Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 279
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Хора, честно казано се чудя как децата ви правят дори и по два теста дневно, какво остава пък за тези и с повече.. Rolling Eyes Айде ако става дума за БЕЛ , при това само за 1 модул, мога да си го представя. Но два пълни теста по математика, тоест 24 задачи, предвидени за 2 часа и половина работа всеки, ми се струва твърде много.. Моите я направят един на ден, я не. Има и немалко дни, в които не правят нито един, тъй като имат да изготвят  разни презентации по други предмети или да пишат домашни за училище.  И ако ги пита човек, пак са много натоварени. Mr. Green Като прочета за завидното количеството материал, който децата ви отмятат като решен, се чудя моите ли са най-мързеливи..

Нашият максимум са два пълни теста дневно сега, през мини-ваканцията. Иначе през учебните дни е невъзможно. А такива бомбастични цифри като 10-15 теста, пък било то и само първи модул... за месец толкова не ни се събират.

# 91
  • Русе

За розмарина - не знам, ни е ядем много по принцип и не съм забелязала някаква промяна в тази насока.
Ех и ти, ами тези високи  резултати от какво мислиш са?!  Simple Smile
Почвам и на лещата да слагам.

Joy Joy Joy Що ли на мен не ми действа - може да е само при седмокласниците.  Joy Joy Joy

Нашето РИО се е активизирало и е дало синтезирана информация за кандидатстването - ето линк дано е полезен на някого http://priem.rio-ruse.org/

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 19:31 от elan

# 92
 Дидева и Русалке, има деца, които по-лесно възприемат материала и им трябва много по-малко време за усвояването му. Факторите за това са много в това число и гена Wink си казва думата .
И моя син не може да реши повече от 2-3 теста на ден, започва да го боли главата, но съм решила да затегна дисциплината до матурите, щото моя син не е взел гените Embarassed на баща си, на когото му се отдава математиката.

# 93
Ми моя син е много труден. Всичко е с ръчкане, приказки и пр. Днес е направил: 1 преразказ, 2 първи модула , 3 обобщителни теста и няколко отделни задачи от сб. на Т. Караиванова. Това по български. После чете теория - сложно съставно, просто, вид и налконение на глагола. Препорчете баба Илийца и По жицата. Потренира 2 часа футбол по обяд. След това направи Регалия по български ( 60 точки). Почина, побъбрихме, и отиде на поработи математика. Сега приключи - една 23-та задача, 3 от първи модул ( дават му ги разкъсано) и първите две от препоръчаните от Ганис. Утре сутринта е на курс по български, а после денят ще наблегне на  математика. Сега седи до мен и яде мелба. Като му дадох да прочете написаното се възгордя - колко много е работил. Чак на него му стана чудно, но е факт - изработил си го е човекът, аз съм свидетел.

# 94
Търся помощ за решението на десета задачка от основните задачи на Ганис и 24 задача от варненското МГ /9.3.14г.
Пуснала съм ги в темата за задачи, но и тук да си кажа.
G..D.. , струва си явно всяка секунда ръчкане на момчето ти. Браво за усърдието!

# 95
  • в тристайна гарсониера :)
Русалке, прекрасно оформена теюа! Едваю намерих темата: ) при нас нищо ново. Решава по едим тест на ден, поввче не иска.

# 96
О, zazo - докато не минат матурите, нищо не е ясно. Ще правим каквото трябва, пък..... да се надяваме да няма изненади на матурите.   

# 97
  • София
Моите днес се заемат с километрично домашно по БЕЛ за училище - някъде  десетина  теста от едно зелено помагало "Литерайко" Shocked  , препис  и сортиране на  много  на брой сложни съставни изречения по видове и направа на синтактичен разбор на всяко, не  запомних колко тези по литература  и  преразказ на "По жицата" от неутрален разказвач. Блазе им Mr. Green Тъкмо вчера споделих тук, че такива количества  ми се струват непосилни , а сега ще им се наложи да ги преборят..

