Оспорване на имот

• 2 208
  • 4
  •   1
Отговори
Накратко за проблема:Две сестри сме.Преди 7 години родителите ми продадоха на мен чрез фиктивна продажба съсобствения им апартамент.Впоследствие баща ми почина.Сега майка ми,под мощното въздействие на сестра ми, смята да оспорва сделката.Може ли междувременно със съпруга ми под някаква форма да прехвърлим имота на дъщеря ни?Малолетна е и не би могла да го закупи,нали?Иначе при прехвърляне на имота оспорването става безпредметно или бъркам? И друго -дори и да успеят да оспорят сделката и да бъде обявена за невалидна,делът от покойния ми баща/1/4/ си остава мой като наследница,нали?Моля за координатите на печен адвокат ,специалист в областта на вещното право.Предварително благодаря.

# 1
  • на брега на морето
Според мен дарение и завещание могат да се оспорват, но продажба май не.

# 2
  • при късмета
Продажба може да се оспорва, но много по-трудно. Мисля, че едно от условията беше да се докаже, че няма плащане, т.е., че сделката е фиктивна (както в случая) и тогава има вероятност. Нещо такова ми се върти в главата, но най-добре да се включи адвокат, че юридическите термини не ги знам. Имаше и някаква давност, както 5те години за оспорване на завещание, но и за нея не съм сигурна

# 3
Ако все още ти трябва и ако си от София- адвокат Лидия Дикова. Съвсем наскоро ми спечели дело за имот, което беше почти загубена кауза. Изключително кадърна и коректна. Ще трябва да се разровя за телефона и , но всеки ден след 17 ч. може да се намери в кантората и на ул. "Лайош Кошут" 17.

# 4
Имам някаква представа как бих могла да ти  отговоря,но за по-сигурно се консултирай http://www.advokatarnaudov.com/ тук.

Общи условия

Активация на акаунт