Лещи за очи - 5

• 132 737
  • 858
  •   1
Отговори
# 735
гледах си и стари рецепти ,не мога да открия такива работи  Laughing Вече поръчах Биофинити ,не съм ги ползвала ,дано остана доволна. Peace

# 736
гледах си и стари рецепти ,не мога да открия такива работи  Laughing Вече поръчах Биофинити ,не съм ги ползвала ,дано остана доволна. Peace

Хихи, супер. Стискам палци всичко да е наред.  bowuu Peace

# 737

Специално Биофинити ги харесвам и защото имат кутии от по 3 лещи, не само от по 6, в случай, че параметрите на двете очи са различни и е по-добре да се започне с по 3 лещи кутия.

# 738

Специално Биофинити ги харесвам и защото имат кутии от по 3 лещи, не само от по 6, в случай, че параметрите на двете очи са различни и е по-добре да се започне с по 3 лещи кутия.
Ами ще ги видим ,нали са много прехвалени ,отдавна им се каня.Имам една позната рааботи в оптика и казва ,че тея на Baush& Lomb въобще не били толкова хубави колкото са прехвалени,а аз преди тях ползвах също и на Zаis ,а то Цайс пък хич не съм доволна.

# 739
  • Варна
Да споделя, ходих при доктора да му кажа, че виждам раздвоено и размазано и той каза, че знае  Simple Smile Обаче, тъй като лещата, която трябва да ми предпише е много скъпа, затова иска първо да провери как ще реагира окото ми, дали самата аз ще свикна със слагането и махането и т.н., че реално до сега съм гледала с едното око само и този ефект може да се появи и с другата леща също и ще бъде по-неприятно, предвид цената и така с две думи - тази леща сега е само за свикване. Каза да продължавам да си я слагам  и след 20-тина дена или месец да отида на преглед за да види как са нещата и тогава вече да мина към тази, която ми е необходима, ако всичко е ок. Само се чудя, защо това не ми го обясни още първия път, за да избегнем тези чуденки и разхожданки, но както и да е.

# 740
  • София
Абсолютно е трябвало да ти го обясни... и да ти обясни за какво да внимаваш докато свикваш, за да знаеш на какво да реагираш, ако се наложи, а не да се притесняваш.

# 741
Доста отдавна не се е писало, надявам се някой да ми обърне внимание Simple Smile От няколко години ползвам лещи, като диоптъра ми е 1,25 за лещите, нямам астигматизъм. Преди да започна да работя непрекъснато на компютър, нямах проблем с Frequency 55 Aspheric. Е да, ама после започнаха да ми залепват за очите и дори си ги намествах сама. Нямаше никакъв слъзен филм, ужас. Отидох в оптиката и ми препоръчват Авайра. Първата беше добре, след това явно са били дефектни - все едно нямах лещи на очите си - нищо не виждах, но много ме дразнеха, толкова много, че като изляза на светлина и ми пареше на очите - върнах ги и ме компенсираха с Proclear. Не знам дали е защото очите ми явно са много "капризни" или от това, че лещите бяха мостра и кой знае откога са, също не ми понесоха. Тази партида на Авайрата се повтори още 2-3 пъти и реших да ги сменя с други. В момента си търся други, като ми предложиха Биофинити  и казаха, че били най - хубави, но малко по - скъпи (45лв с отстъпката). Прави ми впечатлението, че почти всичко на CooperVision не ми понася.  Моля посъветвайте ме какво да взема, очите са ми сухи и често лещите ме дразнят. Пробвах всякакъв разтвор, като в момента съм със Biotrue na B & L . Не знам дали проблема е в мен, да не съм си надраскала очите нещо... или отново да започна да си поръчвам от Ленс и да се приключва......колкото и да ме убеждават, че онлайн търговията с лещи е опасна заради срокове на годност....  Thinking Rolling Eyes Rolling Eyes

# 742
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз от Фрикуинса съм много доволна,ползвам ги от години.Но преди месец реших да сменя разтвора и се видях в чудо.5-6 часа след като съм си сложила лещите,започваше да ми се замъглява зрението.Заложих си пак на моя си разтвор Опти фри със който нямам проблем.

# 743
Аз от години ползвам Pure vision на Baush & Lomb. Цената им е около 25лв за чифт. Хубаво е да си вземеш капки за очи, изкуствени сълзи, мисля че Systаne бяха хубави.

# 744
  • Дъблин
Здравейте Simple Smile
Нося лещи от повече от 25 г., сменила съм какви ли не, включително българските от Клокотница (само такива се продаваха тогава), но сега имам проблем.
От 7-8 години ползвам едномесечни лещи Clariti на CooperVision -6,50 на едното око и PureVision Baush & Lomb -12 на другото. Напоследък ми беше трудно да се снабдявам с Clariti, а днес от JoyOptics ми казаха, че фирмата ги спирала от производство  Sad
Дадоха ми една мостра на Air Optix Aqua и днес я пробвах, но я издържах точно 10 мин. Ужасно дебела я усещах, все едно се движеше в окото ми и постоянно ме караше да мигам, явно не са моите лещи, въпреки че като параметри беше абсолютно същата като Clariti.
Въпросът ми е с какво да ги заменя? Преди да попадна на Clariti бях пробвала и PureVision -6,50 диоптра, колкото си нося на това око, но с тях изобщо не виждах добре, затова ги взимам само за другото око, което е слабо и с него не правя разлика между марките. Приемам всякакви препоръки, благодаря Simple Smile

# 745
  • София
А какво смята офталмолога ви по зададените казуси?
Аз така бах в някакъв момент с леко раздразнение, пренебрежимо, коеот мислех, че е от лещите и се оказа, че имам начеване на възпаление.

Иначе за сухота при работа с компютър - твърдо Капи Hyabac препоръчвам.

# 746
Преди да започна да работя непрекъснато на компютър, нямах проблем ...

В това изречение се крие разковничето, според мен и имайки предвид прочетеното.
Струва ми се, че с изкуствена сълза ще се реши проблема.
Важно е да се има предвид, че на сълзата и е нужно време, за да се насити окото. Поне месец, по два пъти на ден. След това може да се направи почивка от около месец.
Другото, с което можеш да си помогнеш е да мигаш "правилно", т.е достатъчно често и с пълно затваряне на клепача. Това е и основната причина окото да съхне, когато се работи на компютър - забравяме да мигаме, а когато го правим е бързо и с неплътно затваряне на клепача.

# 747
  • София
Ползвала съм само АОсепт за дълбоко почистване, но сега взех ензимни таблетки. На упътването пише да сложа разтвор и по една ензимна таблетка в контейнерчето - има се предвид обикновеното контейнерче, в което си държа лещите и разтвора, който си ползвам по принцип, или нещо по-специално?

# 748
  • Дъблин
Предстои да се консултирам, но преди ме насочи именно към Baush & Lomb, които не ми вършеха работа за "виждащото" око.
Вчера разбрах, че има останали 2 бр. Clariti на склад, така че имам 2 месеца да открия "новите" ми лещи  Confused

# 749
  • В полите на Пирин планина
Предстои да се консултирам, но преди ме насочи именно към Baush & Lomb, които не ми вършеха работа за "виждащото" око.
Вчера разбрах, че има останали 2 бр. Clariti на склад, така че имам 2 месеца да открия "новите" ми лещи  Confused

Biofinity са чудесни лещи. Аз вече години не ги сменям. Дълго време ги поръчвах от e-bay, заради по-добрата цена, а от скоро и в България ги има изгодно по сайтове. Не им изневерявам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт