БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 35 991
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Може ли рецепта за гъбена супа и спагети със заквасена сметана. Намирам в нета, но ми се иска нещо изпитано.  bouquet

# 631
Може ли рецепта за гъбена супа и спагети със заквасена сметана. Намирам в нета, но ми се иска нещо изпитано.  bouquet

За гъбена супа - тази ми е фаворит - на Мариета:

http://passionscooking.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html
Ако нямаш сметана замени със стандартна варена застройка,  пак става вкусна.

# 632
Благодаря за бързия отговор, Билян@!  bouquet Почвам я.

# 633

Вкъщи сме любители на норвежката гъбена крем супа на Винце. Heart Eyes

# 634
# 635
  • София

Вкъщи сме любители на норвежката гъбена крем супа на Винце. Heart Eyes
Това е най-невероятната гъбена супа. И аз я препоръчвам!
Относно спагетите със заквасена сметана аз правя така - след като се сварят посолени,  сипвам една кофичка сметана върху тях и разбърквам. Така носят на всякакъв сос, включително само и кетчуп, но не се слепват, изсъхват и т.н.

# 636
  bouquet момичета! Сетих се че съм чела за гъбената супа на Винце, след като я споменахте, но не ми достигна смелост заради сметаната. А спагетите направих както tzvety26 е написала- в зехтин сипах сметаната с малко вода, повря малко, сложих чесън и черен пипер и се получи много вкусно.
  bouquet

# 637
Здравейте кулинарки,

Някъде продава ли се пресен кориандър? Срещам го в доста рецепти, но не съм виждала.

# 638
  • София
Здравейте кулинарки,

Някъде продава ли се пресен кориандър? Срещам го в доста рецепти, но не съм виждала.
Виждала съм в саксийки в Кауфланд преди време. Предполагам и на други места пускат

# 639
Благодаря, не се бях сетила да го търся в саксийка.

# 640
Здравейте кулинарки,

Преди няколко дни видях при пресните подправки в Метро. Саксийните не си заслужават, защото след като откъснеш това, което е поникнало, друго не се и появява.

# 641
  • София

Саксийните не си заслужават, защото след като откъснеш това, което е поникнало, друго не се и появява.
Това конкретно за кориандъра ли се отнася? Аз защото имам саксийка с магданоз и с копър.... режа си от тях, а после си израстват нови. Мислех и други нещица да си насея .... и кориандър заедно с тях, но ако не израства отново няма да се хабя.

# 642

Саксийните не си заслужават, защото след като откъснеш това, което е поникнало, друго не се и появява.
Това конкретно за кориандъра ли се отнася? Аз защото имам саксийка с магданоз и с копър.... режа си от тях, а после си израстват нови. Мислех и други нещица да си насея .... и кориандър заедно с тях, но ако не израства отново няма да се хабя.

Става дума за купешките саксийки, които продават из супермаркетите. Ако си ги сееш у дома, е друго. Няма пречки да си захванеш кориандър. Не виждам причина да не стане. Купешките не знам как ги правят, но при мен отказва да израсте каквото и да било след първоначалното отрязване (откъсване). И други познати и приятели ми се оплакаха след злополучния опит с моята саксийка, в конкретния случай, естрагон, закупен от Билла. Останалите оплаквания от познати бяха за какви ли не подправки. Просто плащаш едни 5-6 лева, понякога и повече, за две стръкчета треволяк и това е. Stop

# 643
  • София
Какво слагате в "Руло-стефани"?Идеи за нещо по-различно?Мисля си за топено сирене,гъби... newsm78

# 644
Какво слагате в "Руло-стефани"?Идеи за нещо по-различно?Мисля си за топено сирене,гъби... newsm78

Maгика, ето интересна рецепта за руло с гъби:

http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2012/09/blog-post_21.html

В рулото Стефани слагам сварени яйца, сварени моркови, кис. краставички.

Общи условия

Активация на акаунт