БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 35 900
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 080
Благодаря Морена, а колко време може да откара в хладилник? Примерно 5 дни? Не знам дали ще ми се задържи толкова, но да си знам  Grinning

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Мимс, не съм пробвала толкова (май до 3 дни съм държала, отдавана не съм де, та не помня), на теб се пада честта.  Simple Smile

# 32
  • Мнения: 1 080
Simple Smile реших, че има вероятност да превтаса и вкисне и замесих това http://zi4e57.blogspot.com/2014/02/blog-post_28.html  пише, че изкарва почти седмица Simple Smile

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Тесто с млека, според мен е по-лесно да вкисне от обикновенно хлебно, та колкото по-постно тесто - толкова по-трайно. Само си разсъждавам.  Grinning

# 34
  • София
  • Мнения: 10 825
Изпуснала съм ви. Нямам въпроси, нито отговори, само да се запиша  Simple Smile

# 35
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 410
Simple Smile реших, че има вероятност да превтаса и вкисне и замесих това http://zi4e57.blogspot.com/2014/02/blog-post_28.html  пише, че изкарва почти седмица Simple Smile
Изпращам ти рецепта за милинки и мекици: 1/2 пак. мая, 1 яйце, 1 ч. л. сол, 1 с. л. захар, 1 с. л. оцет, 2 с. л. олио, вода около 400 мл, брашно за меко тесто. От посочените продукти се омесва тесто, което ако ползваш веднага за милинки си правиш топченца и ги нареждаш в силно омазнена тава. Завиват се и се оставят да втасат, след което се заливат със заливка /запържва се 1-2 с. л. брашно в олио или масло, прибавя се и сол/. Пекат се в предварително загрята на 180 гр. фурна. Ако ще правиш мекици тестото се оставя да втаса предварително на топло. Ако тестото не ти трябва в момента, след като го омесиш го слагаш в намаслена тенджера или найлонов плик и в хладилника. Когато ти потрябва ще е необходимо да го изкараш по-рано на стайна температура, за да го ползваш. Това е наистина универсално тесто.

# 36
  • Мнения: 7 779
Благодаря Морена, а колко време може да откара в хладилник? Примерно 5 дни? Не знам дали ще ми се задържи толкова, но да си знам  Grinning
ако те е страх да не се прецака сложи го у фризеро  Joy  там ще искара доста време.  иначе в хладилник за 5 дни може и да превтаса. все пак зависи и каква е температурата в хладилника.

# 37
  • Мнения: 7 779
Тесто с млека, според мен е по-лесно да вкисне от обикновенно хлебно, та колкото по-постно тесто - толкова по-трайно. Само си разсъждавам.  Grinning
към разсъжденията включила ли си и защо хляба направен с купешко к.мляко вкисва при положение ,че самото мляко не успява да вкисне с месеци  newsm78

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Заради маята.
Аз ползвам домашно прясно и кис. мляко, та от там изхождат размислите ми. Виж за купешките...  Wink

# 39
  • Мнения: 1 080
Смешно ви е на вас, ней неуките експерименти правим  Twisted Evil
pitinko68 ще си запиша рецептата да имам за мекици, но в случая ми трябва за пица (сигурно и това става по принцип слагам яйце в тестата за пица). В случая ми трябваше трайно тесто, защото сега само една пица на дребното опекох, а то редовно ме трови с по една пица, а тесто със 100гр брашно не знам как се меси  Mr. Green

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 29 034
може да направиш повечко тесто,да го оформиш на платки и да го замразиш,като ти поиска,вадиш,гарнираш и печеш

# 41
  • Мнения: 7 779
тесто от 100 гр брашно се меси почти като другото тесто Laughing
прави повече , разделяй на топки и метай във фризера. след това се получават по-убави пици.

# 42
  • Мнения: X
Бонго дай да видим някоя твоя пица -по съветите виждам си пръв. Stuck Out Tongue

# 43
  • Мнения: 7 779
в подходящата тема съм публикувал нееднократно.  Laughing

# 44
  • София
  • Мнения: 12 215
  bouquet
Изпуснала съм ви.

Общи условия

Активация на акаунт