Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 443
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета!
Сигурно сте коментирали въпроса, който ще задам, но моля да ме извините... В информационните сайтове чета, че в периода 7-13 май "всички седмокласници подават заявления". Става въпрос за заявленията за оценка на способностите, нали така? Децата, които ще се явят на НВО по БЕЛ и Математика не е необходимо допълнително да подават някакви документи. Поправете ме, ако бъркам.
Благодаря!

така е, не бъркаш. Спокойно си изчакваш - на детето от училище ще му дадат бележка с входящ номер - това означава, че е записан и разпределен за двете задължителни матури. Работата на родителите е само да осигурят присъствие на детето на 21 и 23-ти в 9,30 сутринта в училището му. Да си носи документ за самоличност и бележката с входящия номер.

# 241
  • София
Благодаря ти  Hug. Почти бях сигурна, че не бъркам, но като видях в десет сайта и по новините, че всички подават, реших да направя най-сигурната справка - тук  Mr. Green.

# 242
  • София
Здравейте момичета!
Сигурно сте коментирали въпроса, който ще задам, но моля да ме извините... В информационните сайтове чета, че в периода 7-13 май "всички седмокласници подават заявления". Става въпрос за заявленията за оценка на способностите, нали така? Децата, които ще се явят на НВО по БЕЛ и Математика не е необходимо допълнително да подават някакви документи. Поправете ме, ако бъркам.
Благодаря!

Няма нужда да бъдеш поправяна, тъй като си съвсем права Simple Smile  Точно във вчерашна новинарска емисия по телевизията леко подведоха хората с изказването, че е започнало записването (подаването на заявления) за седмокласните изпити, като никъде не упоменаха, че става дума  само за такива по музика, изобразително изкуство и спорт... Twisted Evil

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 13:13 от пенсионирана русалка

# 243
Биборана,
поздравления за детето и химичката! Ако става въпрос за Диляна Гаджанова  от 125 соу /много ми е приятно/, това е и нашата г-жа по химия, страхотен човек!
juli_ett, точно за нея става  дума   bouquet
Явно децата са в едно училище (или даже в един клас).
Диляна Гаджанова е страхотен човек. Масово ги запали по химията. За да ги подготви, се занимава с тях допълнително и напълно безвъзмездно. Няма да забравя как преди олимпиадата, една неделя ги събра в Макдоналдс, защото не можели да им отворят училището.  #2gunfire Нищо не я спира. Явно е прекрасен учител и човек. Отивам да й пиша благодарствено писмо.  bouquet

# 244
  • София - Рим и обратно
на мен ми се вижда абсурдно това спиране от училище

вместо да го оставя в нормалната му среда, да го затворя вкъщи да "тренира" за мен е равнозначно да му насадя в главето представата на някаква обреченост, че тези матури са на живот и смърт - ами не, не са - и не искам да го изживява така [нито пък аз самата]
Peace

# 245
на мен ми се вижда абсурдно това спиране от училище

вместо да го оставя в нормалната му среда, да го затворя вкъщи да "тренира" за мен е равнозначно да му насадя в главето представата на някаква обреченост, че тези матури са на живот и смърт - ами не, не са - и не искам да го изживява така [нито пък аз самата]
Peace
Според мен точно накрая трябва да им се осигури някакво спокойствие на децата, а рутината на ежедневието е най-добрата терапия, вдъхва спокойствие и увереност. Нищо не трябва да се прави на всяка цена, трябва да им щадим нервичките, доста труден живот им предстои тепърва.

# 246
  • някъде ... тук ...
За първи път чувам за спиране от училище преди матурите Rolling Eyes

Вече си имам четиринадесет годишен дангалак. Да ми е здрав и по-малко ядове да ми докарва.
Почерпете се за негово здраве Hug

Дано и този ми пост не се сметне за гол запис и да изчезне

# 247
  • в тристайна гарсониера :)
Да ти е жив и здрав рожденика. Весел празник!
Според мен е безумие да спреш детето от у-ще за да се подготвя за изпитите.

