БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 35 888
  • 737
  •   1
Отговори
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 83

Фейсбук се е превърнал в кулинарен сайт - кифли, кифли, кифли...и тук-там някой козунак.

Предишната тема

Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
ПО-добре козунак, отколкото кифла  Laughing
Диде   bouquet  bouquet

# 2
Благодаря за новата тема, Маме!  Hug Чудесно барбекю.  Laughing

И да попитам: Морена, в предишната тема си показала снимка на пица "Маргарита" - с моцарела ли си направила или с друго сирене? Благодаря.

# 3
  • Sofia
Фортуна, да, с моцарела е... съвсем класическа Маргарита... + домати и доста босилек.  Моцарелата се топи като кашкавал. Simple Smile

# 4
Да си копна въпроса за марулите:
Какво да ги направя за да им изкарам нитратите?

# 5
Да си копна въпроса за марулите:
Какво да ги направя за да им изкарам нитратите?

И аз съм чувала, че трябва да се изкиснат във вода, за да се премахнат нитратите.  Peace

Морена, много благодаря.   bouquet

# 6
И аз тук  Grinning
Темата е много полезна.

Ще правя еклери - нали няма да се отрази на резултата, ако намаля захарта? За пръв път ще правя.

И се надявам скоро да се похваля с хлебопекарна и чудесен хляб от нея.  Flutter

Нитрати от марули се "изкарват" като се накиснат за 20-30 мин. в студена вода - само това  Peace, не се добавя оцет, сол и т.н. Чувала съм за сода, но не съм пробвала.
Даже 10 мин. им стига. Редовно мъжът ми пропуска и все му се карам, най-вече заради децата.

# 7
  • Sofia
Ще правя еклери - нали няма да се отрази на резултата, ако намаля захарта?
Няма проблем. Може пък да искаш да бъдат със солен пълнеж, та тогава определно пропускаш захарта. Simple Smile

Фортуна, за нищо!  Hug

# 8
Само с вода съм киснала, но реших да попитам. Може пък да има и друг пиниз.

# 9
  • Варна
Правих пица по тази рецепта, за която питах в предната тема. Стана супер.

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Някой да е правил тестото със суха мая? 20 гр жива мая с 1 пакетче суха може ли да се замени?

# 10
  • Sofia
...
Някой да е правил тестото със суха мая? 20 гр жива мая с 1 пакетче суха може ли да се замени?
Разбира се, може... дали суха или свежа мая е въпрос на лично предпочитание, иначе вършат една и съща работа. Съотношението свежа: суха мая е 3:1, демек пакетче от 7г суха мая е ок.

# 11
  • Sofia
Само с вода съм киснала, но реших да попитам. Може пък да има и друг пиниз.
може и малко сода да добавиш към водата

# 12
Момичета, откъде мога да купя/поръчам такива пластмасови клечки като на близалките или нещо подобно на тях?

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 17:43 от huliganka

# 13

500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Аз слагам точно едно пакетче на Dr.Oetker, което е 7 грама (то на опаковката си пише, че е за половин килограм брашно). Винаги съм ползвала само суха мая. Действай смело! Peace

# 14
  • Ямбол

huliganka  такива ли?

Общи условия

Активация на акаунт