БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 35 913
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • под тепетата
Нещо подобно -  дървени шишчета, сламки, клечки за сладолед . Последните съм виждала в Джъмбо и сайтовете за сладкарски джунджурии.

# 16
никид, да такива, но тези ми идват малко къси....Намерих из сладкарските сайтове каквито търсех. Благодаря все пак! Simple Smile

# 17
Правя торта със готови блатове,но нещо глазурата ми стана рядка,направих я от сметана,шоколад и масло но се разводни не знам защо,има ли някакъв начин да я сгъстя?

# 18
Правя торта със готови блатове,но нещо глазурата ми стана рядка,направих я от сметана,шоколад и масло но се разводни не знам защо,има ли някакъв начин да я сгъстя?

Сложи я в хладилника. Peace

# 19
Сложих я преди около 10минути но си е все същата,дано се посгъсти...

# 20
  • Sofia
Май ще трябва още шоколад да добавиш, пък и повече да почакаш, за да стегне маслото.

# 21
  • Sofia
Опитах се да правя шоколадови бонбони,като разтопих готварски шоколад и напълних силиконови формички за бонбони,добавих сушени боровинки и портокалови корички от сладко...станаха вкусни,но след 5-6 дни забелязах,че са започнали да побеляват,някакви бели точици се появиха...къде сбърках Thinking

# 22
в топенето ( правилно темпериране) и бързото охлаждане на шоколада.
или от шоколада (малко вероятно)

# 23
Май ще трябва още шоколад да добавиш, пък и повече да почакаш, за да стегне маслото.
Добавих още масло и изчаках да постегне повечко време получи се Peace

# 24
Рецепта за симид търся.

Ще съм много благодарна ако някой изпрати приложима такава, че все намирам по нета турска оригинална, на която едва 30 процента от състравките се продават тук, а без тях няма да е същото.

Хубави празници да имате !  bouquet

# 25
  • София
Рецепта за симид търся.

Ще съм много благодарна ако някой изпрати приложима такава, че все намирам по нета турска оригинална, на която едва 30 процента от състравките се продават тук, а без тях няма да е същото.

Хубави празници да имате !  bouquet

Щом държиш на оригиналната рецепта, трябва да намериш нахутено брашно и да си направиш натурална закваска. Другото, което ти е необходимо е меласа. Има я по био магазините, но тя може да се замени с качествена кафява захар. Не се сещам какво друго има в рецептите, което не можеш да намериш по магазините.  newsm78

# 26
А какво друго може да се направи с нахутено брашно? Имам 250 гр.
 Peace

# 27
Този веган омлет например: или нахутени крекери с ароматни подправки Heart Eyes

# 28
Бихте ли ми препоръчали/дали рецепта за хладилно тесто?

# 29
  • Sofia
Бихте ли ми препоръчали/дали рецепта за хладилно тесто?
Всяко хлебно тесто, например. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт