Връзка с женен мъж

• 50 275
  • 443
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ахам, явява се родителят в цялата си прелест и казва на детето/децата си "сори, ама аз съм самоуважителен, уважителен и доблестен човек и затова си тръгвам, за да се насладя на любовта на живота си, а дори да не се събера с нея, постъпвам честно като не лъжа вас и баща/майка ви; а с вас ще се виждаме и чуваме, аз продължавам да съм ви родител и много ви обичам, не смесвайте отношенията ми с вас със отношенията към майка/баща и друг мъж/жена; аз много уважавам вас и баща/майка ви...". Дрън-дрън! Класика в жанра.

Не мога да разбера как на повечето хора им идва на ума да оправдават и извиняват такива постъпки, че и думит като уважение и доблест вкарват! Какво уважително и доблестно има в изневярата, паралелната връзка или връзка извън дома, заради която се разтурва семейство? Или лежим на ухото, че на детето/децата ще им мине, защото "лесно се адаптират, а родителят си остава родител, независимо какво прави, важното е, че си обича децата и те няма начин да не го разберат "правилно""? Какво ли не са способни да измислят хората, за да се самооправдаят и да сее скрият от последствията или да оправдаят трето лице!

# 106
  • София
Ами не иска да се издаде  Thinking Thinking

# 107
  • София
Любовта има много лица и само този, който не е виждал повече от едно нейно лице, би твърдял обратното. От тази гл.т. е възможно да бъдеш влюбен в повече от един човек едновременно. Друг е въпросът, че може пък вече да не си влюбен в мъжа си, а да си с него поради други причини. А може пък да си влюбен в него, а да търсиш нещо друго изън дома си.

# 108
Еххх, на теория всички са много доблестни, морални, честни и т.н. Ръсят си гръмки слова, категорични мнения и т.н.
В реалния живот и на практика не съм чула за такъв човек (независимо мъж, или жена), който да се е изправил и да е казал след 1та изневяра- "Ей, развеждам се с теб, защото не бях честен".

За секс извън семейството, партньорството м-у двама души има хиляди причини. Няма как един страничен наблюдател да знае защо точно човека Х е стигнал до изневяра. А и да знае, какво му влиза в работата да съди?
Единствено право на обвинения има другият във връзката.
А представете си, че той е ок? Имат отворена връзка, или пък не смята секса с други за върха на неморалното поведение.

# 109
Всеки може да се влюби, защо го изключвате като вариант ooooh! друг е въпросът, когато стане достояние на половинката какво се случва Shocked

Това е на емоционално ниво, не е задължително да има развитие. Що се случва -ами причини бол. И да няма , и да има развитие, все ще има наранени - както бе казал един съфорумец в една др.тема - избираш кого да прецакаш - себе си, или другия. Или си биеш спирачките, или не. Избор.
Като изключа хората, за които това е начин за живот, за останалите- сигурно има какво превантивно и не съвсем да се направи - малко повече да зачитаме човека до нас, да не го приемаме за даденост, да се съобразяваме и с неговите желания и нужди, и малко по-малко егоистично да се вторачваме в собственото аз, и когато това е двустранно, `превенцията е направена`.  И пак гаранции няма, ама поне не сме бездействали.

# 110
# 111
Всеки има право да съди съобразно своя си морален кодекс. По един или друг начин всеки от нас е моралист, защото има морални принципи, към които се придържа. Всеки. В моя си личен морален кодекс лъжата (измама, криеница, премълчаване, преструвка...., всичките й етикети) е най-презряното човешко действие, ерго изневярата, защото тя се основава на нея. Няма как да ми бъде забранено да "осъдя" някого съобразно моите си закони. Дали на него му пука от моята присъда е съвсем друг въпрос. Правото ми да съдя обаче е неотменимо. Както и правото на всички останали да съдят мен.
Съветът ми към всички, на които им е важно никога да не бъдат съдени - не споделяйте мръсотиите си пред други. Това е единственият 100% гарантиран способ никой никога да не ви съди. Мълчете си и се справяйте с душевните си разкъсвания сами без чужда помощ. Иначе винаги има риск от присъда. Няма как. То не може хем да си плуваш в лайняното езеро, хем и цялата публика да те аплодира от трибуните. Все ще има и освирквания.

