Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 502
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Мен като ме изкараха от секциото ми дадоха телефона. Тресеше ме, но иначе не ме е сърбяло и не ми се е повръщало. Аз звъннах на ММ. Той каза, че звуча още под упойка Joy въпреки, че аз мислех че съм супер в кондиция, а и много се радвах на бебка Simple Smile

Рейчъл, честито бебче! Да ти е живо и здраво!!!!!!

# 151
Звучи много стряскащо! Аз независимо дали ще съм секцио или нормално, ще си избера моята лекарка и предварително ще се уговоря с нея или да ми пускат система за предизвикване или упойка....По бързо да свършва всичко, че каквато съм лигла 22 часа няма да изтрая. Аз съм с много болезен цикъл и немога да трая болките, веднага съм с хапчетата....преди години даже и на инжекции бях. За тва се надявам всичко да мине най-много за 2 часа. Голям реалист съм.  Praynig

# 152
Rachel Bean  страхотна новина, честито    bouquet     bouquet     bouquet
Момичета да ви питам, понеже видях, че някои си купиха помпата на томи типи. И аз като че ли се спирам на този вариант, но все пак да попитам още веднъж за мнения. Става дума за тази  А шишета на авент ето тези..... мислите ли, че са добре  Също разглеждах т.н. активна гимнастика. Това нещо всъщност за какво е и от кога се ползва. Чудя се дали да взимам   newsm78
Да ви покажа сутиените, които съм си харесала. Даже днеска ще се разходя да ги видя на живо  http://www.hm.com/bg/product/12507?article=12507-A&cm_vc=SIMILAR_TO_PD#
И още едно въпросче се сетих. Взимате ли протектор за матрака?
Белисима не можах да видя бебчо, нещо не ми зарежда снимка и ме е яд   Blush  а също и хубавата стая.....

# 153
Системата за предизвкване е най кошмарното нещо, което можеш да поискаш и няма гаранция,че ще ускори процеса,виж мен .Аз бях с инндуциращ гел и системи и вярвай ми след това контракциите ми станаха най ужасяващото нещо ,което съм изпитвала  #Crazy
Преди това контракциите си бях поносими.

# 154
здравеите моми4ета сигурно не се интересувате как е в Добри4 но на мен заа постьпване ми искат и дрехи за бебо ,4е даже и крем против подси4ане и т.н.-при нормално раждане бебетата ги дават веднага при маиките .Искам да кажа 4е всяка болница си има свои изискваания затова наи- добре да посетите предварително болницата  за да сте информирани.
извинете за 4-ките  Grinning

# 155
Ако ще раждаш нормално може бая чакане да изчака мъжът ти  Mr. Green
Аз раждах 22 часа  Blush

Изобщо не съм го карала да чака. Като ме приеха му дадох свободно и после му звъннах да му честитя и да дойде. За какво да тъпче като реквизиран кон отвън и да се чуди какво да прави. Те и без това не деянят на стрес  Mr. Green
Е, то секциото е половин час. После нали не ти дават телефон, как си му звъннала??

Защо да си без телефон ? Дават да звъннеш на мъжа си. После не дават да говориш от реанимация, защото си вързан към някакви апарати. По някое време сестрата спира монитора и ти дава да се обадиш на когото искаш  Peace

chilimura скапал се е сайта  Simple Smile

Да ти кажа само да знаеш шишетата на Авент не са съвместими с помпата. Както и контейнерите им за кърма . Аз съм с тази и съм доволна, макар че вече близо 20 дни писва. Ако е само за доизцеждане е ок. В моя случай по 10 пъти не денонощие ти се разгонва фамилията.

п.с Ако мислиш да ползваш и техни шишета, има един вариант за 99 лв. Доста смислен е.

# 156
Chilimura - активната гимнастика е като порасне малко и започне да се заглежда и заиграва Simple Smile
По-добре не взимай сега Simple Smile Няма да остане какво да ти подарят Wink

# 157
  • Германия
Като стана въпрос за подаряването, бабите ми се сърдят, че държа всичко аз сама да си избера и съм казала, че подаръци, без одобрение не желая.. Нямам място за неща, които не ми харесват и няма да използвам.. Някой в моята ситуация да е намерил решение? (Няма вариант да пазаруваме заедно, те искат да накупят и да ми пратят с колет всичко наведнъж)

