Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лаборатория Рамус

 • 18 172
 • 19
 •   1
Отговори
 • Мнения: 343
Исках да попитам за мнение за Лаборатория Рамус (филиалите в София). Изследвам месеци наред калпротектин при тях и се винаги се оказва че резултатите са добри. А в Цибалаб ми изкарват огромен резултат. След проведено ендоскопско изследване докторите предположиха че може Цибалаб да са сбъркали. Направих и тест в Кандиларов , който съвпадаше със стойностите от Рамус.  Дали е възможно рамус и кандиларов да грешат , теост дали двете лаборатории са сгрешили по едно и също време а третата е била права или грешката може да е в третата. Гледам, че и рамус и цибалаб имат репутация на "мърлячи". Дано рамус да не са сбъркали че при тях имам 4-5 изследвания на калпротектин.

# 1
 • Мнения: 343
От месеци (над половин година) имам изключително тежки симптоми им е уверяват че нищо ми няма. До голяма степен диагнозата "нищо ти няма" се основава на ендоскопското И ЛАБОРАТОРНОТО изследване. Буквално поверявам живота си на Рамус и ако не са коректни е хубаво да знам. Ама от друга страна и ако цибалаб са сбъркали те са за съд тогава! Разчитам и на това че съм се изследвал и в Кандиларов където резутлата също беше добър.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 175
А защо не отидеш да се изследваш в лабораторията на УСБАЛЕ, именно там се занимават с едни от най-тежките случаи в страната; друг вариант е Централна Клинична Лаборатория към Александровска б-ца.
За Рамус нямам наблюдения, чувала съм лоши неща, но от Цибалаб съм доволна, резултатите оттам излязоха същите при хоспитализацията ми в УСБАЛЕ. Това, което си изследвал ти не ми е изследвано на мен, дори не го знам какво е  Embarassed , така че не знам дали може да се сравнява откъм резултати.

# 3
 • Мнения: 1 642
Можете да опитате в Синево. Вече 2,5г. сме при тях и сме изключително доволни. Нагласяване на резултатите не вярваме да правят, защото те са тясно свързани с нашето лечение и засега го отразяват обективно. Мога и конкретни примери да дам на какво се базира това наше семейно мислене.
Те като че ли са най-новите за Бг, но в цяла Европа са отдавна.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 15:50 от vl

# 4
 • Мнения: 190
Мисля,че можете да вярвате на Рамус.

# 5
 • Мнения: 343
До Serenity - в посочените от вас лаборатории не правят такова изследване.
ДО VL - може да то е същата цена като в кандиларов.
Припомням че и кандиларов изкараха подобен резултат на този в Рамус.
Абе човек няма къде да се изследва, да не знаеш на коя лаборатория да вярваш... Благодаря за отговорите. Така както някои плюят рамус и хвалят цибалаб, така и някои плюят цибалаб и хвалят рамус. То не знам на какво да вярвам затова се изследвах и в кандиларов, може да пробвам и в Синево

# 6
 • Мнения: 1 642
Може да има и платени писачи, както и по всички други въпроси.

Аз ВИНАГИ  пиша по съвест и обективно. Не мога да сравнявам Синево с останалите, защото напоследък не сме ползвали техните услуги. Преди 2,5г. една ендокриноложка ме насочи към Синево, отидох там и се харесахме от пръв поглед.....И после куп изследвания само там семейно. Последните ги правих точно преди една седмица.

# 7
 • Мнения: 1
Използвам темата, за да изразя възмущението си от самото обслужване в лаборатория Рамус, Студентски град. Срещнах грубо и нетактично отношение от страна на лаборантката там и никога повече не бих посетила тази лаборатория. Надявам се поне в изследванията да са коректни.

# 8
 • Мнения: 1 642
Защо не дадете повече подробности?

# 9
 • Мнения: 1
Здравейте, искам да ви споделя моя негативен опит с лаборатория Рамус. След като от опитен хирург, през направление от кожен лекар, ми бе взета проба и бе подадена в лаборатория Рамус на бул. Васил Априлов в Пловдив, ми бе казано, че срока за изпълнение е 7 работни дни. След седмия ден ми казаха 10 дни. На деветия ден сутринта ми беше обяснено от софийския офис, че най-вероятно днес ще дойде патолог. Същия ден следобед изведнъж се оказа, че материала не бил достатъчен. На въпроса ми, девет работни дни ли трябваше да минат, за да се установи това, не получих отговор. От многото телефонни обаждания в офисите в Пловдив и София, останах с впечатление, че нямат постоянно патоанатом. Прецакаха ми две направления, резултат нямам и повече нямам намерение да ползвам услугите на Рамус и ви съветвам и вие да не го правите.

