Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 349
  • 729
  •   1
Отговори
# 405

нямало учители по немски.
Дам, един непознат за България език е. Горе долу колкото японисти има.

# 406
  • София
Много са лесни тези тесове от сайта на МОН, няма  лошо, ама дали ще се паднат пак с такава трудност, а дано,ама никой не знае,май ! Ние тъкмо решаваме миналогодишния по математика.

Лесни, ама като сложиш стреса, и доста деца сбъркаха, нищо че са лесни!

# 407
  • Варна
Зачетох се в сайта на РИО Варна и попаднах на две съвсем противоположни информации. В тази: http://rio-varna.bg/images/files/info_NVO-7lkl090514.pdf пише, че по математика учениците НЯМАТ право да нанасят означения или да правят изчисления по задачите върху тестовата книжка. В тази: http://rio-varna.bg/images/files/pril_1.pdf пише точно обратното, че ИМАТ. Потърсих в сайта на МОН, но не намерих информация. Кое е вярното?

# 408
Много са лесни тези тесове от сайта на МОН, няма  лошо, ама дали ще се паднат пак с такава трудност, а дано,ама никой не знае,май ! Ние тъкмо решаваме миналогодишния по математика.

Лесни, ама като сложиш стреса, и доста деца сбъркаха, нищо че са лесни!
Така е. Лесни вкъщи, на изпит (за много хора) е друго! Например, аз на изпит по МАТ в университет sqrt(16) = 3!, брат ми 1^3=3! Това са единствените грешки на изпита, но пък са в началото на сметките. Виждам, че имам изчислителна грешка, но под стрес не успявам да я видя. В единия случай грешката струваше само 0,25, в другия 0,75.
На времето, когато нямаше ПИ и можеше да се явиш само на 1 изпит (почти както сега са 7 клас), във всеки випуск на СМГ имаше по няколко човека, които изкарвах оценка от 2 до 3, и то на задачи, които са решавали за около час, ама без стрес. Същите хора на следващата година, когато разберат, че един изпит не края на света, най-често заковаваха пълно 6!

# 409
Зачетох се в сайта на РИО Варна и попаднах на две съвсем противоположни информации. В тази: http://rio-varna.bg/images/files/info_NVO-7lkl090514.pdf пише, че по математика учениците НЯМАТ право да нанасят означения или да правят изчисления по задачите върху тестовата книжка. В тази: http://rio-varna.bg/images/files/pril_1.pdf пише точно обратното, че ИМАТ. Потърсих в сайта на МОН, но не намерих информация. Кое е вярното?

Децата ИМАТ право да работят направо върху тестовите книжки!!!!!!!!!!!!!!!
Някои квестори, поради незнание не им позволяват да го правят. Предупредете децата си да си търсят правата - могат да използват чертежите направо от тестовата книжка, особено на 1 модул и така да пестят време. И без това тестовите книжки не се предават запечатани в плика, събират ги отделно.  На родителската среща изрично помолих госпожата ни да отнесе въпроса към дирекцията на училището, защото си мисля, че квесторите минават инструктаж и е редно да им се напомни за това право на децата!

# 410
  • София
По повод на изпита и мен ме мъчи един въпрос - имат ли право да използват цветни моливи като правят чертежи НА ЧЕРНОВИТЕ? Моето дете по този начин си ги прави по съвет на учител, но да не се окаже с анулирана работа  newsm78

# 411
Химикалът трябва да е син, а моливът - черен.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 16:05 от zazo

# 412
По повод на изпита и мен ме мъчи един въпрос - имат ли право да използват цветни моливи като правят чертежи НА ЧЕРНОВИТЕ? Моето дете по този начин си ги прави по съвет на учител, но да не се окаже с анулирана работа  newsm78

В никакъв случай! HB миливи вземете - по-добре 2 бр. ако счупи молив да не губи време да остри. 2-3 химикала в еднакъв син цвят.

# 413
  • София
Моята дъщеря отказва категорично да чете класици и книги, издавани по-рано от...нейната година на раждане, примерно. Били "древни", неразбираеми и скучни ooooh!.
Здравейте! Не съм дочела докрай дискусията по тема №44, едва на 23-та страница съм, но се хващам за думите на Кафе с мед, за да споделя, че при сина ми имаше същото отношение към класиците - стрували му се "архаични". Но откакто започна да ги чете по задължение, за да твори тази година преразкази по техни разкази, е няма по-доволна от мен  Simple Smile. Между другото чак аз се развълнувах, като го видях впечатлен и с насълзени очи след прочитане на разказ на Йовков (не помня добре, но май беше "Шибил"). Изведнъж у дома се извадиха моите стари книжки от "Библиотека за ученика" на Ал.Константинов, Вазов, Елин Пелин и Йовков.
С две думи - доволна съм.

# 414
  • София
Мога ли да ви забия един тъп въпрос? За търговско-банковата гимназия и за стопанско-банковата(или там както се казваше) как се кандидатства? По каналния ред  с матурите ли или самостоятелно като в ТУЕС?

# 415
  • София
По каналния е Търговско-банковата и другата, на Розова Долина. Кандидатства се с изпитите по български и математика.
ТУЕС имат отделен изпит и са с отделно класиране.

# 416
  • София
Ясно.

Детето хванало преди малко справочника и казва: категорично СМГ ще ми е първото желание. Ся как да го откажа с тая петица по БЕЛ в дипломата? Тръгнах да му говоря колко е хубаво в тия двете, не се прекачва транспорт, балът е по-нисък,...

Поне се разписа с решен безгрешно втори модул от матурата от миналата година.

# 417
  • София
Все още нямате петица. Винаги има шанс до края на годината да му пишат шестица.

# 418
  • у дома
Ясно.

Детето хванало преди малко справочника и казва: категорично СМГ ще ми е първото желание. Ся как да го откажа с тая петица по БЕЛ в дипломата? Тръгнах да му говоря колко е хубаво в тия двете, не се прекачва транспорт, балът е по-нисък,...

Поне се разписа с решен безгрешно втори модул от матурата от миналата година.

Вие си пишете СМГ като първо желание-какво ви пречи,може да си има късмет детето и независимо от петицата по БЕЛ да влезе  PeaceЯ си преставете ,че тази година балът е по-нисък и на него му стига,но понеже не сте го писали на първо желание влезе в друго училище,което е писано като първо желание-предполагам,че няма да е хич приятно...
Така че си редете желанията според това,което детето се е ориентирало,пък каквото сабя покаже  Hug

# 419

В никакъв случай! HB миливи вземете - по-добре 2 бр. ако счупи молив да не губи време да остри. 2-3 химикала в еднакъв син цвят.

Само черен молив, но може докато работи да прави различни линии (плътна, пунктир и т.н.). Накрая всички да ги уплътни, за да не анулират работата.

Общи условия

Активация на акаунт