Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 335
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Only-сега те прочетох. Ако го приемат в Патриарха с български или математика - ни най малко не се колебай. С две ръце гласивам за невероятните професионалисти които ще  водят наесен тези паралелки. Тези с общ профил не са за предпочитане, но тези с изпит - определено. г-жа Белчева и Пелтекова по български са просто перфектни!  А за госпожата по математика нямам думи. Не ни е класна, но пък на детето му е абсолютен фаворит. Само прием в ОМГ бих предпочела.

Не съм аз,Бенджи си има кандидатстващо момче.Аз имам само седмокласничка и догодина абитуриентка Simple Smile

# 481
При нас има атака от изпитване и тестове тази седмица по другите предмети - мислех че ще ги оставят да дишнат точно преди матурите, но не.
Но, ако не й намалят таксата, значи, би следвало да може да си го позволи, или поне да не може да докаже, че й е скъпо (тук именно може да се спомене сивата икономика), на фона на материалното състояние на семейството, което вече ни праща в сфера на безсмислени догадки...
...
Но в общия случай, за родители на трудов договор с нормални заплати и нормално материално състояние (имот, кола), таксите са значително по-ниски, в пъти. Стига да можеш да го докажеш.
Стефан, тези твои размисли ги прочетох 3 пъти, но хич не ги схванах  newsm78, да не би още да спя

# 482
  • София
И аз си мислех, че тази седмица ще ги оставят по-спокойно в училище, но не би. Всеки ден са с тест по някакъв предмет, утре им е класното по математика, а снощи прави проект по биология. А на уроци ги викат вече всеки ден.
Дано да има полза от всичкия положен труд през годината, да не оплеска нещата от притеснение.

# 483
  • Варна
При нас също утре е класната по математика, в четвъртък контролно по история, в петък контролно по БЕЛ.  Thinking

Дано да има полза от всичкия положен труд през годината, да не оплеска нещата от притеснение.

Дано, това се моля и аз.

# 484
 И при нас страшна офанзива от тестове и контролни по останалите предмети. Цяла година не успяха ли да изпитат ??? Ама ще се държим геройски и каквото сабя покаже!

# 485
  • София
Абсолютното същото се случва и при нас - масово изпитване по всички предмети. Върхът е и наваксването с  по 2 урока по разказвателните, точно сега, в последните дни, че били  изостанали с материала.  #Cussing out

# 486
При нас има атака от изпитване и тестове тази седмица по другите предмети - мислех че ще ги оставят да дишнат точно преди матурите, но не.
Но, ако не й намалят таксата, значи, би следвало да може да си го позволи, или поне да не може да докаже, че й е скъпо (тук именно може да се спомене сивата икономика), на фона на материалното състояние на семейството, което вече ни праща в сфера на безсмислени догадки...
...
Но в общия случай, за родители на трудов договор с нормални заплати и нормално материално състояние (имот, кола), таксите са значително по-ниски, в пъти. Стига да можеш да го докажеш.
Стефан, тези твои размисли ги прочетох 3 пъти, но хич не ги схванах  newsm78, да не би още да спя

Цвета, съжалявам..
С две думи - таксите са високи, факт. Но има възможности за стипендии, процедура, която е сложна и досадна - справки за имотно състояние от Общината, справки за доходите, заверени от работодателя и т.н. Подават се документи по искания от Колежа ред, в които се декларират доходите на семейството, и имотното състояние, подкрепени с изброените документи.
Е, ако имаш отношение именно към сенчестата икономика, тоест, ако се разписваш на 200-300 лв, а останалото да получаваш на ръка и  можеш да представиш документ за заплатата си, и същевременно семейството притежава около средното като имотно състояние, имаш всички шансове да получиш стипендия.
Тоест, подобно на казаното по-горе от друг потребител, че не може да си позволи таксата, защото няма общо със сивата икономика, исках да кажа, че именно в цитирания случай, ако имаш общо с нея няма да се налага да плащаш много....Вероятно.
Макар че, познавам родители на настоящи осмокласници с прилични, абсолютно осветени доходи на наемни работници (в банковата и IT сфера в София), с добро материално положение, с две деца в семейството, които имат стипендии в размер от 10 до 40% намаляване на таксата...
Имаше доста писано по тези въпроси в темата за АК миналата година...
Е, естествено, че ако имаш доход 5 бона месечно няма да ти дадат стипендия. Както и ако имаш 3 апартамента....

Това е, което исках да кажа... , че ако и е скъпо и може да го докаже, има шанс да й падне таксата.

# 487
    Уникална е цялата уч. програма за 7 клас - най-интересните, но трудни предмети се въвеждат, сега е моментът да ги запалят по науките, но децата кандидатстват главно с БЕЛ и мат. После - защо не учели. Ама то с такива надарени деца като българските, май директивата е да не ги стимулират да учат, че ще превземем Европата. Смешен плач...

# 488
Благодаря СтефанВ, явно нямам много информация за АК. Чувала съм, че там се учи здраво после и на доста деца им се вижда нанагорно, но това няма общо с материалната страна.

# 489
  • София - Рим и обратно
После - защо не учели. Ама то с такива надарени деца като българските, май директивата е да не ги стимулират да учат, че ще превземем Европата. Смешен плач...
Това е истината - смешна или тъжна, и аз не знам. Вече ги облъчиха перфектно от крехка възраст, че науките не са важни, не влизат в бала и истериите около него... Rolling Eyes.

# 490
O nly - извинявай за грешката. На Бенжди няма какво да обяснявам Wink - останала съм с впечатление, че детето й учи в Патриарха, така че има поглед.
Осмокласника се обади - много доволен от това което е направил на класната. Благодаря на всички! Добрата ви енергия е голяма сила. На нея ще разчитаме и на матурите - ще видите, че в този ден децата ще са с една сила напред пред останалите! И то е защото много хора изпращат добра енергия към тях.

# 491
Аз, ако мога така да го формулирам съм с трима завършващи и кандидатсващи- един четвъртокласник, седмокласник и абсолвентка.
Стискам палци  Peace за всички нуждаещи се, успех!
Ние минахме класните, по Бел - 5 ,Мат- 6

# 492
   Уникална е цялата уч. програма за 7 клас - най-интересните, но трудни предмети се въвеждат, сега е моментът да ги запалят по науките, но децата кандидатстват главно с БЕЛ и мат. После - защо не учели. Ама то с такива надарени деца като българските, май директивата е да не ги стимулират да учат, че ще превземем Европата. Смешен плач...

Защото когато/ако учениците проумеят, че най-добрата подготовка по БЕЛ и мат. е здравото учене по всички останали предмети, ще се затрие цялата индустрия на частните уроци.  

# 493
  • София - Рим и обратно
Браво на детето,  G..D..    bouquet

# 494
  • дядовата ръкавичка
Стискам палци  Peace за всички нуждаещи се, успех!

Благодаря, Annyto_e!
Моето освен сила за постигане на хубави резултати, има нужда и от сила, която до го накара да си седне на д... то и да поработи. Откак се показа слънчице, не се прибира. Много му се е доиграло  Wink, и то на игри, на които не е играл от първи клас - скача на въже, народна топка, криеница  Rolling Eyes. Детска му работа.

Общи условия

Активация на акаунт