Всеки кръстопът в живота може да се реши с един елементарен въпрос към самия себе си - аз честен човек ли съм или лъжец? Оттам нататък пътят е лесен. Неслучайно всички религии по света, всепризнатите източници на морални норми, са единодушни за лъжата. Виж, убийството дори го третират различно, но лъжата е категорично осъдена. Без изключения.

# 112
  • София
Да, като в Опасен чар - Вий честен човек ли сте? Joy

# 113
  • тук-там
Всеки има право да съди съобразно своя си морален кодекс. По един или друг начин всеки от нас е моралист, защото има морални принципи, към които се придържа. Всеки. В моя си личен морален кодекс лъжата (измама, криеница, премълчаване, преструвка...., всичките й етикети) е най-презряното човешко действие, ерго изневярата, защото тя се основава на нея.

Аман от моралисти, които и да искат, няма с кой! Joy
То и за това е измислен морала де, да се "надъхват" такива като теб.... Peace

# 114
Nofelet, постовете ти са ми изключително приятни, ама с този се уля ooooh! да не ти давам пример с мъже, които имат паралелна връзка с години, и после така се кротват до женичките си и хич и не ги мъчат угризения Stop вземат каквото могат и кой откъде е . Ако всеки се разкайваше за постъпките си, мъже нямаше да има  Joy Joy Joy

# 115
  • Варна

Аман от моралисти, които и да искат, няма с кой! Joy
То и за това е измислен морала де, да се "надъхват" такива като теб.... Peace

Тц, тц, тц, колко категорично... Мислиш ли, че щом някой е на противоположно на твоето мнение, непременно трябва да го обиждаш,, а???

# 116
  • София
Ами те хората са си го казали - бракът си е сделка, а любовта няма нищо общо с брака  Mr. Green Mr. Green

# 117
Съгласна съм с nofelet за това, че човек по добре сам да си преживява грешките, забежките , слабостите ит.н. Обикновено търсим чрез другите оправдание, смегчаване на вината, облекчване на съвестта и т.н. Щом авторката се е притеснила, че т.нар. извънбрачна връзка, авантюра или забежка се задълбочава, по добре да поговори единствено и само  с "женения" искрено и откровено.
Може би ще успее да разбере как се чувства той. Не бих я съветвала да иска мнение от други. Това са неща, за които всеки сам си решава. Според мен все още не си е развалила семейтвото, но явно нещо в отношенията  с мъжа й не е наред за да се случи така, там според мен е разковничето дали да се хвърлят усилия в тази посока или да се пусне по наклонената плоскост Simple Smile. Но мъжът й за нищо на света не трябва да узнава... защото #2gunfireМисля, че мъжете по не могат да ги преживяват тия работи. И да внимава с другата жена, моя братовчедка като разбра за любовницата на мъжа си, намери и телефона и й се обади,  #Cussing out #CrazyШок и ужас. Затова колкото по тайно , толкова по добре. А ако се стигне до развод, там е като при войната май, победители няма. Особено що се отнася до децата baby_neutral

# 118
  • sf
И какво като й се обади  Thinking

# 119
  • Sofia
Единствено право на обвинения има другият във връзката.
А представете си, че той е ок? Имат отворена връзка, или пък не смята секса с други за върха на неморалното поведение.

Да, де, ама заблуждавайки партньора по отношение на верността си, ти де факто му отнемаш правото на избор, понеже го оставяш да живее в една измислена реалност, различна от това, което се случва в действителност. Нали точно това казваме и ние?

Всички сме наясно, че отворените бракове са съвсем друг случай – там двамата партньори единодушно са решили, че предпочитам сексуалното разнообразие пред моногамията и са ок с това. Тук говорим за съвсем различни неща.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 20:09 от Black Cat 13

Общи условия

Активация на акаунт