# 248
  • София
чак пък "безумие"?!  Joy По тази логика "безумие" са и курсовете, уроците и т.н. от 5-6 клас, защото целта им е единствено да се класира в добро училище. А, както по-горе писах, не го спираш, за да се подпотвя, а за да отпочине и да даде максимума на изпитите Simple Smile

# 249
И ние ще сме на училище. Такова е желанието на детето, въпреки че предложих спиране.
 Embarassed
А и колкото по-малко деца останат, толкова по-добре и за работа и за отмора.

# 250
  • София - Рим и обратно
чак пък "безумие"?!  Joy По тази логика "безумие" са и курсовете, уроците и т.н. от 5-6 клас, защото целта им е единствено да се класира в добро училище.
А, по това две мнения няма - чисто безумие е, без аналог по света.
Но като сме на хорото, ще го играем.

Силно се надявам, докато дойде време за малката ми дъщеря да отиде в гимназия, тия безумия да са отпаднали.

# 251
  • София
дано, ама надали Simple Smile, ако скоростта на промените остане същата, скоро няма да стигнем нормалните държава, където децата се обучават и ориентират към професия без стрес Sad

# 252
Дано и този ми пост не се сметне за гол запис и да изчезне
Темата е отчетна и тук се допускат записи! Grinning
В подобен вид теми бих изтрила мнение само, ако поста се състои от емотикони, но отдавна не ми се е случвало.
Така, че не знам за какви изчезнали постове говорите. newsm78

Да ти е жив и здрав рожденика!  bouquet

# 253
     Бих искала колегите  да ми отговорят на този въпрос - днес четох преразказ на "По жицата" от името на Гунчо. Не можах да се въздържа да не поправя стила на разказване - детето беше предавало репликите на Гунчо много "градски", някак интелектуално, а не би ли трябвало да се стремим да предадем разказа с езиковите средства, присъщи на един селянин /в случая/? Знам, че това може да изглежда като висш пилотаж за децата, но не би ли трябвало това да е част от основната задача - след като разказваш от името на даден герой, да се стремиш да "говориш" неговия език?

О, разбира се, колежке! Колкото по-близо до стила на автора и изказа на героя, толкова по-добре. Но пък е вярно и това, че тази способност си е направо висш пилотаж за тях, те боравят със съвсем друга лексика, изказът е друг и т.н. То затова и точките са до 35 все пак Laughing, а 35 точки рядко се дават. забелязвам, че от МОН взеха да се ориентират към съвременни автори, че иначе беше страшно. Някои майки сигурно си спомнят Вида отпреди 3-4 години.... Crazy Аз опитах с Чудомир и беше катастрофа. Никой не можа да се доближи поне малко до стила му, наистина е неподражаем и трябва да се подбира по-внимателно текстът. Надявам се, че това вече е отработено и за тези, от които зависи.
За преразказа от неутрален разказвач искам да кажа, че ги затруднява най-вече използването на сег.ист. вр. Започват в сег и по средата вече станало минало Laughing Трудно съвместяват времена и наклонения също. По-лесно свикнаха с това, че разказвачът в другия тип преразказ не е всевиждащ, отколкото със сег.вр. при неутралния. Не знам защо..... Rolling Eyes Трудно започват също така при неутрален разказвач. Имам чувството, че не разбират самата същност на трансформирането от Аз форма, в която се разказва, вече в 3 л, и го вършат механично. Затова все имат нужда от подсещане. Чудят се и как да наричат разказвача, обикновено име или друга негова характеристика не е спомената,  настава чудене. Laughing Преразказът отново ще е гъстото сито.

# 254
И на нас ни казаха че може да не идват на училище,  от 16май      до 19май вкл. само  на 20 -ти да минат да видят в кой стаи са разпределени.

Общи условия

Активация на акаунт