# 98
Поздравления за новата тема!
И при нас борбата с мързела е тежка,на работа ли съм компа е обсебен #Crazy
Не знам вече как да говоря.....А и за кога ли? #Cussing out

# 99
На вчерашния ПИ в Междучасие е свършил първи модул за 30 мин. и му е останало достатъчно време да си провери задачите обстойно. Не е решил едно от подусловията от втори модул, но ако всичко друго му е вярно, очакваме резултат около 93 т. Симеонов им е казал, че ако докарат около 75 т., значи оценката е пълно 6... Очакваме резултатите от Регалия и от вчера, за да направим последна равносметка. В училище ни предстои един ПИ по БЕЛ на 10-ти и с това приключваме с пробните. По мат. класното е на 9-ти май и докрая ще правят само преговор и ще решават цели тестове. Колкото-толкова. Попитах го дали има някакви притеснения, а той ми каза: "да..., има много време, докато излезе новата серия на "Карибски пирати"...
През тази ваканцийка вкъщи пише и чете само по БЕЛ (само, което е за домашно).

А за малките матури четете ли?

Моят каза, че ако му дойде желание, щял да попрочете по география и биология, защото всичко друго си знаел  Shocked

# 100
  • София
Момичета, много ви благодаря за основните задачи. Мислех да ходя по учебника и да ги търся, спестихте ми време.

Моето дете каза, че изпитът в Междучасие е бил много лесен. Иначе други тестове не решава, не успявам да го накарам. Вече ви разправях каква драма е с него, няма сила на земята, която да го убеди колко е важно да се подготвя.

Харесал си иначе справочник за кандидатстване (на Веди), дадох 8 лв за него, но няма кодовете на паралеките. Ако ще купувате, изберете някой друг.

# 101
Ние все още чакаме да получим справочника, който платихме преди месец и половина в училище. Ако знаех, че ще се забави толкова, щяхме да купим от друго място. Мислехме през тези почивни дни да обсъдим паралелките и горе-долу да подредим 20-на желания, но явно ще е другата седмица.

Грета, и моят каза, че ПИ вчера е бил лесен. Симеонов каза, че ако на него има резултат 75 т., на истинската матура да очаква 6. Т.е., очаква матурата да е по-лесна от вчерашния изпит.

# 102
Нашият справочник е на местния регионален инспекторат.
Дали ще можете да качите в пощата пробните изпити от последните дни, момичета?

# 103
  • София
Знам си аз, че незаменими хора няма Simple Smile. Благодаря много на русалката за темата. Ето ме чак на 8-ма страница...

Това е, защото повечето теми, които се разискват тук вече съм ги минала, дет'се вика имам опит. Седмокласникът ми е второ дете. А пък проблемите, които имам с него не са много за тази тема - и слава Богу Simple Smile (да не ви идва до главата Simple Smile ). Та времето ми е почти изцяло заето със занимания с него с подготовка за изпитите.

Тук, за да не говоря само общи приказки, ще ви попитам следното, за една задача от последния пробен изпит в Междучасие:

зад. 14 Колко квадратни сантиметра е лицето на равнобедрен триъгълник с дължина на бедро 2 дм и ъгъл 15 градуса?

Моето дете реши задачата с ъгъл 15 градуса при основата, но попита как може да се реши ако този ъгъл е между бедрата. Аз не можах да му отговоря. В този смисъл мислите ли, че условието е некоректно и би трябвало да е уточнено кой точно ъгъл е 15 градуса?

# 104
  • София

зад. 14 Колко квадратни сантиметра е лицето на равнобедрен триъгълник с дължина на бедро 2 дм и ъгъл 15 градуса?

Моето дете реши задачата с ъгъл 15 градуса при основата, но попита как може да се реши ако този ъгъл е между бедрата. Аз не можах да му отговоря. В този смисъл мислите ли, че условието е некоректно и би трябвало да е уточнено кой точно ъгъл е 15 градуса?

В 7 клас, ако ъгълът от 15 градуса е между бедрата, детето не може да я реши, просто защото лицето се изразява с корен квадратен. Това ще стане чак в 10 клас:)

Общи условия

Активация на акаунт