Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 281
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
ПИ от вчера е в пощата. Не мога да трия драсканиците  Embarassed.

# 106
  • София
Правилно някой назад каза, че който иска само информация и го дразнят писаниците тук - да си вземе и да си чете справочника и предишните теми. Намерил, че премерил! Темите са за взаимопомощ, дори нещо като терапевтична група и има всичко.

За писането на желанията - моята пре-пре-пре-пре-застраховка е емблематична - с първото дете написахме около 40, с второто малко по-малко, макар вероятността да влязат след трето желание клонеше към нула. Обаче си казах "защо да не напиша почти всичко, нали не ме таксуват за написан ред, кандидатстването е веднъж в живота, за какво сме се зорили толкова време". И така. Сега си пазя архивните разпечатки и ми е смешно.

Като правя сега равносметка, моите я са решили три-четири допълнителни теста, я не за цяла година. Дори тези в пощата почти не са пипани, само си пълнех диска с тях. Това, което им даваха учителите беше достатъчно и каквито задачки бяха пускани в темата от Ганис или някоя обсъждана от пробен изпит. Никакво маратонско решаване на тестове нямаше. Дори допълнителните помагала си останаха непипнати, а парите ги дадох май са свое успокоение.

# 107
Темите са за взаимопомощ, дори нещо като терапевтична група и има всичко.

Предложение за име на следващата тема - Терапевтична група на седмокласните майки. hahaha

# 108
  • София
Баш терапевтична си е.. Laughing Още помня как когато голямата ми дъщеря беше на изпита по мат, няколко мами  от тогавашната седмокласна тема  се събрахме на кафе (три от тях пишат апропо и в тази)  Simple Smile , за да не мислим много-много какво става или не става..Което ми напомня, че и тази година желаещите можем да направим подобно упражнение.  И така времето ни мина неимоверно бързо в сладки приказки, а онази първа  среща  през годините  се превърна в регулярно  събитие, на което все така готино си прекарваме. Grinning Така че набирането на  информация, терапията и завързването на приятелства с  много готини дами вървят ръка за ръка.

Колкото до желанията, при голямата упоменахме май 17 позиции.  Колко ще пишем сега - за това дори и  не мисля в момента. Когато видим резултатите, тогава ще го мъдрим.  Рибата е още дълбоко в морето, тигана ще го слагаме чак като видим улова. Mr. Green

# 109
  • Варна
Здравейте !
Какви са тези справочник за кандидатстване  , в тях не пише ли същото като в http://rio-varna.bg/images/pisma/Zapoved_priem_17.03.pdf

# 110
Кой би ме разбрал по-добре от вас, в очите на всички останали познати хора съм зомби. Постоянно нося някакви сборници, търся тестове, прехвърлям файлове, непрекъснато чакам

# 111
  • София
Здравейте !
Какви са тези справочник за кандидатстване  , в тях не пише ли същото като в http://rio-varna.bg/images/pisma/Zapoved_priem_17.03.pdf

Ами не съвсем. Освен план-приема и графика на дейностите по прием в 7 клас в справочниците има и разяснения за процедурите. Примерно кой подава и кой не  заявления за  участие във второ класиране, кой е правилният начин за подреждане на желанията,  за кои училища се иска при подаването на  документи и медицинско, за кои не, как  се борави  с информацията от статистиките по мат и БЕЛ, които качва съответното РИО  и още такива полезни  нещица. 

# 112
  • София
Няма как измежду споделянето на опит и информация, да не се промъкнат и малко писания за болки и неволи. Все пак, живи хора сме Simple Smile
Аз също понякога си мисля, че има доста излишно разводняване със споделянето кой колко е изкарал на поредния изпит, колко ще има за годината, а понякога се изписват цели страници с поздравления за рожден ден и нищо по същество. Всеки сам спазва собствената си интернет хигиена. А тя е субективно и разтегливо понятие.
Факт е, обаче, че тази тема поражда ценни приятелства на сродни души и аз много се радвам, че съм тук. Иска ми се, също както с големите ни деца с русалката, Фран и други, тук също да си организираме срещи на живо. Но това може би трябва да стане след изпитите, че сега сме много под пара.