# 158
  • в Кошера
Е, то секциото е половин час.

Ако всичко е ОК, операцията трае най-много 45 минути.
Бебето го вадят буквално 2-3 минутки след като те срежат. Всичко останало е чистене и шиене.  Peace
А ако нещо непредвидено се случи (както при мен тогава  Whistling), операцията може да продължи доста над очакването. ММ сподели, че е изтръпнал след като почти 2 часа никой не се е вяснал от операционната, за да му каже какво става.
Бат' Бойко лично му е казал всичко след като е излязал от операционната.  Peace
Иначе телефона ми ме чакаше в стаята и като се освестих малко започнах с SMS-сите. По-добре да изчака човек със звъненето, защото е неадекватен, може да говори несвързано и т.н.  Peace

# 159
Rachel Bean, честито бебче! Да Ви е живо и здраво!  smile3525

За говоренето по телефона от реанимация - в Шейново, веднага щом те настанят ти дават телефона. Моят спомен от първото раждане е че почти не спрях да дрънкам с мъжа ми по телефона с цел да се разсейвам от болката. Бях пратила и sms-и на цялата рода и всички приятели. Така че зависи от болницата.

Що се отнася за висенето на мъжете пред родилния дом - моят беше попитал докторът, който ме израждаше като влизах за секциото "А сега аз какво да правя?" и лекарят му бе отговорил: "Всички това ме питат, но и аз не знам"  newsm12

# 160
Mary_Angel да те питам ако случайно знаеше,че забравих да го обсъдя с доки като си планово секцио казват ли ти час когато ще започнат.Предполагам,че има някакъв график  Thinking

# 161
Що се отнася за висенето на мъжете пред родилния дом - моят беше попитал докторът, който ме израждаше като влизах за секциото "А сега аз какво да правя?" и лекарят му бе отговорил: "Всички това ме питат, но и аз не знам"  newsm12

Хахахаха е това е реакция на доктор  hahaha hahaha hahaha Определено ме разсмя...това ако отговорят така на моя мъж ще има такова мрънкане след това, че не е истина хахахаха  Joy

# 162
Гаги, в началото слагат оборотен памперс.
Принципно и горе е така, ако някое бебе "закъса" му слагат от друго бебе и после наваксват и така.
С голямата пупа от приемно до родилно си е ходене по асансьори, не взимай много неща.
А мъжът ти наистина, пускай го да си ходи. Simple Smile

Системите за ускоряване (окситоцин) увеличават болката, доколкото знам.
Второто раждане бях без окситоцин и беше съвсем различно като болка, много по-леко.

НО! Всеки организъм е различен, всеки понася по различному. Затова, не се навивайте отсега, не се притеснявайте и на място се преценява какво да се прави.
Не си спомням да са питали обаче, когато слагаха системите, бухат направо, дори не знаеш какво е.
Първият път нищо не знаех, просто правех каквото ми кажеха, а и те не обясняваха. Вторият път вече бях информирана за всичко и си питах спокойно, обяснявах, ако имам притеснения и всички откликваха.
Аз с второто родих бързо, нямаше време и за система. Док каза, че няма никакъв смисъл на акушерката и ме пропуснаха.

Моята препоръка е възможно най-дълго да се разхождате, ако имате такава възможност. Изтекат ли ви водите или дойде ли време да ви ги пукнат, вече няма мърдане от леглото, защото следят тоновете на бебето. А в такава позиция контракциите стават идея по-трудни.

Непременно питайте докторите си кога да тръгнете към болницата, на колко минути да са контракциите. Не е хубаво да сте там много рано!
При изтичане на води срокът е веднага.

# 163
В Шейново ме бяха предупредили-ако отида с контракции на 10 мин- ме връщат, нямало смисъл да вися там часове. Когато дойде денят, в къщи ги засичах -бяха на 6-7 мин и тръгнахме. Приеха ме посред нощ, но до сутринта въпреки окситоцина нямах напредък в родовия процес...Наложи се секцио поради високо кръвно и лоши тонове.Слава богу всичко мина добре Simple Smile

# 164
Честито за новото попълнение!Здрав да бъде!Момичета,помагайте-имам помпа Томи Типи и съответно със  стерилизаторна кутия .Днес викам,да я стерилизирам-сипах си аз колкото пише вода ,врътнах я на майкроуейва и я извадих след определеното време,та въпроса ми е -трябва ли да остане вода в кутията или не-при мен остана 1 пръст и съответно тя изсипва ли се преди да се затвори клапана отгоре? newsm78 Гледах кат' индианец,ма нищо не идва на акъла! #Crazy
Молим ви се,бре ,кажете,че никъде нищо не намерих.
http://www.youtube.com/watch?v=VHmEQAB-b84
Това видео направо разби на пух и прах аурата на помпата на Томи Типи 

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 18:36 от ветка

Общи условия

Активация на акаунт