Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 458
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Вчера дъщеря ми каза, че другата седмица половината им клас ще отсъства от училище, за да се готвят за матурите  Shocked май беше думам ти дъще , сещай се снахо  Laughing на мен ми се струва прекалено, вие какво мислите  newsm78

# 226
  • София
Който както си прецени. Моите си ходиха на училище, те дори сами искаха да са там. Май почти нямаше отсъстващи деца. Мен ме притесняваха евентуални каръшки случки - боледуване, травма. Каквото са научили - научили, една седмица няма да ги оправи.

# 227
Вчера дъщеря ми каза, че другата седмица половината им клас ще отсъства от училище, за да се готвят за матурите  Shocked май беше думам ти дъще , сещай се снахо  Laughing на мен ми се струва прекалено, вие какво мислите  newsm78
Същото каза и дъщеря ми и добави, че така правили всички, но тя щяла да ходи.
Честно казано не виждам никаква логика  да не ходиш на училище и да се подготвяш в къщи, като в училище точно това ще правят.

# 228
Вчера дъщеря ми каза, че другата седмица половината им клас ще отсъства от училище, за да се готвят за матурите  Shocked май беше думам ти дъще , сещай се снахо  Laughing на мен ми се струва прекалено, вие какво мислите  newsm78
"Късно е, либе, за китка!" До сега, ако не са научили, не знам какво ще се изучат в последната седмица. Класната беше споменала този факт на последната РС, дори каза, че ако няма да ходят на у-ще, поне да не идват да играят в двора и да дразнят учещите, явно е практика от минали години.
Ама,  да не ходят бе, тъкмо за учещите ще е по-спокойно и ще има повече кислород в стаята Wink

# 229
Ние няма да спираме Митко. Учителите по двата предмета са превъзходни преподаватели. Разчитам на тях и тяхната подготовка дни преди изпита. Курсовете си ги продължаваме с нормален ритъм. Не виждам смисъл да го спирам от училище за да плащам да го упражняват допълнително. Ми да се упражнява в клас...
И госпожата от курсовете по български ни натискаше да го спрем, но аз категорично отказах. Миналата година се наложи да спра другия ми син една седмица в края на април. Но тогава положението беше плачевно - там имаха един годсподин по български, дето последните две произведения така и не ги предаде. Беше едва ли не наложително да го спрем за да си навакса материала на частно. Тази година при другия ми син нещата са по-различни. Само се надявам в училище учителите да не ги отпускат и да ги оставят да си развяват байряка последната седмица, а здраво да ги натиснат  - тестове, трренировки за време, интересни задачи, та дори и някой и друг преразказ няма да им е излишен.

# 230
    Бих искала колегите  да ми отговорят на този въпрос - днес четох преразказ на "По жицата" от името на Гунчо. Не можах да се въздържа да не поправя стила на разказване - детето беше предавало репликите на Гунчо много "градски", някак интелектуално, а не би ли трябвало да се стремим да предадем разказа с езиковите средства, присъщи на един селянин /в случая/? Знам, че това може да изглежда като висш пилотаж за децата, но не би ли трябвало това да е част от основната задача - след като разказваш от името на даден герой, да се стремиш да "говориш" неговия език?

Мари, не бях се замисляла над това (по български съм пас, де). Но не е ли твърде рискован този висш пилотаж. Ако например се падне герой, говореш на диалект, целият преразказ ли трябва да е на дадения диалект. newsm78

Вчера дъщеря ми каза, че другата седмица половината им клас ще отсъства от училище, за да се готвят за матурите  Shocked май беше думам ти дъще , сещай се снахо  Laughing на мен ми се струва прекалено, вие какво мислите  newsm78
"Късно е, либе, за китка!" До сега, ако не са научили, не знам какво ще се изучат в последната седмица.

Зависи от човека, то и за една нощ много може да се научи (опит от студентските години Mr. Green).

Да се похваля - на "Талантлив химик" за НПМГ е изкарала висок резултат - над 5,30. Голямо благодаря на учителката й по химия Гаджанова, това е изцяло нейна заслуга. Е няма такова вълнение от радост.

# 231
  • София
Здравейте,
Дори през ум не ми е минавало да я оставям от училище за да учи преди матурите. Изненадана съм, че това било практика. Сега от Вас разбирам.
Моята фръци е започнала да се притеснява и аз сега го играя върховно спокойна, за да не я натоварвам и с моите притеснения.

# 232
  • Пловдив
Днес я записах и за двата пробни в Патриарх Евтимий. Малко късно излизат резултатите,но все пак си е тренировка преди изпитите.
Моята въобще не е притеснена,спокойно го дава,ама да видим на края.Нито сестра й съм спирала от училище преди 4 г.,нито малката сега ще спра.Да си ходи и да се упражнява там !

# 233
  • София
Аз мойта миналата година я спрях. Спа, ходи на разходка, на кино...мисля, че й дойде добре преди изпитите Simple Smile

# 234
Аз също съм ЗА спирането последната седмица Peace

# 235
на мен ми се вижда абсурдно това спиране от училище

вместо да го оставя в нормалната му среда, да го затворя вкъщи да "тренира" за мен е равнозначно да му насадя в главето представата на някаква обреченост, че тези матури са на живот и смърт - ами не, не са - и не искам да го изживява така [нито пък аз самата]

# 236
само се опасявам да не би като драстично намалеят децата в клас да не  настане една невъобразима еуфория, един ежедневен купон, а преподавателите да го дават лежерно.  Тогава наистина ще се ядосам, защото разчитам на адекватно преподаване  в тази немаловажна седмица.

# 237
Биборана,
поздравления за детето и химичката! Ако става въпрос за Диляна Гаджанова  от 125 соу /много ми е приятно/, това е и нашата г-жа по химия, страхотен човек!

# 238
  • София
Здравейте момичета!
Сигурно сте коментирали въпроса, който ще задам, но моля да ме извините... В информационните сайтове чета, че в периода 7-13 май "всички седмокласници подават заявления". Става въпрос за заявленията за оценка на способностите, нали така? Децата, които ще се явят на НВО по БЕЛ и Математика не е необходимо допълнително да подават някакви документи. Поправете ме, ако бъркам.
Благодаря!

# 239
  • у дома
Една задача по геометрия,която ми хареса и ви пускам условието:
.Външно за ромба ABCD, в който ъгъл BAD = 40°, е построен квадратът
DCPQ. Ако О и О1 са пресечните точки на диагоналите съответно на
ромба и квадрата, намерете големината на ъгъл DО1О в градуси.

Общи условия

Активация на акаунт