БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 35 888
  • 737
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 83


Фейсбук се е превърнал в кулинарен сайт - кифли, кифли, кифли...и тук-там някой козунак.

Предишната тема


Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • Мнения: 9 446
ПО-добре козунак, отколкото кифла  Laughing
Диде   bouquet  bouquet

# 2
  • Мнения: 8 394
Благодаря за новата тема, Маме!  Hug Чудесно барбекю.  Laughing

И да попитам: Морена, в предишната тема си показала снимка на пица "Маргарита" - с моцарела ли си направила или с друго сирене? Благодаря.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Фортуна, да, с моцарела е... съвсем класическа Маргарита... + домати и доста босилек.  Моцарелата се топи като кашкавал. Simple Smile

# 4
  • Мнения: 1 884
Да си копна въпроса за марулите:
Какво да ги направя за да им изкарам нитратите?

# 5
  • Мнения: 8 394
Да си копна въпроса за марулите:
Какво да ги направя за да им изкарам нитратите?

И аз съм чувала, че трябва да се изкиснат във вода, за да се премахнат нитратите.  Peace

Морена, много благодаря.   bouquet

# 6
  • Мнения: 3 020
И аз тук  Grinning
Темата е много полезна.

Ще правя еклери - нали няма да се отрази на резултата, ако намаля захарта? За пръв път ще правя.

И се надявам скоро да се похваля с хлебопекарна и чудесен хляб от нея.  Flutter

Нитрати от марули се "изкарват" като се накиснат за 20-30 мин. в студена вода - само това  Peace, не се добавя оцет, сол и т.н. Чувала съм за сода, но не съм пробвала.
Даже 10 мин. им стига. Редовно мъжът ми пропуска и все му се карам, най-вече заради децата.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Ще правя еклери - нали няма да се отрази на резултата, ако намаля захарта?
Няма проблем. Може пък да искаш да бъдат със солен пълнеж, та тогава определно пропускаш захарта. Simple Smile

Фортуна, за нищо!  Hug

# 8
  • Мнения: 1 884
Само с вода съм киснала, но реших да попитам. Може пък да има и друг пиниз.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Правих пица по тази рецепта, за която питах в предната тема. Стана супер.

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Някой да е правил тестото със суха мая? 20 гр жива мая с 1 пакетче суха може ли да се замени?

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Правих пица по тази рецепта, за която питах в предната тема. Стана супер.
...
Някой да е правил тестото със суха мая? 20 гр жива мая с 1 пакетче суха може ли да се замени?
Разбира се, може... дали суха или свежа мая е въпрос на лично предпочитание, иначе вършат една и съща работа. Съотношението свежа: суха мая е 3:1, демек пакетче от 7г суха мая е ок.

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 29 033
Само с вода съм киснала, но реших да попитам. Може пък да има и друг пиниз.
може и малко сода да добавиш към водата

# 12
  • Мнения: 1 273
Момичета, откъде мога да купя/поръчам такива пластмасови клечки като на близалките или нещо подобно на тях?

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 17:43 от huliganka

# 13
  • Мнения: 447
Правих пица по тази рецепта, за която питах в предната тема. Стана супер.

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Някой да е правил тестото със суха мая? 20 гр жива мая с 1 пакетче суха може ли да се замени?

Аз слагам точно едно пакетче на Dr.Oetker, което е 7 грама (то на опаковката си пише, че е за половин килограм брашно). Винаги съм ползвала само суха мая. Действай смело! Peace

# 14
  • Ямбол
  • Мнения: 1 606

huliganka  такива ли?

Общи условия

Активация на акаунт