Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 398
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • Германия
Момичета, благодаря ви за бързите отговори за секциото. До сега доки всеки път ме успокоява, че раждането ще е нормално, но другият път ще повдигна темата.
Вчера, тъй като мъжът ми е с някаква наистина изтрещяла представа за раждането и ми обясни как няма да издържи да ме гледа 20часа+ как се мъча и напъвам, осъзнах, че той няма представа как протича едно раждане. Пуснах му едно много мило клипче на цялата процедура. Милият ми се просълзи и започна да се панира..  Heart Eyes
ПП: прикачвам клипчето, ако на някой му е интересно. Според мен е много емоционално.

# 586
Ама това клипче какво общо има с естественото раждане, да не говорим пък за естествено раждане в нашите родилни отделения?  newsm78 Упс, сега виждам, че ти си в Германия.

# 587
  • Германия
Не, раждането не е естествено на клипчето, но просто исках да му покажа, че едно раждане не е 20 часа напъване, както той смяташе. Simple Smile

# 588
Секциото не е...виж нормалното е горе-долу това 20 часа напъване  Blush Mr. Green

# 589
  • Германия
Ох, съвсем не можах да се изразя правилно  ooooh!   Под "20часа напъване"  имаме в предвид 20 часа действителни напъни и опити бебето да излезе. (Не контракции и т.н.)

# 590
Привет, дайте предложения за заглавие на новата тема, за да направя анкета Peace

# 591
Не, раждането не е естествено на клипчето, но просто исках да му покажа, че едно раждане не е 20 часа напъване, както той смяташе. Simple Smile
клипчето е невероятно ,но за напъването не съм мн мн съгласна моята приятелка роди преди 3 седмици контракции 9 часа
и напъни 5 часа и накрая секцио .
Аз се върнах от ЖК  бебка изобщо не мисли да слиза надолу ,тоновете са ни перфектни каза доки акушерката ми опипа корема дори и аз усетих колко ми е висока матката мястото вече е почти на 100 % запълнено от седмици имам ужасни болки като легна на дясно акушерката ми обясни че бебка ми рита черния дроб болката е пронизваща каза нямаш друг шанс освен да търпиш!На 19 май доки ще види колко сме големи и ще реши дали секцио или нормално ,а акушерката ми каза я раждай нормално и като опипа бебето вика мммм май трябва секцио  Laughing та ще видим .
Момичета като стоя седнала и сутиена ми се мести чак  Mr. Green бебка е толкова буйна

# 592
The same myself Едно предложение от мен за заглавие за новата тема: Колко мъничко остана за среща с юнче тъй мечтана

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 16:27 от Elsi86

# 593
Привет и от мен, завърнах се от ЖК с 90% неполучени конкретни отговори на въпросите, които си бях набелязала  Stuck Out Tongue Winking Eye 10-те процента са все пак, че с бебон всичко е наред, което разбира се никак не е малко...Обаче нито дата за секциото уточнихме по ред причини /не одобри моите две избрани, че едната била късно, а другата пък неделя и анестезиолозите се дърпали Rolling Eyes/, нито научих колко тежим, защото оказа се, че апаратът в поликлиниката, на който ме преглежда, при все , че бил добър, е по-стар модел и я няма тази екстра Tired  Тъпо ми се вижда да търся частен кабинет идинствено за да чуя заветните килца, които, както всички знаем, пак не са нещо съвсем точно, на което да се надържаш. Whistling  Иначе юнакът продължава да върви по биометрия с десетина дни напред. Пусна ми кръв, урина. На 20.05. като се видим за оформяне на болничния, ще ми пусне и микробио да видим докъде съм я докарала с кандидата и така.

Мики, отрепа ме с лафа за Рапунцел Joy  Аз май съм от малкото, дето не са ги затормозили киселини...Само се е случвало в отделни случаи от дадени храни да ми се раздразва стомаха и да получавам едни доста неприятни спазми, но с нош-па се овладяваха. Надявам се така да съм до края, че тази екстра, доколкото съм чела/чувала в какво се изразява, си е бая гадно усещане Confused
Но по въпроса за лошия сън и многократното ставане до тоалетна съм в кюпа.  Снощи или призори по-точно за първи път много неприятна болка буквално ме изтръгна от съня - целият ми корем и кръст бяха обхванати като в менгеме Sad  чак се изплаших, защото отне време докато се разсее, пък и самото чувство беше по-различно от обичайното втърдяване при контракция Rolling Eyes  После трудно заспах, но пък за сметка на това за сефте сънувах моят момък, при това го видях толкова ясно... Heart Eyes - бях тъкмо го родила и сама се чудех как съм се завлякла в неонатологията да го видя без да усещам болката от операцията...насън си помислих "колко силно нещо е майчиното чувство и желание да бъде с рожбата си, че е в състояние да заглуши всякаква физическа болка" Heart Eyes  Такива ми ти работи  angel008

