши от толкова натоварване.  Peace

# 130
Здравейте, нужни са ми решенията на следните две задачи за  7 клас:

1) АР и ВН са височини в остроъгълния триъгълник АВС. Докажете, че <НРС=<ВАС;
<РНС=<АВС

2) В триъгълник АВС височините АА1, ВВ1 и СС1 се пресичат в точка Н. Ако
<НАС1=<НВА1=<НСВ1, намерете отношението АС1:АС

Пуснала съм ги и в другата тема, но и тук може би имате решенията  Simple Smile
Кръгла нула съм по МАТ и не мога да проверя дали се е справило детето.

# 131
Е, детето може да става по-късно Simple Smile Моето също си ляга по малките часове, но да не казвам кога става Simple Smile

Дъщеря ми преди две години почти не решаваше тестове, но ако преброим задачите, може да се окаже, че и повече са били. Но нашата система на подготовка по принцип беше друга. Винаги съм казвала, че за времето, което се отделя за пробен изпит (отиване, връщане, престой, релакс до края на деня), могат да се решат поне 30 задачи вкъщи.

Успех на всички! Не остана Grinning

# 132
  • София
Здравейте, нужни са ми решенията на следните две задачи за  7 клас:

1) АР и ВН са височини в остроъгълния триъгълник АВС. Докажете, че <НРС=<ВАС;
<РНС=<АВС

2) В триъгълник АВС височините АА1, ВВ1 и СС1 се пресичат в точка Н. Ако
<НАС1=<НВА1=<НСВ1, намерете отношението АС1:АС

Пуснала съм ги и в другата тема, но и тук може би имате решенията  Simple Smile
Кръгла нула съм по МАТ и не мога да проверя дали се е справило детето.

Писах ти в математическата тема.

# 133
  • София
Русалке, майка ми споделя твоето мнение. Правя го скришно от родителите си. Денем уча по много предмети като за последно. Сутрин и вечер е единственото време, което ми остава за тестове. Знам, че 4 часа сън не са ми достатъчни, но за момента организмът ми не се е "обадил " .
Браво за желанието и амбицията! Много харесвам упорити деца.  Но не натоварвай организма толкова много, опитай се да спиш по 8 часа, резултатите ще са още по-добри. Много къмет ти желая и прием по първо желание!

# 134
Отчаянието ми взима връхна точка, въпреки, че все още има капчица надежда в мен, че нещата при нас ще се оправят накрая. Но каквото и да стане по-фрапантни резултати от това което показва през цялата година не вярвам. На първи май на пробната матура по БЕЛ не му е стигнало времето да си нанесе отговорите на листа...е какво да кажа -двойка. Въпреки, че беше болен с кашлица и хрема и ставал до тоалетна, отнел си 15 мин. Пил вода, прекалено защото кашлял...ходил три пъти да си почити носа ....мал шанс. Поне се надявам на матурата да е здрав и такова нещо да не го разконцентрира.

Момичета, моля да коментирате...въпроса ми е следния
На 1 юни е приемния изпит по математика в НПМГ и по история в НГДЕК...вярно двете училища са крайно различини и може би ще кажете, че дете което е с предпочитания към математиката няма да мисли за история и обратното. Но в случая за мен и двата изпита предлагат шанс за още една отделна оценка и прием, и според мен няма да е излишно децата да могат да се явят и на двата изпита за двете училища.
И двете училища са добри макар и различни, но за деца не ориентирани към профил като моя седмокласник, ше е може би добре да имам повече шансове.
Поправете ме ако греша, как е било минали години?

И ще бъда благодарна ако някой ми изпрати примерните въпроси по история, в сайта на НГДЕК не откривам.

Поздрави Hug

Общи условия

Активация на акаунт