# 10
 • Мнения: 183
Лаб. Рамус --- бягайте далече! Некоректни, груби и некомпетентни! Преди 5 дни занесох материал от ако в Централния им офис в к-с "Зорница"--гр. Бургас. Платих 76 лв. за няколко изследвания, едното от които беше за Хеликобактер пилори. Едната от лаборантките каза на другата, че от София вече искали материала за Хеликобактера да се разделя от другия, и че тя трябвало да го раздели. Минаха 5 дни и резултат имаше само за Хеликобактера. Днес се обадих в София и попитах какво става с другите ми резултати. Останах втрещена като ми съобщиха, че материалът не стигнал за другите изследвания. Пълен шок! Тези в Бургас не са разделили материала, а имаше предостатъчно, за да се раздели. Поне да ми бяха дали контейнерче, аз сама щях да си го разделя. Тези пък в София като са го приели, са отбелязали само, че материала не е недостатъчен(абсолютна лъжа). Ако аз не бях се обадила днес да попитам, щеше да си чакам до безкрай за нищо. Грубата лаборантка ми каза по телефона, че няма да ми върнат парите, а да съм занесяла отново материал и те щели да ми направят изследването безплатно. Само, че аз нямам никакво време за това, защото заминавам за чужбина и тези изследвания ми бяха много важни. Но, уви! Просто ужас! Няма да стъпя в тази лаборатория повече. Толкова много пари съм похарчила при тях за изследвания и в много случаи са били грешни, но сега чашата преля! Миналата година пък ми изкараха високи стойности на Калпротектин и ми изкараха акъла. Принудих се да дам материал в 2 други лаборатории и слава богу там показаха нормален резултат, а това изследване е скъпо. За съжаление в Бургас няма избор на лаболатории, т.е. много са малко и не са за вярване, изобщо!

# 11
 • Мнения: 3
Изказвам и аз своето недоволство от Рамус.
Правих си изследвания през м.Февруари на естрадиол и прогестерон. Тъй като имаше очевиден проблем с референтните граници за прогестерон, им писах веднага, като това изследване ми беше спешно, съответно отговор от тяхна страна ми трябваше спешно. Те отговориха обаче след една седмица, когато аз вече бях почнала лечение и се бях принудила да отида и другаде, за да изследвам прогестерона отново. Какъв беше всъщност проблема с референтните стойности -  в сайта референтните стойности за прогестерон бяха едни, а в резултатите от изследването ми, посочените референтни стойности, бяха съвсем различни, като и в двата случая става въпрос за мерната единица ng/ml.!!! В изследването: горна граница за лут. фаза 15.09 ng/ml, а в сайта горната граница в средата на лут. фаза е над 28 ng/ml (както и навсякъде в интернет, ако потърсите). Съответно резултатът ми беше над горната граница в изследването, но спрямо стойностите в сайта, които са 100% верни - ми беше нисък (а ние се съмнявахме точно за това, имах и гинекологични проблеми, които се пораждат именно от нисък прогестерон). Изобщо правилното изследване ли са ми направили, тези реф. стойности, които бяха посочили в изследването ми, за кой хормон са се отнасяли (защото очевАдно не са за прогестерон, или поне не в тази мерна единица), да не би друг хормон да са ми изследвали... мистерията остана неразгадана. Отговорът, който получих, гласеше, че реф.стойности в изследването ми са правилни и че предстои обновяване на сайта им (мисля, че вече не пише реф.стойности там, явно за да не стават такива проблеми, тъй като сигурно е имало и много други такива случаи). И искат да ми кажат, че толкова години в сайта им е пишело грешни реф.стойности на изследванията... не вярвам. Повече няма да стъпя при тях.

# 12
 • Мнения: 4 897
    Не знам дали получените резултати от изследвания са верни и коректни в лаборатория "Рамус", но повечето от изследванията ги правя там. То в моя град няма голям избор от лаборатории. Смятам, че направените досега резултатите от изследванията в тази лаборатория са коректни и задоволителни! Но като чета негативните ви коментари за лаборатория "Рамус", ме накарахте да се позамисля!  Може да се окажат, че не са коректни! Изглежда, че трябва да потърся друга лаборатория, в която да си правя изследвания! Цените на изследванията в Рамус са прекалено високи! Отношението на лаборантите са под всяка критика! Държат се грубо!

    В лаборатория "Цибалаб" всички изследвания ги изпращат в София! Не ми харесва този трансфер на изследванията от един град в друг! Може да се случи всичко с пробите, докато се транспортират до София и следователно резултатите да се окажат некоректни!

# 13
 • Мнения: 1
Здравейте,може ли мнение за лаборатория Рамус и изследвания за БХС?Благодаря😊

# 14
 • Мнения: 131
И аз да кажа колко съм възмутена от българските лаборатории и в частност Рамус.
Вчера правих изследване на паратхормон и др.. Резултата на хормана е 87 - с 19 по-висок от референтната граница. Това ме шокира и изплаши много. Тази сутрин в Медика - В.Търново повторих паратхормона  и резултата е 66. На кого да вярвам. Дадох 100лв. за тези изследвания и не съм сигурна в тях. Ще трябва да правя всичко отново, а личния лекар все няма направления.

Общи условия

Активация на акаунт