Изчезвам сега, хубав остатък от деня, коремчета! Hug

# 594
Привет и от мен, завърнах се от ЖК с 90% неполучени конкретни отговори на въпросите, които си бях набелязала  Stuck Out Tongue Winking Eye 10-те процента са все пак, че с бебон всичко е наред, което разбира се никак не е малко...Обаче нито дата за секциото уточнихме по ред причини /не одобри моите две избрани, че едната била късно, а другата пък неделя и анестезиолозите се дърпали Rolling Eyes/

Изчезвам сега, хубав остатък от деня, коремчета! Hug

Blondy не я мисли толкоз датата, защото няма как да я консултираш с най-важният участник - твоят юнак. Аз както писах и по-рано първият път бях планирано секцио - падна едно умуване - не тази дата, не онази, по-близо до термин, ама да не е по празниците (коледните) и най-накрая бебка тръгна да се ражда два дена преди плана и се роди на датата която тя си избра Grinning

# 595
Мама на Вики, тези ритници в органите са много болезнени и мен понякога ме рита, но е рядко! Същуствам ти! Много високо го носиш тва бебе!
Блонди, като родиш и на яве сподели дали бебетата си приличат  Heart Eyes

Докато бях бременна с каката я сънувах като около 2 годишна как тича около мен. Като наближи тази възраст детето от съня приличаше на 100% на реалното, не знам как стават тези неща!

Да ви се похваля, днес взех сутиените за кърмачки от линка на Катрин! Много са хубави и удобни! За цената да не коментирам, само 10 лв.

Скоро ходих на ЖК, бебчо е вече около 2700. Контракциите вече не са все болезнени и са по-нарядко. Позволявам си кратки разходки.

# 596
за първи път и аз се включвам с предложение за заглавие :
1.Нетърпението в сърцата ни расте, скоро ще зърнем милото ни Юнче!
2.Телец, Близнаци или Раче - с трепет чакаме те Юнче !

# 597
KalioBalio, става въпрос за Даяна и Ники в Хаджи Димитър. Това им е сайта http://www.dianainicky.com/component/option,com_contact/Itemid,3/ Обаче е доста непълен, там има повече неща. За баткото и до сега пазарувам някои неща от там.

# 598
  • София
KalioBalio, става въпрос за Даяна и Ники в Хаджи Димитър. Това им е сайта http://www.dianainicky.com/component/option,com_contact/Itemid,3/ Обаче е доста непълен, там има повече неща. За баткото и до сега пазарувам някои неща от там.

мамче, това не е ли в една уличка с къщи и гаражи? Живяла съм в този квартал от дете, сега нашите са там и често ходя, та ще ми е полезна борсата.

# 599
Прибрах се от прегледи с много хубави новини за бебка и лоши за мене, понеже май ми е паднал свода на единия крак. Та, бебка е все още в идеална позиция, високо е, плацента 1-ва към 2-ра степен, тежи 2900гр. и нямам никаква разкритие....явно не се кани момата да се появява драстично по - рано. Обаче това с крака направо меее   Sick  Лекарката ми каза, че най - вероятно е свода и да отида на ортопед. Знаете ли добър ортопед, който работи със ЗК? Отидох до джи-пи-то ми, но нея я нямаше, нямаше я и сестрата, а две напълно непознати лица - заместнички. Те не ми дадоха направление..... хайде утре пак ще куцам сутринта, да видя дали сестрата ще ми даде, че се чухме по телефона и уж разбра за какво иде реч. Но въпросните 2 заместнички ме посъветваха да не правя нищо сега   Shocked  Да си изчакам да родя, да ми паднат килограмите и тогава да отида на ортопед. Тяхната логика беше следната - за преглед за ортопед има направление, но самото изследване за плоскостъпие било 90 лева. То ти определя стелката за плоскостъпие. И ако сега го правя ще плата, но ще трябва като родя пак да го направя, защото мерките вече щели да са различни, съответно и стелката която трябва да нося. Е хубаво....логиката наистина си я бива....не ми се хвърлят 90 лева ей така, нооо от друга страна много ме боли. И какво - ще трябва да лежа докато не родя и после да се юрна по лекари....и как въобще ще се оправям с този крак. То единственото положение в което ми беше добре е на 2 крака..... абе досада голяма. Има ли мама която да е имала подобен проблем? Здухах се, понеже знам, че това е проблем, който не се оправя....

Общи условия

Активация на акаунт