# 113
  • София
Хора, спокойно, всичко ще разберета! Сега си оправяйте личните карти, бележниците и заявленията за допълнителните изпити! Тези, които ще кандидатстват в училища с отделен прием да видят сроковете за подаване на документите!
Първия етап - подготовката за изпитите - почти сте го минали
Втори етап - организация и явяване на изпитите - това ви е най-важното сега!
Трети етап - оценки и статистики - ще чакате
Четвърти етап - заявления и желания - ще чакате

Не ме разбирайте погрешно, не ви назидавам! Просто зная какви ветрове и каши са в майчината глава от притеснение, и се опитвам да насоча вниманието върху подредбата на приоритетите.  Hug

# 114
  • София
Грета, за какво ти е чак толкова кодът на паралелките, още повече пък сега? При подаване на заявлението  за участие в класирането кодовете по наредба се попълват от учителите в гнездото. Да, има и хора, които отиват  там с готови попълнени заявления, които биват само проверени и  съответно приети. Но дори и това си има решение. Инспекторатът качва списъка с кодовете на страницата си и човек  може предварително у дома да си попълни заявление. Отделно, ако го  пишете на място, в коридорите на гнездото  има залепени списъци с кодове и друга информация за всяко училище по общини. Може човек да си препише оттам кодовете  и да  ги сверява  с тези, които се вписват  от служителя в гнезото. А и не дай си боже да има несъответствие между код и паралелка, изписана с думи, приоритет  имат  наименованието на училището и паралелката, написани собственоръчно от подаващия.

# 115
Здравейте,

Попадна ми примерен тест по БЕЛ, в помощ на 7-мокласника,публикувано във вестник от тази година. Сканирах и публикувах, включително отговорите.

Файл : scan0001.tif
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=2de75d049f

Файл : scan0002.tif
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=385cc4862c

Файл : scan0003.tif
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=fcb9f587c6

Файл : scan0004.tif
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=fe4759bb94

Файл : scan0005.tif
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=ee7d325851

Файл : scan0006.tif
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=426c59110f

Успех!!!

# 116
  • София
Здравейте седмокласнички!  Hug

Не мога да се въздържа да не скокна в темата ви, сори!  Sunglasses
Само за малко и само с едно пожелание:

УСПЕХ на децата! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Днес попаднах на един пробен изпит по Математика и след като обстойно го анализирах, вече съм сигурна, че децата ви ще се справят отлично!  bowuu
Форумските деца винаги успяват!

На всички родители пожелавам спокойствие на квадрат!  Wink
Знам, че е трудно постижимо, но се опитайте - така и децата ще са по-спокойни! Simple Smile

С радост забелязвам познати съфорумки - Ганис, Фран, Русалката, Саш , може би пропускам някоя дама, сори. Но  прочетох леко по диагонал темата - докато не е започнала да се разраства в геометрична прогресия , и вероятно има още познати лица тук Simple Smile

Очаквам старта на стискането на палците!  Hug

# 117
Здравейте седмокласнички!  Hug
Оппа! Hug

# 118
  • София
Оооо, Лейди, къде се губиш? Позагубих ти дирите из форума напоследък. Мерси за пожеланията, да се връщат и на твоето пораснало  дете на матурите за 12 клас. Ти стискаш палци за нашите седмокласници, ние за зрелостника!И за още една зрелостничка, чиято майка пише тук Simple Smile Всъщност и за всички дванадесетокласници форумски..Нали все са форумски деца, малки или по-големи - няма значение, все ще успеят.

Да ви се оплача малко. Нашето училище заради НВО на 4 клас  си  променя временно програмата. Седмокласниците, които принципно са 1 смяна на училище, отиват  втора смяна. Това от една страна им променя ритъма на подготовка, тъй като буквално преди изпитите няма да разполагат с време сутрин да порешат някой и друг тест успоредно с подготовката за училище. Отделно тази промяна  неминуемо ще повлияе и на допълнителната подготовка, която при нас поне е през седмицата. Но ще го мислим, тъй като точно сега е кофти да пропуснат  занимания.

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 20:21 от пенсионирана русалка

# 119
Скачам в темата на финала. Седмокласничка съм , от Варна. Следя Ви от доста време, но сега си направих регистрация.
  Hug
Подготовката върви усилено. Вчера си легнах в 2, заспах над задачите, станах в 6 и отново седнах да решавам. След малко отново ще правя това.
Поздрав на всички форумски майки !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт